Ijskoffie

Zelf ijskoffie maken (makkelijk recept)

Zelf ijskoffie maken. Een recept naar mijn hart als koffieleut. Heerlijk verfrissend tijdens de warme zomerdagen. Nu wil je tijdens een warme zomerdag natuurlijk niet té lang in de keuken staan om een verfrissend drankje te maken. Dit recept voor ijskoffie is niet alleen snel klaar en makkelijk om te maken, maar ook nog eens waanzinnig lekker. Kijk, daar hou ik van!

Met dit recept zet je binnen 10 minuten een heerlijk glas vol ijs en ijskoude koffie op tafel (of het balkon, of de tuintafel of op je loungeset of…).

Elke ochtend

Ik start mijn dag elke ochtend met een lekkere bak cappuccino. Dat is echt even mijn momentje van wakker worden. Lekker rustig nippen aan een warme bak koffie, heerlijk! Pas daarna ga ik verder met mijn ochtendroutine. Ik ben een echte koffieleut zoals we hier zeggen.

IJskoud

Deze heerlijke koude ijskoffie is echt een favoriet van mij. Zoals het een echte koffieleut betaamd is deze ijskoffie wel lekker sterk. Ben je een iets minder grote koffieleut? Doe er dan iets meer melk in of gebruik in plaats van 2 espresso ijsblokjes, 1 espresso ijsblokje.

Nu vraag jij je misschien af wat een espresso ijsblokje is. Logisch. Een espresso ijsblokje is niets meer en niets minder dan espresso welke je in een ijsblokjesvorm hebt gedaan. Deze laat je bevriezen en klaar zijn je espresso ijsblokjes!

De espresso ijsblokjes zorgen ervoor dat de ijskoffie een lekkere volle koffiesmaak krijgt. Wanneer je gewone ijsblokjes van water gebruikt wordt het namelijk al snel waterig. Maak de espresso ijsblokjes een dag van tevoren. Even een nachtje in de vriezer en je kunt de volgende dag aan de slag! Met één kopje espresso maak je zo’n 3 tot 4 espresso ijsblokjes.

IJskoffie

Ijskoffie

Ijskoffie

Zelf ijskoffie maken is: ✓ ontzettend makkelijk ✓ ontzettend lekker ✓ verfrissend ✓ snel klaar ✓ een echte aanrader om eens te maken
5 van 1 stem
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Hoeveelheid: 1 ijskoffie

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 2 kopjes espresso
  • 150 ml melk
  • 2 espresso ijsblokjes
  • 1 - 2 eetlepels suiker
  • ijsblokjes (gewone ter garnering)

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Zet 2 kopjes espresso. Doe deze in een shaker of in een afsluitbare beker.
  • Voeg dan de melk, suiker (naar smaak 1 of 2 eetlepels) en de 2 espresso ijsblokjes toe aan de shaker of beker en sluit deze af. Schud het geheel goed door tot er een ijskoude koffie ontstaat. Shake it baby!
  • Giet de koffie in een glas, garneer met ijsblokjes en een kleurrijk rietje. Proost!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 103kcal | Koolhydraten: 10g | Eiwitten: 5g | Vetten: 5g | Verzadigd vet: 3g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.

Ijskoffie

12 reacties op “Zelf ijskoffie maken (makkelijk recept)

5 from 1 vote (1 rating without comment)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *