9 x slowcooker recepten

9 x slowcooker recepten. Al jaren heb ik een slowcooker in huis en met regelmaat tover ik er een heerlijke gerecht uit. Soms experimenteer ik met nieuwe recepten, maar regelmatig gebruik ik één van mijn eerder gemaakte recepten. De hoogste tijd om met jullie mijn favoriete slowcooker recepten te delen!

Zodra de dagen korter worden, haal ik de slowcooker graag weer van de kast. Ik ben op de een of andere manier echt iemand die graag de slowcooker gebruikt in de herfst en in de winter. Meestal zodra de temperaturen omhoog gaan, gebruik ik hem minder. Gek eigenlijk, want het is het ideale apparaat om het hele jaar door te gebruiken. Maar het is al jaren zo.

Slowcooker recepten

Ik heb ook al jaren deze slowcooker van Crockpot (dit model) in huis en echte favorieten ontwikkeld qua recepten. Hoofdgerechten zoals ik in deze blog bespreek, maar ook bijgerechten zoals stoofpeertjes uit de slowcooker zijn natuurlijk fan-tas-tisch om te maken. Ik wil nog graag eens een lekker baksel maken uit de slomo en wie weet doe ik dat binnenkort eens. Maar voor ik dat doe, deel ik met jullie mijn favoriete slowcooker recepten!

9 x makkelijke slowcooker recepten op een rij:

1. Mexicaanse pulled pork uit de slowcooker

Pulled pork is één van de meest bekende recepten uit de slowcooker en natuurlijk staat mijn klassieke recept hiervoor ook in dit lijstje. Maar ik open dit lijstje met deze heerlijke variatie van Mexicaanse pulled pork. Even wat anders en toch écht een gerecht wat super tot zijn recht komt in de slowcooker. Probeer het eens!
Bekijk het recept voor Mexicaanse pulled pork >>

2. Hachee slowcooker

Hachee is een klassieke Hollandse stoofpot die je in een handomdraai maakt in de slowcooker. Serveer er gekookte aardappeltjes bij en rode kool met appel voor een lekkere ouderwetse maaltijd!
Bekijk het recept voor hachee uit de slowcooker >>

3. Spaghetti met balletjes uit de slowcooker

Misschien vraag je je af, waarom zou ik helemaal de moeite nemen om gehaktballetjes in de slowcooker klaar te maken? Nou, dat maakt een wereld van verschil! Deze gehaktballetjes zijn zo mals, zo lekker en maak er maar voldoende van want ze zijn ook nog eens zo op… 😉 
Bekijk het recept voor gehaktballetjes uit de slowcooker >>

4. BBQ spareribs uit de slowcooker

Als ik ergens de slowcooker voor heb ontdekt, is het spareribs. Ze worden er zo ontzettend lekker van! Voor deze BBQ spareribs kun je mij bijna wakker maken. Bijna dan hè, ik hou nogal van mijn slaap 😉 .
Bekijk het recept voor BBQ spareribs uit de slowcooker >>

5. Chili con carne uit de slowcooker

Dit recept maakte ik ooit van Marianne voor de foodblogswap en is sindsdien echt een succesnummer bij ons thuis. Zo lekker!
Bekijk het recept voor chili con carne uit de slowcooker >>

6. Pasta al ragù

Een Italiaanse ragù is een saus voor bij de pasta op basis van vlees en tomatensaus. Het vlees is ontzettend mals omdat het langzaam gegaard wordt. Een ontzettend lekker gerecht en simpel om te maken in de slowcooker.
Bekijk het recept voor pasta al ragù >>

7. Pulled Pork uit de slowcooker

Hij mocht niet ontbreken in deze lijst: pulled pork! Volgens mij voor veel mensen één van de eerste dingen die ze maken in hun slowcooker en zo ook voor mij. Dit is mijn bereidingswijze met een heerlijke kruidenmix. De hoogste tijd om dit recept trouwens eens te voorzien van een nieuwe foto, dus dat ga ik snel op mijn to-do lijstje schrijven.
Bekijk het recept voor pulled pork >>

8. Zoetzure spareribs uit de slowcooker

Heel anders dan de eerder genoemde BBQ spareribs, maar ook ontzettend lekker en daarom mocht ook dit recept voor spareribs uit de slowcooker niet ontbreken. Dit recept heeft meer weg van de Aziatische keuken door de heerlijke zoetzure saus, aanrader!
Bekijk het recept voor zoetzure spareribs uit de slowcooker >>

9. Indonesische rendang uit de slowcooker

We sluiten af met een heerlijke Indonesische stoofpot: rendang daging uit de slowcooker. Ken je dit nog niet? Ga het dan snel eens proberen, het zo is zoooooo lekker!
Bekijk het recept voor Indonesische rendang uit de slowcooker >>

26 thoughts on “9 x slowcooker recepten

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *