9 x slowcooker recepten

9 x slowcooker recepten

9 x slowcooker recepten. Al jaren heb ik een slowcooker in huis en met regelmaat tover ik er een heerlijke gerecht uit. Soms experimenteer ik met nieuwe recepten, maar regelmatig gebruik ik één van mijn eerder gemaakte recepten. De hoogste tijd om met jullie mijn favoriete slowcooker recepten te delen!

Zodra de dagen korter worden, haal ik de slowcooker graag weer van de kast. Ik ben op de een of andere manier echt iemand die graag de slowcooker gebruikt in de herfst en in de winter. Meestal zodra de temperaturen omhoog gaan, gebruik ik hem minder. Gek eigenlijk, want het is het ideale apparaat om het hele jaar door te gebruiken. Maar het is al jaren zo.

Slowcooker recepten

Ik heb ook al jaren deze slowcooker van Crockpot (dit model) in huis en echte favorieten ontwikkeld qua recepten. Hoofdgerechten zoals ik in deze blog bespreek, maar ook bijgerechten zoals stoofpeertjes uit de slowcooker zijn natuurlijk fan-tas-tisch om te maken. Ik wil nog graag eens een lekker baksel maken uit de slomo en wie weet doe ik dat binnenkort eens. Maar voor ik dat doe, deel ik met jullie mijn favoriete slowcooker recepten!

9 x makkelijke slowcooker recepten op een rij:

 

Mexicaanse pulled pork uit de slowcooker

1. Mexicaanse pulled pork uit de slowcooker

Pulled pork is één van de meest bekende recepten uit de slowcooker en natuurlijk staat mijn klassieke recept hiervoor ook in dit lijstje. Maar ik open dit lijstje met deze heerlijke variatie van Mexicaanse pulled pork. Even wat anders en toch écht een gerecht wat super tot zijn recht komt in de slowcooker. Probeer het eens!
Bekijk het recept voor Mexicaanse pulled pork >>

Hachee slowcooker

2. Hachee slowcooker

Hachee is een klassieke Hollandse stoofpot die je in een handomdraai maakt in de slowcooker. Serveer er gekookte aardappeltjes bij en rode kool met appel voor een lekkere ouderwetse maaltijd!
Bekijk het recept voor hachee uit de slowcooker >>

Gehaktballetjes uit de slowcooker

3. Spaghetti met balletjes uit de slowcooker

Misschien vraag je je af, waarom zou ik helemaal de moeite nemen om gehaktballetjes in de slowcooker klaar te maken? Nou, dat maakt een wereld van verschil! Deze gehaktballetjes zijn zo mals, zo lekker en maak er maar voldoende van want ze zijn ook nog eens zo op… 😉 
Bekijk het recept voor gehaktballetjes uit de slowcooker >>

BBQ spareribs uit de slowcooker

4. BBQ spareribs uit de slowcooker

Als ik ergens de slowcooker voor heb ontdekt, is het spareribs. Ze worden er zo ontzettend lekker van! Voor deze BBQ spareribs kun je mij bijna wakker maken. Bijna dan hè, ik hou nogal van mijn slaap 😉 .
Bekijk het recept voor BBQ spareribs uit de slowcooker >>

Chili Con Carne uit de Slowcooker

5. Chili con carne uit de slowcooker

Dit recept maakte ik ooit van Marianne voor de foodblogswap en is sindsdien echt een succesnummer bij ons thuis. Zo lekker!
Bekijk het recept voor chili con carne uit de slowcooker >>

pasta al ragù

6. Pasta al ragù

Een Italiaanse ragù is een saus voor bij de pasta op basis van vlees en tomatensaus. Het vlees is ontzettend mals omdat het langzaam gegaard wordt. Een ontzettend lekker gerecht en simpel om te maken in de slowcooker.
Bekijk het recept voor pasta al ragù >>

Pulled Pork

7. Pulled Pork uit de slowcooker

Hij mocht niet ontbreken in deze lijst: pulled pork! Volgens mij voor veel mensen één van de eerste dingen die ze maken in hun slowcooker en zo ook voor mij. Dit is mijn bereidingswijze met een heerlijke kruidenmix. De hoogste tijd om dit recept trouwens eens te voorzien van een nieuwe foto, dus dat ga ik snel op mijn to-do lijstje schrijven.
Bekijk het recept voor pulled pork >>

Zoetzure spareribs uit de slowcooker

8. Zoetzure spareribs uit de slowcooker

Heel anders dan de eerder genoemde BBQ spareribs, maar ook ontzettend lekker en daarom mocht ook dit recept voor spareribs uit de slowcooker niet ontbreken. Dit recept heeft meer weg van de Aziatische keuken door de heerlijke zoetzure saus, aanrader!
Bekijk het recept voor zoetzure spareribs uit de slowcooker >>

Indonesische rendang uit de slowcooker

9. Indonesische rendang uit de slowcooker

We sluiten af met een heerlijke Indonesische stoofpot: rendang daging uit de slowcooker. Ken je dit nog niet? Ga het dan snel eens proberen, het zo is zoooooo lekker!
Bekijk het recept voor Indonesische rendang uit de slowcooker >>

Eef

Eef

Hi! Ik ben Eef, eigenaar van Eefkooktzo.nl. Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

18 reacties op “9 x slowcooker recepten”

 1. Jolanda Braamhorst

  Hallo Eef,
  Heb gisteren je heerlijk recept, Rendang gemaakt in de slowcooker. Lekkere authentieke smaken en Ingemaakte komkommer, maar vergeten op tafel te zetten. Vandaag kunnen we nog lekker genieten van het eten met nasi kuning erbij.
  Zondag wordt onze zoon Bram 20 jaar, (11 oktober 2020 ) ga ik voor hem BBQ spareribs maken volgens jou recept, ook in de slowcooker. Je recepten zijn duidelijk en lekker.

    1. Eef

     Jazeker, gaan we doen. Doe ik meestal iets meer in de herfst/ winter, maar ik ga het op mijn lijstje zetten 🙂

 2. ik ben een beetje in de war omdat de plaatjes niet op de goede plek lijken te staan, maar het lijken me heerlijke gerechten, ik ga de pulled pork als eerste proberen!

   1. Haj, nee het is plaatje, advertentie, kopje. Hierdoor staat het plaatje dichter bij het vorige kopje dan bij het juiste kopje…

    1. Eef

     Dat zou kunnen. De advertenties verschuiven dus ze staan niet altijd op een vaste plek waardoor ik dat dan net weer niet kan zien. Daarom zet ik ook altijd linkjes onder zowel de foto als de naam. Maar dan weet je dat het plaatje + uitleg/ naam recept is. Dit doe ik overal zo 🙂

 3. Hi Eef,

  Ik heb zojuist een slow cooker aangeschaft en ik kan niet wachten om deze lekkere recepten te gaan maken. Dank je voor het delen!

 4. Marion de Vries

  Net een slowcooker aangeschaft. Ga van het weekend één van je heerlijke recepten maken. Waarschijnlijk de rengdang. Alvast bedankt voor de lekkere en duidelijke gerechten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eef - Eef Kookt Zo

Welkom!

Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, écht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & écht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

Liefs,
Eef

Social Media

Nieuwsbrief

Favorieten

Op de hoogte blijven

Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

Scroll naar top