Spaghetti met Balletjes uit de Slowcooker

Spaghetti met Balletjes uit de Slowcooker

Eigenlijk wilde ik dit recept gewoon spaghetti met ballen noemen, maar ja dat klinkt weer zo en daarnaast wie gaat daar nou op zoeken? Namen aan een recept geven blijft af en toe een dingetje. Soms is het een saaie naam zoals pasta met balletjes; veilig, goed en exact omschrijvend.

Pasta met balletjes

Soms experimenteer je wat en soms ben je rebels door kruidnoten gewoon pepernoten te noemen. Ach, het is maar naam. Maar ja, die naam hé dat is toch waardoor je het recept onthoudt, waarnaar je zoekt en misschien wel hetgeen je doet overhalen om dit recept te maken. Één ding kan ik je vertellen; ondanks de ietwat suffe naam: MAKEN. Dit Is gewoon een echt lekker recept.

Zelfgemaakte saus, zelfgemaakte balletjes en lekker langzaam gegaard in die fijne slowcooker. Hmm, dat is Spaghetti met Balletjes uit de Slowcooker. Eenvoudig te maken en trouwens prima om extra te maken en dan in de vriezer te gooien voor die dagen dat je net even wat minder tijd hebt. 

Bolognesesaus als basisrecept

Voor een groot deel heb ik dit recept geïnspireerd op mijn recept voor Zelfgemaakte Bolognesesaus. Hoewel ik natuurlijk weer het een en ander heb aangepast is dat mijn uitgangspunt geweest voor dit recept, want het is simpelweg gewoon een heerlijk basisrecept om zelf bolognesesaus te maken.  Het voordeel dat je hebt als je dit gerecht in de slowcooker gaat maken, is dat de balletjes heerlijk compact en mals worden naast dat je er vrijwel geen omkijken meer naar hebt eenmaal in de slowcooker. Een smaakvolle saus en lekkere malse balletjes zijn het eindresultaat.

Geen slowcooker in huis?

Dan kun je uiteraard dit recept ook maken, maar voeg dan wel wat extra water toe (ca. 200-300 ml). Bij het bereiden van gerechten in de slowcooker heb je namelijk heel weinig (extra) vocht nodig omdat er vrijwel geen vocht verdampt uit de slowcooker. Als je dit recept maakt zonder slowcooker, gebruik dan ook een pan met een dikke bodem, laag vuur en hou de saus verder goed in de gaten; mocht de saus te dik worden dan voeg je wat extra water toe. Voor de bereidingstijd zou ik ca. 1 tot 1,5 uur aanhouden en zorg dat je de balletjes goed compact draait zodat ze niet stuk gaan tijdens het koken. Twijfel je of je een slowcooker in huis zou willen? Lees dan mijn review over de slowcooker voor alles wat je moet weten over een slowcooker.

Spaghetti met Balletjes uit de Slowcooker

Spaghetti met balletjes uit de slowcooker

Spaghetti met Balletjes uit de Slowcooker. Ontzettend makkelijk om te maken, maar ontzettend dankbaar want dit is zo'n lekker pasta recept!
4.46 van 22 stemmen
Voorbereiding: 30 minuten
Bereidingstijd: 3 uur
Totale tijd: 3 uur 30 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 500 gram rundergehakt
  • 500 gram gezeefde tomaten (passata di pomodoro)
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 400 gram spaghetti
  • 140 gram tomatenpuree (2 kleine blikjes)
  • 40 gram paneermeel
  • 3 teentjes fijngesneden knoflook
  • 2 sjalotjes (fijngesneden)
  • 1 eetlepel Parmezaanse Kaas
  • 1 ei
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • ½ theelepel knoflookpoeder
  • ½ theelepel oregano
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • ½ theelepel uienpoeder
  • snufje gemalen chiliflakes
  • zwarte peper & zout
  • boter
  • voor de garnering wat verse blaadjes basilicum en geraspte Parmezaanse kaas (ca. 1 – 1,5 el per bord)

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • In een ruime kom mix je het gehakt, paneermeel, Parmezaanse kaas, het ei, 1/2 tl peper, 1/2 tl zout, 1/2 tl uienpoeder en 1/2 tl paprikapoeder goed door elkaar. Draai hier dan kleine gehaktballetjes van ter grootte van een walnoot.
  • Verhit wat boter in een koekenpan en bak de gehaktballetjes even in de pan tot ze mooi bruin zijn.
  • Vul de slowcooker met de gezeefde tomaten, tomatenblokjes, 2 kleine blikjes tomatenpuree, 2 fijngesneden sjalotjes, 3 teentjes fijngesneden knoflook, 1/2 tl gedroogde oregano, 1/2 tl knoflookpoeder, 1/2 tl paprikapoeder, 1 tl gedroogde basilicum, snufje gemalen chili flakes en breng op smaak met zout & peper. Roer alles even goed door elkaar, voeg de balletjes toe en schep het geheel nog even goed om. Zet de slowcooker voor 3 uur op high.
  • Na 3 uur schep je de balletjes en de saus nog even om. Zet de slowcooker op de warmhoudstand of mocht je slowcooker deze optie niet hebben, dan kun je het geheel op low zetten.
  • Breng ruim water met een snufje zout aan de kook en kook hierin de spaghetti beetgaar (al dente). Giet af en eventueel kun je een paar druppels olijfolie of wat boter door de pasta mengen om te voorkomen dat deze aan elkaar gaan plakken.
  • Doe wat spaghetti op een bord, hierover schep je wat saus met de balletjes en garneer met basilicum & geraspte Parmezaanse Kaas.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 692kcal | Koolhydraten: 103g | Eiwitten: 47g | Vetten: 10g | Verzadigd vet: 4g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op ‘recept opslaan’ en sla hem op in je eigen collectie.
Spaghetti met Balletjes uit de Slowcooker

49 thoughts on “Spaghetti met Balletjes uit de Slowcooker

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept