fbpx
Stoofperen uit de slowcooker

Stoofperen uit de slowcooker

Het stond al heel lang op mijn lijstje om eens te maken, stoofperen uit de slowcooker. Mijn recept voor stoofpeertjes is elke winter weer veel bezocht en daarom vond ik het deze winter wel gepast om een lekkere variant hierop te maken voor in de slowcooker.

Mijn slowcooker komt pas tevoorschijn als de temperaturen dalen. Ik ben echt iemand die daar pas zin in krijgt in de herfst en in de winter. Daarom zijn veel van mijn slowcooker recepten ook best winters/ herfstig te noemen. Hoewel er ook genoeg tussen staat wat je eigenlijk altijd kunt maken zoals spareribs uit de slowcooker, Mexicaanse pulled pork uit de slowcooker en pasta al ragΓΉ uit de slowcooker.

Regelmatig krijg ik de vraag of ik de slowcooker een aanrader vind. Dat vind ik, dat terwijl ik echt een incidentele gebruiker ben. Gemiddeld gebruik ik hem denk ik 2 Γ‘ 3 keer per maand in de herfst of in de winter. In de zomer of het voorjaar eigenlijk zelden. Wat ik erin maak, maak ik in grote hoeveelheden. Daar zit ‘m een beetje het ding in. Hierdoor gebruiken we de slowcooker natuurlijk ook minder vaak omdat we dan een gerechtje uit de vriezer halen. Veel gerechten uit de slowcooker kun je namelijk perfect invriezen en dan heb je een lekkere, makkelijke en snelle maaltijd voor een drukke (doordeweekse) dag.

Stoofperen uit de slowcooker

Maar goed we hadden het hier over stoofperen uit de slowcooker. Die vries ik natuurlijk niet in. Sterker nog, hele grote porties maak ik ook niet. Vriendlief vind ze namelijk niet lekker, maar ik kwam erachter dat mijn dochtertje ze heerlijk vindt! Kijk, daar wordt deze foodbloggende mama natuurlijk erg blij van πŸ˜‰ . Vaak maak ik familie of vrienden ook blij met een bakje stoofperen en houd ik voor mezelf voldoende over om nog 2 Γ‘ 3 dagen ervan te kunnen genieten. Ideaal! Helemaal ideaal is het om stoofpeertjes in de slowcooker te maken. Geen omkijken naar en ze garen rustig verder.

Mocht je ze overal mooi rood willen hebben leg ze dan in de sap en draai ze halverwege even om. Het oog wil immers ook wat toch πŸ™‚ ?!

Slowcooker stoofperen

Stoofperen uit de slowcooker

Heerlijke stoofperen uit de slowcooker (zonder alcohol)
3.8 van 10 stemmen
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 5 uur
Totale tijd: 5 uur 15 minuten
Hoeveelheid: 1 kilo

Wat heb je nodig (ingrediΓ«nten):

 • 1 kilo Gieser Wildeman (stoofperen)
 • 200 ml bessensap (zonder suiker)
 • 200 ml water
 • 1 eetlepel witte basterdsuiker of gewone suiker
 • 2 kaneelstokjes
 • 2 kruidnagels
 • 1 laurierblaadje

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

 • Schil de stoofperen en zet of leg ze in de slowcooker.
 • Giet hierbij de bessensap en het water.
 • Strooi daarover de suiker en voeg de kaneelstokjes, kruidnagels en het laurierblaadje toe.
 • Doe de deksel op de slowcooker en zet de timer op low voor 5 uur.
  Leg de peertjes neer en draai ze halverwege even om, om ervoor te zorgen dat ze egaal rood worden.
 • Haal de stoofperen uit de slowcooker en giet het vocht in een steelpannetje.
 • Kook het vocht in of voeg een beetje maizena toe (halve eetlepel maizena in een kommetje mengen met een beetje water, roeren en daarna toevoegen).
 • Giet het vocht over de peertjes en eet smakelijk!

handig om te weten:

Tip: bewaar de stoofpeertjes uit de slowcooker in een afgesloten kom of bak in de koelkast en ze blijven enkele dagen goed.

voedingswaarden (per persoon/ portie):

CalorieΓ«n: 781kcal | Koolhydraten: 180g | Eiwitten: 5g | Vetten: 1g | Verzadigd vet: 1g
WIL JE DIT RECEPT OPSLAAN?Maak dan snel Γ©n gratis een eigen account aan.

Stoofperen uit de slowcooker

Eef

Eef

Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

13 reacties op “Stoofperen uit de slowcooker”

  1. 072design

   Kitty, ik vind het meer dan prima als je een foutje ziet dat je dat laat weten, graag zelfs! Maar stuur gewoon even een persoonlijk berichtje in plaats van op deze manier. Wel zo leuk!

 1. Ze zijn heerlijk! Maar dat inbinden.. dat lukt maar niet. Het blijft echt heel waterig. Ik doe er die halve eetlepel maizena opgelost in water bij en dan koken?

  1. Eef

   Het inkoken heeft echt even nodig. Het vuur flink hoog zetten, erbij blijven en af en toe roeren dan kookt het vanzelf in en andere een eetlepels maizena erbij, dat kan ook πŸ™‚

 2. Hallo Eef,

  Ik heb vandaag een slowcooker van 8 liter ontvangen. Hoeveel kilo stoofpeertjes zou ik daarin ineens kunnen maken? Ik moet op 27 december 5 kilo verwerken voor een (verlaat) kerstdiner.

  1. Eef

   Hi Gerdy, ik denk behoorlijk veel. Zeker als je de peertjes in parten snijd i.p.v. heel zoals ik doe (dat neemt natuurlijk meer ruimte in). Gewoon vullen tot ongeveer de helft en eventueel in porties maken. Stoofpeertjes blijven sowieso een paar dagen goed in de koeling dus je kunt het in porties bereiden als je wilt πŸ™‚

 3. Marja en Henk Schenk

  Dag Eef, ook hier is gisteren een slowcooker afgeleverd. Hij moet 24 uur acclimatiseren maar dan kan het feest beginnen. Kwam je stoofpeertjes tegen, heb me geregistreerd maar kan het recept nog niet opslaan bij ‘mijn recepten’. Ik las dat je druk bent met omzetten… staat het recept misschien ergens waar ik het wel kan uitdraaien?

  1. Eef

   Klopt, ik moet alle recepten handmatig ‘omzetten’ zodat je ze kunt opslaan. Met honderden recepten een behoorlijke klus, de meeste zijn al gedaan gelukken en dan kun je ze opslaan en printen. Deze komt er z.s.m. ook aan πŸ™‚

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept
Eef - Eef Kookt Zo

Welkom!

Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, Γ©cht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & Γ©cht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

Liefs,
Eef

Social Media

Nieuwsbrief

Favorieten

Op de hoogte blijven

Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag!Β 

Scroll naar top