Volg mij:
Bijgerechten, Toetjes

Stoofperen uit de slowcooker

Stoofperen uit de slowcooker

Het stond al heel lang op mijn lijstje om eens te maken, stoofperen uit de slowcooker. Mijn recept voor stoofpeertjes is elke winter weer veel bezocht en daarom vond ik het deze winter wel gepast om een lekkere variant hierop te maken voor in de slowcooker.

Mijn slowcooker komt pas tevoorschijn als de temperaturen dalen. Ik ben echt iemand die daar pas zin in krijgt in de herfst en in de winter. Daarom zijn veel van mijn slowcooker recepten ook best winters/ herfstig te noemen. Hoewel er ook genoeg tussen staat wat je eigenlijk altijd kunt maken zoals spareribs uit de slowcooker, Mexicaanse pulled pork uit de slowcooker en pasta al ragù uit de slowcooker.

Regelmatig krijg ik de vraag of ik de slowcooker een aanrader vind. Dat vind ik, dat terwijl ik echt een incidentele gebruiker ben. Gemiddeld gebruik ik hem denk ik 2 á 3 keer per maand in de herfst of in de winter. In de zomer of het voorjaar eigenlijk zelden. Wat ik erin maak, maak ik in grote hoeveelheden. Daar zit ‘m een beetje het ding in. Hierdoor gebruiken we de slowcooker natuurlijk ook minder vaak omdat we dan een gerechtje uit de vriezer halen. Veel gerechten uit de slowcooker kun je namelijk perfect invriezen en dan heb je een lekkere, makkelijke en snelle maaltijd voor een drukke (doordeweekse) dag.

Stoofperen uit de slowcooker

Maar goed we hadden het hier over stoofperen uit de slowcooker. Die vries ik natuurlijk niet in. Sterker nog, hele grote porties maak ik ook niet. Vriendlief vind ze namelijk niet lekker, maar ik kwam erachter dat mijn dochtertje ze heerlijk vindt! Kijk, daar wordt deze foodbloggende mama natuurlijk erg blij van 😉 . Vaak maak ik familie of vrienden ook blij met een bakje stoofperen en houd ik voor mezelf voldoende over om nog 2 á 3 dagen ervan te kunnen genieten. Ideaal! Helemaal ideaal is het om stoofpeertjes in de slowcooker te maken. Geen omkijken naar en ze garen rustig verder.

Mocht je ze overal mooi rood willen hebben leg ze dan in het sap en draai ze halverwege even om. Het oog wil immers ook wat toch 🙂 ?!

Slowcooker stoofperen


Het recept voor stoofperen uit de slowcooker:

Voorbereiding: 15 minuten | Bereiding: 5 uur | Totale tijd: 5 uur en 15 minuten
Hoeveelheid: 1 kilo stoofperen

Wat heb je nodig voor stoofperen uit de slowcooker (ingrediënten):

 • 1 kilo Gieser Wildeman (stoofpeertjes)
 • 200 ml bessensap (zonder suiker)
 • 200 ml water
 • 1 eetlepel witte basterdsuiker of gewone suiker
 • 2 kaneelstokjes
 • 2 kruidnagels
 • 1 laurierblaadje

Hoe maak je stoofperen in de slowcooker :

 1. Schil de stoofperen en zet of leg ze in de slowcooker.
 2. Giet hierbij de bessensap en het water.
 3. Strooi daarover de suiker en voeg de kaneelstokjes, kruidnagels en het laurierblaadje toe.
 4. Doe de deksel op de slowcooker en zet de timer op low voor 5 uur.
  Leg de peertjes neer en draai ze halverwege even om, om ervoor te zorgen dat ze egaal rood worden.
 5. Haal de stoofperen uit de slowcooker en giet het vocht in een steelpannetje.
 6. Kook het vocht in of voeg een beetje maizena toe (halve eetlepel maizena in een kommetje mengen met een beetje water, roeren en daarna toevoegen).
 7. Giet het vocht over de peertjes en eet smakelijk!

Tip: bewaar de stoofpeertjes uit de slowcooker in een afgesloten kom of bak in de koelkast en ze blijven enkele dagen goed.


Stoofperen uit de slowcooker

Laat het mij weten via Instagram of Facebook als je dit recept gemaakt hebt door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht. Dat vind ik namelijk echt super leuk!

Bekijk ook mijn andere lekkere recepten voor nog meer inspiratie en vergeet je niet te abonneren op de nieuwsbrief zodat je op de hoogte blijft van de nieuwste recepten.

Deel dit bericht
Vorig artikel Volgend artikel

Ook lekker...

2 Reacties

 • Beantwoorden Kitty

  In ‘de’ sap???

  14 oktober 2019 at 16:46
  • Beantwoorden Eef

   Kitty, ik vind het meer dan prima als je een foutje ziet dat je dat laat weten, graag zelfs! Maar stuur gewoon even een persoonlijk berichtje in plaats van op deze manier. Wel zo leuk!

   16 oktober 2019 at 17:18

  Laat een reactie achter