BBQ spareribs uit de slowcooker

BBQ spareribs uit de slowcooker

BBQ spareribs uit de slowcooker. Zachte, malse spareribs met een licht krokante buitenkant en heerlijke, zelfgemaakte BBQ saus erover. Dit recept moet je echt eens proberen. Zo lekker, zo makkelijk om te maken: een recept om je vingers bij op te eten!

De slowcooker is een ideaal apparaat om spareribs in te bereiden. Door de langzame bereiding worden de spareribs heerlijk zacht en mals. Daarna gaan ze nog heel even een paar minuutjes de oven in voor een licht krokante buitenkant en de perfecte spareribs zijn klaar!

BBQ saus – zelfgemaakt

Een van de lekkerste sauzen die je op mijn blog kunt vinden is de zelfgemaakte BBQ saus. Nu vind ik natuurlijk alle sauzen lekker op mijn blog daar niet van 😉 maar deze zelfgemaakte BBQ is wel echt heel erg lekker. Zo lekker zelfs dat ik eigenlijk geen kant en klare BBQ saus meer in huis haal. Het is namelijk helemaal niet moeilijk om zelf BBQ saus te maken en zeer waarschijnlijk heb je een groot deel van de ingrediënten gewoon al in huis. Voor dit recept heb je 150 ml BBQ saus nodig wat ongeveer de helft is van de zelfgemaakte BBQ saus.

BBQ spareribs uit de slowcooker

De slowcooker vind ik echt een ideaal apparaat om vlees in te bereiden. Over het algemeen heb je er weinig tijd voor nodig om de voorbereidingen te doen, in dit geval zelfs maar 10 minuten en het apparaat doet de rest. De spareribs zijn boterzacht en super mals als ze uit de slowcooker komen. Ze vallen zelfs al een beetje uit elkaar dus haal ze voorzichtig uit de slowcooker. Daarna moeten ze alleen nog een paar minuten in de oven en ondertussen kook je de BBQ saus weer iets in zodat deze weer wat dikker wordt. Dit is de slowcooker welke ik in huis heb.

Voordeel van deze bereidingswijze is ook dat je de spareribs ook prima kunt voorbereiden. Je kunt namelijk de spareribs eerst bereiden in de slowcooker en ze de volgende dag nog even in de oven doen. Dan zijn ze extra lekker omdat de smaken goed zijn ingetrokken. Doe ze dan alleen iets langer in de oven, ongeveer 15 tot 20 minuten en dan op 180 graden in plaats van 200 graden. De bereidingstijd is natuurlijk even afhankelijk van je oven dus controleer ze na een minuutje of 10-15 even.

Lekker voor bij de spareribs

Serveer deze spareribs met een van de volgende bijgerechten:

✓ Zelfgemaakte krokante zoete aardappelfrietjes uit de oven
✓ Een lekkere frisse salade zoals een snelle pastasalade, Italiaanse broodsalade (panzanella) of een pompoensalade met rucola en feta bijvoorbeeld
Haricots verts in spek gerold: lekker, makkelijk en snel klaar
✓ Stokbrood met zelfgemaakte kruidenboter of baba ganoush 
Hasselback potatoes oftewel ingekeepte aardappels uit de oven met knoflook, peterselie en Parmezaanse kaas

Heb je zelf nog een lekkere tip voor een gerecht om bij deze spareribs te serveren ? Laat jouw tip dan achter in de reacties!

BBQ spareribs uit de slowcooker

BBQ spareribs uit de slowcooker

Makkelijk recept voor de lekkerste slowcooker BBQ spareribs.
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 8 uur
Totale tijd: 8 uur 10 minuten
Hoeveelheid: 4 spareribs

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 1 kilo spareribs 4 stuks
  • 150 ml BBQ saus
  • 100 ml water
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 1 eetlepel ketjap manis zoete ketjap
  • 1 eetlepel honing
  • 1 theelepel paprikapoeder gerookte

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • We beginnen met het maken van de saus voor over de BBQ spareribs. Hiervoor doe je 150 ml BBQ saus in een kom en hierbij doe je 100 ml water, 2 teentjes knoflook (fijngesneden of uitgeperst), 3 eetlepels bruine basterdsuiker,  1 eetlepel ketjap manis, 1 eetlepel honing en 1 theelepel gerookte paprikapoeder. Meng dit goed door elkaar.
  • Doe de spareribs in de slowcooker en verdeel hierover de saus. Stel de slowcooker in op 4 uur op high of 8 uur op low.
  • Als de spareribs gaar zijn haal je ze uit de slowcooker. Leg je ze daarna op een met bakpapier beklede bakplaat. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Ondertussen doe je de saus uit de slowcooker in een steelpannetje. De saus is door het vocht van de spareribs dunner geworden en deze gaan we nu inkoken tot het weer een mooie ietwat dikke saus is. Verdeel daarna het merendeel van de saus weer over de spareribs met een kwastje of lepeltje en schuif ze de oven in voor ongeveer 10 minuten tot de spareribs iets krokant zijn geworden.
  • Serveer de spareribs tot slot met het restant van de saus en eet smakelijk!

voedingswaarden (per persoon/ portie):

Calorieën: 627kcal | Koolhydraten: 31g | Eiwitten: 5g | Vetten: 33g | Verzadigd vet: 12g
WIL JE DIT RECEPT OPSLAAN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.

BBQ spareribs uit de slowcooker

BBQ spareribs slowcooker Pinterest Collage

Eef

Eef

Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

82 gedachtes op “BBQ spareribs uit de slowcooker”

      1. Een stoomoven is zowat het tegenovergestelde van een slowcooker.. Daarin wordt het vlees bij 100C* gekookt. De truc van een slowcooker is om de bereidingstijd te verlengen bij relatief lage temperatuur. Daardoor gaart het vlees beter en is het resultaat “om je vingers bij af te likken” zo mals. Bovendien trekken alle smaken beter in het vlees waardoor je meer proeft. 🙂 Smakelijk!

  1. Mijn beste ribbetjes ooit! Na heel wat recepten te hebben uitgeprobeerd zal ik ze van nu af aan nooit meer op een andere wijze (mogen 😉 klaarmaken.

  2. Goedemorgen Eef,
    Ik sta op het punt de ribs in de sc te doen en saus is gemaakt.
    Moet ik de ribs nu ook niet insmeren alvorens ze de sc ingaan en rest saus er bij gieten?
    Normaal bij een rub moeten ze wel ingesmeerd worden, vandaar…

    Gr. Harold

    1. Zal ik dan maar even snel reageren 😉 Nee dat hoeft niet. De saus er gewoon overheen doen dan trekt het, het vlees ook in door de langzame bereiding. Pas als je de saus hebt ingekookt aan het einde en je de spareribs nog eventjes in de oven doet dan verdeel je de saus erover.

      Laat je me weten of ze in de smaak vallen?

  3. Hoi Eef,

    Ik zou nog wat laten horen.
    Ze waren verrukkelijk, vrouw en dochtertje vonden het ook erg lekker.
    (Dat zijn normaal gesproken de wat lastige eters hier in huis hahahaha)
    En bedankt voor je snelle response! 😉

  4. Hallo Eef, het lijkt me een heerlijk recept. Ik heb helaas geen slowcooker. Kan ik het ook op een andere wijze bereiden?
    Groetjes, Truus

    1. Hi Truus sorry voor mijn late reactie, een paar drukke dagen achter de rug 🙂 Dit recept is echt voor in de slowcooker maar ik heb even voor je gezocht en je zou deze werkwijze uit de oven kunnen proberen: http://www.slowkoken.nl/slowcookerrecept-in-de-oven-bereiden/ Van de zomer wil ik spareribs van de BBQ maken en wellicht ook nog een keer uit de oven dus houd de website goed in de gaten. De spareribs vallen in de smaak 😉

  5. Hoi Eef,

    Misschien een beetje amateuristisch, maar wat is gerookte paprikapoeder? Wat is het verschil met normale paprikapoeder?

    1. Hi Michelle, sorry voor mijn late reactie maar gerookte paprikapoeder is paprikapoeder met een rokerig smaakje eraan. Mocht je het niet kunnen vinden gebruik dan gewone paprikapoeder of kijk even bij de toko (daar kun je vaak gerookte paprikapoeder vinden – erg lekker) Groetjes 🙂

  6. Hoi Eef,

    Misschien een beetje amateuristisch, maar wat is gerookte paprikapoeder? Wat is het verschil met normale paprikapoeder?

  7. Hoi hoi, de ribjes zijn heerlijk!! Echter had ik wel een vraagje, ik merk dat de ribben die onderin liggen letterlijk van het bod af komen (al bij het oppakken) en de ribben die bovenop liggen nog wat steviger zijn. Heb je daar eventueel tips voor? Ik heb de 3,5 literpan..

    1. Ook lekker maar niet zo handig 😉 . Je kunt halverwege de bereiding even de ribbetjes verplaatsen (bovenste naar onder etc.) mijn slowcooker is vrij breed waardoor ze meestal allemaal redelijk gelijk verdeelt zijn over de bodem vandaar.

  8. Hoi hoi, de ribjes zijn heerlijk!! Echter had ik wel een vraagje, ik merk dat de ribben die onderin liggen letterlijk van het bod af komen (al bij het oppakken) en de ribben die bovenop liggen nog wat steviger zijn. Heb je daar eventueel tips voor? Ik heb de 3,5 literpan..

    1. 072design

      Ook lekker maar niet zo handig 😉 . Je kunt halverwege de bereiding even de ribbetjes verplaatsen (bovenste naar onder etc.) mijn slowcooker is vrij breed waardoor ze meestal allemaal redelijk gelijk verdeelt zijn over de bodem vandaar.

  9. Als je de spareribs verdubbeld dan verdubbel je het hele recept zodat je voldoende marinade hebt 🙂 Eet smakelijk alvast!

  10. matthijs boelens

    Hallo Eef,
    Allereerst, wat een lekkere recepten. Daar gaan we eens even een aantal van proberen. Morgen gaan we de spareribs in de Slowcooker maken. Is het goed om de spareribs van tevoren ook te kruiden en vervolgens die een aantal uren in de koelkast te leggen zodat ze in kunnen trekken? Of is de saus genoeg.

    Grtz

    1. Marineren mag altijd, wordt het vlees alleen maar lekkerder van. Overigens sorry voor mijn ietwat late antwoord, hoop dat ze evengoed lekker gesmaakt hebben 🙂

  11. matthijs boelens

    Hallo Eef,
    Allereerst, wat een lekkere recepten. Daar gaan we eens even een aantal van proberen. Morgen gaan we de spareribs in de Slowcooker maken. Is het goed om de spareribs van tevoren ook te kruiden en vervolgens die een aantal uren in de koelkast te leggen zodat ze in kunnen trekken? Of is de saus genoeg.

    Grtz

  12. hoi Eef, ik heb pas een slow cooker gekregen, ik ben aan het proberen en heb vandaag de ribbetjes gedaan. mijn man heeft jou recept gevonden en ik heb het precies zo gemaakt. het was een succes en we hebben gesmuld . wij willen je bedanken want je hebt het heel makkelijk en duidelijk beschreven.

  13. hoi Eef, ik heb pas een slow cooker gekregen, ik ben aan het proberen en heb vandaag de ribbetjes gedaan. mijn man heeft jou recept gevonden en ik heb het precies zo gemaakt. het was een succes en we hebben gesmuld . wij willen je bedanken want je hebt het heel makkelijk en duidelijk beschreven.

      1. Misschien een domme vraag….maar waar halen jullie de spareribs? Bij de supermarkt of toch beter bij de slagerij?

  14. Echt belachelijk lekker! Zelfs mijn vrouw die eigenlijk over wilde slaan gaf ze een 10. Mooie ribbetjes bij de lokale biologische boer gehaald en je slowcooker kennen om ze op tijd eruit te halen maar dan zijn ze werkelijk goddelijk. Beter dan vanaf de BBQ.

  15. Echt belachelijk lekker! Zelfs mijn vrouw die eigenlijk over wilde slaan gaf ze een 10. Mooie ribbetjes bij de lokale biologische boer gehaald en je slowcooker kennen om ze op tijd eruit te halen maar dan zijn ze werkelijk goddelijk. Beter dan vanaf de BBQ.

  16. Oh dit recept is overheerlijk. Doe ze wel een dag van te voren marineren in de saus en dan de slome in. Iedereen wil ze, zo lekker zijn ze.

  17. Oh dit recept is overheerlijk. Doe ze wel een dag van te voren marineren in de saus en dan de slome in. Iedereen wil ze, zo lekker zijn ze.

  18. TOP TOP TOP , zo heerlijk en gemakkelijk grandioos. 1 minpuntje het vliesje (staat niet vermeld) aan de binnenzijde moet je wel verwijderen.
    Eerst kleine SC gekocht uit een aanbieding, beviel ons zo goed dus ook nog een grote 5.7ltr SC aangeschaft welke automatisch na afloop van de tijd, terug gaat naar warmhoud functie.
    Nu in die paar weken dat deze SC in ons bezit zijn al vele gerechten gemaakt, je wordt er wel lui van.
    Buitenkeuken doet nu minder werk :-).
    Eef je krijgt van mij een dikke 10, helaas kan niet hoger.
    Sake

  19. TOP TOP TOP , zo heerlijk en gemakkelijk grandioos. 1 minpuntje het vliesje (staat niet vermeld) aan de binnenzijde moet je wel verwijderen.
    Eerst kleine SC gekocht uit een aanbieding, beviel ons zo goed dus ook nog een grote 5.7ltr SC aangeschaft welke automatisch na afloop van de tijd, terug gaat naar warmhoud functie.
    Nu in die paar weken dat deze SC in ons bezit zijn al vele gerechten gemaakt, je wordt er wel lui van.
    Buitenkeuken doet nu minder werk :-).
    Eef je krijgt van mij een dikke 10, helaas kan niet hoger.
    Sake

  20. ja lekker zeg !!!!!!! wij gaan bijna altijd naar de restaurant om lekkere spareribs te eten gisteren heb ik deze recept gevolgd en ….ik ben niet te stoppen geweest; heb ik ruime hoeveelheid in de SC gedaan en het is niets gebleven;

      1. vandaag weer 4,0 kilo gekocht ga ik straks maken iedereen wil dat zo lekker is geweest BEDANK voor de recept en ik volg je voor wat andere lekkere dinges

  21. ja lekker zeg !!!!!!! wij gaan bijna altijd naar de restaurant om lekkere spareribs te eten gisteren heb ik deze recept gevolgd en ….ik ben niet te stoppen geweest; heb ik ruime hoeveelheid in de SC gedaan en het is niets gebleven;

  22. Heb ze gisteren gemaakt en ze waren heerlijk. Binnenkort heb ik een BBQ met vrienden en wil ze dan eigenlijk voorbereiden in de slowcooker en een dag later dan afmaken op de BBQ. Is dat mogelijk of moet je ze gelijk eten?

    1. Nee dat lijkt me fantastisch lekker! Ik zou ze alleen ietsje korter in de slowcooker doen want nu zijn ze echt door en door gaar waardoor ze makkelijk uit elkaar vallen, om ze op de BBQ te grillen kunnen ze beter nog iets steviger zijn als je begrijpt wat ik bedoel 🙂
      Ik ga overigens aan de slag met een recept voor spareribs op de BBQ deze zomer (ze liggen al in de diepvries dus hou de website goed in de gaten 🙂

    2. Ik gebruik jouw werkwijze met de slowcooker om mijn spare ribs voor te bereiden. Daarna gaan ze op de bastard bbq. Ik vind het ideaal. Je kunt ze zelfs een dag tevoren voorbereiden. Dat komt de smaak alleen maar ten goede. Bedankt voor je recept.

  23. Heb ze gisteren gemaakt en ze waren heerlijk. Binnenkort heb ik een BBQ met vrienden en wil ze dan eigenlijk voorbereiden in de slowcooker en een dag later dan afmaken op de BBQ. Is dat mogelijk of moet je ze gelijk eten?

    1. 072design

      Nee dat lijkt me fantastisch lekker! Ik zou ze alleen ietsje korter in de slowcooker doen want nu zijn ze echt door en door gaar waardoor ze makkelijk uit elkaar vallen, om ze op de BBQ te grillen kunnen ze beter nog iets steviger zijn als je begrijpt wat ik bedoel 🙂
      Ik ga overigens aan de slag met een recept voor spareribs op de BBQ deze zomer (ze liggen al in de diepvries dus hou de website goed in de gaten 🙂

  24. Vraagje op hoeveel graden moet de oven even. En het marineren van te voren doe je dat met hetzelfde marineer recept?

  25. Vraagje op hoeveel graden moet de oven even. En het marineren van te voren doe je dat met hetzelfde marineer recept?

  26. Vraagje hoeveel graden moet de oven? En marineren van te voren doe je dat met het zelfde marineer recept?

  27. Vraagje hoeveel graden moet de oven? En marineren van te voren doe je dat met het zelfde marineer recept?

  28. Wauw wat waren deze lekker zeg, een maand geleden voor het laatst gemaakt! Het ligt er wel heel erg aan welke BBQ saus je gebruikt (wij hadden Sweet Baby Rays) maar het was een ontzettend goed recept. Helaas vielen ze al uit elkaar voor de de oven in gingen maar qua smaak waren ze geweldig. Woensdag gaan we ze weer eten!

  29. Wauw wat waren deze lekker zeg, een maand geleden voor het laatst gemaakt! Het ligt er wel heel erg aan welke BBQ saus je gebruikt (wij hadden Sweet Baby Rays) maar het was een ontzettend goed recept. Helaas vielen ze al uit elkaar voor de de oven in gingen maar qua smaak waren ze geweldig. Woensdag gaan we ze weer eten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eef - Eef Kookt Zo

Welkom!

Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, écht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & écht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

Liefs,
Eef

Social Media

Nieuwsbrief

Favorieten

Op de hoogte blijven

Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

Scroll naar top