fbpx
Mexicaanse pulled pork uit de slowcooker

Mexicaanse pulled pork uit de slowcooker

Mexicaanse pulled pork uit de slowcooker. Een hele mond vol en dat voor een eigenlijk heel erg simpel gerecht maar wel eentje die echt waan-zin-nig lekker is. Zet dit recept op je to-cook lijstje want je zult hier geen moment spijt van hebben.

Eigenlijk ben ik altijd wel op zoek naar nieuwe slowcooker recepten en laatst zat ik eens te kijken op Pinterest tot ik het recept “Pork carnitas – Mexican slow cooker pulled pork” tegenkwam van het blog RecipeTinEats.com. Een voor mij nog onbekende blog van een dame genaamd Nagi maar ik wist direct: dit recept wil ik eens uitproberen.

Slowcooker of slow cooker?

Aangezien ik zelf het weekend echt ideaal vind om slowcooker recepten uit te proberen was afgelopen weekend het moment daar: Mexicaanse pulled pork stond op het menu. Uiteraard heb ik wat kleine dingen aangepast aan het recept zoals de hoeveelheid en welke kruiden. Wat ik overigens wel opvallend vond maar dat geheel terzijde, wij in Nederland schrijven slowcooker. Een Engelstalig woord terwijl Engelstalige blogs dit juist weer los van elkaar schrijven, slow cooker. Geheel onbelangrijk voor het recept verder maar als iemand mij het hoe & waarom kan uitleggen dan graag 😉 .

Mexciaanse pulled pork

Goed, terug naar waar we het over hadden. Mexicaanse pulled pork. Waarom dit recept Mexicaans is? De wraps natuurlijk en de kruiden die we gebruiken voor de pulled pork. Tijdens het maken van dit recept leerde ik direct iets nieuws namelijk het bakken van de pulled pork nadat je hem in de slowcooker gegaard hebt. Doordat je de pulled pork bakt en het kookvocht erbij doet wordt de pulled pork iets krokant en ontzettend smaakvol. Het vocht van het kookvocht verdampt maar de smaak blijft achter in de pulled pork, hmm. Dat is lekker!

Mexicaanse pulled pork uit de slowcooker


Het recept voor Mexicaanse pulled pork uit de slowcooker:

Voorbereiding: 15 minuten | Bereiding: 6 tot 10 uur | Totale tijd: 6 tot 10 uur
Hoeveelheid: 4-6 personen

Wat heb je nodig voor Mexicaanse pulled pork uit de slowcooker (ingrediënten):

Voor de pulled pork:

 • 1 kilo procureur (varkensnek)
 • 2 tenen knoflook
 • 1 ui
 • 4 eetlepels sinaasappelsap
 • 2 theelepels oregano
 • 1 theelepel komijn
 • ½ theelepel gemalen chili flakes
 • olijfolie

Voor de wraps:

 • 16 – 20 mini wraps
 • 250 gram zure room
 • groenten zoals omschrijven bij punt 5 (naar smaak)

Hoe maak je Mexicaanse pulled pork uit de slowcooker :

 1. Maak een kruidenrub door de volgende ingrediënten te mengen: oregano, komijn,chili flakes, ½ eetlepel olijfolie en ruim peper en zout naar smaak. Smeer hiermee de procureur in. Leg deze vervolgens in de slowcooker.
 2. Snipper het uitje en snijd de knoflook fijn. Verdeel dit over de procureur samen met de sinaasappelsap. Zet de slowcooker 6 uur op high of 8 tot 10 uur op low.
 3. Wanneer de pulled pork gaar is haal je deze uit de slowcooker en trek je het vlees uit elkaar. Houd het vocht apart.
 4. Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de pulled pork op zodat deze iets krokant wordt. Voeg beetje bij beetje het kookvocht toe tot deze volledig verdampt is en alle smaken van het kookvocht in de pulled pork zitten.
 5. Voor het maken van de wraps: verwarm de wraps zoals beschreven op de verpakking en smeer ze in met zure room. Verdeel er wat pulled pork over en garneer met wat je lekker vindt zoals avocado, tomaat, cherrytomaat, verse komijn, een beetje limoen of citroensap, sla, jalapeno, dun gesneden ui en ga zo maar door. Eet smakelijk!

Tip: extra lekker is ook een beetje salsa saus of juist zelfgemaakte BBQ-saus om erbij te serveren.


Mexicaanse pulled pork uit de slowcooker

Laat het weten via Instagram, Facebook of Twitter  als je dit recept gemaakt hebt met de hashtag #EEFKOOKTZO of tag mij in je bericht. Dat vind ik namelijk echt super leuk!

Bekijk ook mijn andere lekkere recepten voor nog meer inspiratie en vergeet je niet te abonneren op de nieuwsbrief zodat je op de hoogte blijft van de nieuwste recepten.

Eef

Eef

Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

17 reacties op “Mexicaanse pulled pork uit de slowcooker”

 1. Heerlijk! En ik kan het je uitleggen, slowcooker en slow cooker. Dat ligt aan de taalregels. In het Nederlands schrijven we samengestelde woorden in principe aan elkaar. Dus slowcooker. In het Engels blijven de woorden bijna altijd apart, dus slow cooker.

 2. Heerlijk! En ik kan het je uitleggen, slowcooker en slow cooker. Dat ligt aan de taalregels. In het Nederlands schrijven we samengestelde woorden in principe aan elkaar. Dus slowcooker. In het Engels blijven de woorden bijna altijd apart, dus slow cooker.

 3. Lisette Labout

  Hoi Eef., heb een vraag. Zou ik ipv een slowcooker ook een braadpan in mijn heteluchtoven kunnen zetten op 100gr?

  1. Eef

   Lijkt me wel, maar ik heb het zelf nog niet geprobeerd dus ik durf het niet met zekerheid te zeggen want het is niet hetzelfde als een slowcooker natuurlijk maar ik zou het gewoon proberen

 4. Goedemorgen! Wij hebben vorige maand een slowcooker gekocht, dus nu volop recepten proberen. Dit weekend de ene dag jouw rendang en de andere dag deze wraps. Bij de rendang staat duidelijk dat het vlees eerst in de boemboe aanbakken moet worden. Bij dit varkensvlees hoeft dat dus niet, dat leg je rauw in de slowcooker?

 5. Hoi Eef
  Heb gisteren mijn slowcooker gekregen.
  Dus ik ben mij nog aan het oriënteren wat recepten betreft.
  Het lijkt mij geweldig om gerechten uit de cooker te proeven.
  En vooral om het verschil te proeven met het gewoon braden/sudderen.
  heb er echt zin in.
  Groetjes Miranda Nijkamp

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eef - Eef Kookt Zo

Welkom!

Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, écht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & écht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

Liefs,
Eef

Social Media

Nieuwsbrief

Favorieten

Op de hoogte blijven

Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

Scroll naar top