Volg mij:
Pasta & Italiaanse Gerechten

Pasta al ragù (slowcooker)

Pasta al ragù (slowcooker)

Pasta al ragù, een heerlijk recept voor uit de slowcooker. Het was ook echt weer eens de hoogste tijd om mijn slowcooker aan het werk te zetten. Op de één of andere manier is het bij mij zo dat ik de slowcooker met vlagen gebruik. De ene periode vrijwel elke week en de volgende periode vrijwel niet. Stom eigenlijk! Zeker als je er zo’n heerlijk recept deze uit kunt maken.

Dit recept voor pasta al ragù kwam ik tegen op één van de grootste Amerikaanse blogs genaamd Pinch of Yum. Ik had nog nooit een recept van dit blog geprobeerd maar toen ik het recept voor “Slow cooker beef ragu with pappardelle” zag, dacht ik direct: die moet ik maken! Ik maakte het recept met een paar inimini aanpassingen. Het resultaat? Een waanzinnig lekker gerecht uit de slowcooker!

Mooi

Nu is het recept niet van de blog Pinch of Yum zelf maar hebben zij dit recept op hun beurt weer gemaakt uit het kookboek genaamd Fast and Slow van een andere Amerikaanse foodblog genaamd Skinnytaste. Volg je ‘m nog? Dat is trouwens iets wat ik mooi vind aan Amerikaanse blogs dat ze altijd maar dan ook altijd credits geven aan de bron waar ze een recept van hebben gemaakt. Het is iets wat ik zelf ook graag doe wanneer ik een recept op mijn blog plaats wat ik niet zelf bedacht heb maar wat is ontstaan naar aanleiding van een ander recept. Niet meer dan normaal toch?

Ragù di carne

Ragù niet verwarren met de in Nederland beter bekende ragout. Het is namelijk niet hetzelfde. Een Italiaanse ragù betreft een saus voor bij de pasta op basis van vlees en tomatensaus. Hierbij bestaat het merendeel uit vlees in verhouding tot de tomatensaus. In ragù zit relatief weinig groenten, vlees is dan ook echt de “ster” van het gerecht. Wil je wat meer groenten serveren bij dit gerecht? Denk dan aan een lekkere Italiaanse salade, wat gegrilde groenten zoals courgette, aubergine of paprika voor erbij of bak wat champignons, reepjes paprika of blokjes courgette en verdeel dit laatste over de saus voor je de ragù met pasta gaat serveren.

Saus

Overigens is, wat mij betreft, geen pasta compleet zonder een beetje (zeg maar gerust veel) geraspte Parmezaanse kaas, heerlijk! Dit recept is trouwens geen recept voor een pasta met een flinke saus. Ragù bestaat hoofdzakelijk uit vlees. De saus of beter gezegd bouillon die je naast het vlees hebt in de slowcooker is vrij dun maar ontzettend smaakvol.

Vind je het lekker om juist wat meer saus te hebben? Je kunt de saus dan wat indikken met maizena maar je kunt er ook wat passata (tomatenpuree) doorheen doen tegen het einde van de kooktijd. Voor je dat doet raad ik je wel aan even het vlees en de saus eerst te proeven want de kans is groot dat je het zo al meer dan lekker vindt. Zelf bleef ik ook  maar “snoepen” uit de pan 😉 . Heerlijk langzaam gegaard vlees in een smaakvolle bouillon, yum!

Snel meer!

Op zoek naar meer lekkere recepten uit de slowcooker? Bekijk dan het mini overzichtje met recepten uit de slowcooker. Dit overzichtje moet hoognodig aangevuld worden en daar ben ik druk mee bezig dus houd de website goed in de gaten voor lekkers uit de slowcooker! Wist je dat je je ook kunt aanmelden voor mijn nieuwsbrief? Dan ontvang je elke week een overzicht van de recepten welke die week online zijn gekomen.

Pasta al ragù (slowcooker)


Het recept voor pasta al ragù:

Voorbereidingstijd: 10 minuten | Bereidingstijd: 8 tot 10 uur | Totale bereidingstijd: 8 tot 10 uur + 10 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig voor pasta al ragù (ingrediënten):

  • 500 gram magere runderlappen
  • 400 – 500 gram tagliatelle (of elke andere pasta naar smaak)
  • 1 blikje blokjes tomaat (400 gram)
  • 60 ml water
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 winterpeen
  • 1 laurierblaadje
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • ¼ blokje runderbouillon
  • zout en peper

Hoe je pasta al ragù maakt:

  1. Snijd 2 teentjes knoflook fijn en schil de winterpeen en snijd deze in zo klein mogelijke blokjes.
  2. Verdeel zout en peper naar smaak over de runderlappen en leg ze in de slowcooker. Giet hier het blikje met blokjes tomaat over. Breng 60 ml water aan de kook en los hier het ¼ blokje runderbouillon in op. Giet dit over het vlees samen met de knoflook en winterpeen in blokjes, het laurierblaadje en de tijm.
  3. Doe de deksel op de slowcooker en zet deze op laag voor minimaal 8 tot 10 uur.
  4. Haal daarna het laurierblaadje uit de slowcooker en trek het vlees los met 2 vorken. Breng de ragù verder op smaak met peper en zout.
  5. Kook de pasta en serveer de ragù over de pasta. Lekker met wat geraspte Parmezaanse kaas. Eet smakelijk!

Pasta al ragù (slowcooker)

Deel dit bericht
Vorig artikel Volgend artikel

Ook lekker...

6 Reacties

  • Beantwoorden Marlies

    Yum ziet er heerlijk uit! Een slowcooker lijkt me zo fijn, maar helaas geen ruimte in mijn keuken om hem op te bergen.

    7 november 2016 at 18:58
    • Beantwoorden Eef

      Dank je wel! Ik ook niet 😉 Dat is ook tegelijk het enige nadeel van de slowcooker als je het mij vraagt maar goed op de keuken of in een andere kast kan ook prima 🙂

      7 november 2016 at 22:02
  • Beantwoorden Ellen

    Lijkt mij heerlijk, hij gaat hier op de lijst met slowcooker gerechten om nog uit te proberen!

    7 november 2016 at 22:50
    • Beantwoorden Eef

      Leuk! Laat je het me weten als je ‘m gemaakt hebt 🙂 ?

      8 november 2016 at 21:34
  • Beantwoorden Martine

    Hoi Eef, sinds kort een slowcooker en als derde dit recept gemaakt. Met minimaal werk een heerlijke saus. Deze blijven we maken!! Dank je voor het recept!

    3 mei 2017 at 20:34
    • Beantwoorden Eef

      Hi Martine, wat super leuk om te lezen! Dank je wel 🙂

      6 mei 2017 at 21:15

    Laat een reactie achter