fbpx
Zoetzure spareribs uit de slowcooker

Zoetzure spareribs uit de slowcooker

Zoetzure spareribs uit de slowcooker. Langzaam gegaard, ze vallen nog net niet van het bot af en een heerlijke Aziatische zoetzure marinade. Wees gewaarschuwd: bij deze spareribs eet je nog niet je vingers op, zo lekker!

Het recept voor BBQ spareribs uit de slowcooker is al een behoorlijke tijd een succesnummer op mijn blog. Heerlijk zijn ze, ik maak ze zelf ook graag, maar ik vond het tijd voor een ‘nieuwe’ versie. Een Aziatische versie met die lekkere, typische zoetzure smaak. Eventueel kun je er nog een beetje sambal of sriracha doorheen doen voor een beetje pit. Dan worden het licht pittige zoetzure spareribs.

Spareribs uit de slowcooker

Wist je dat de slowcooker bij uitstek geschikt is voor het garen van spareribs? Door de langzame bereiding worden ze heel mooi mals en trekken de smaken van de marinade goed in. Voor de marinade gebruik ik Char Sui saus, deze kun je vinden in de supermarkt van het merk Lee Kum Kee (nee, dit is geen samenwerking, het is gewoon een steengoede saus 😉 ) . Deze saus gebruik ik al jaren voor kip, maar eigenlijk is het een marinade voor varkensvlees. Het zoete en toch ook hartige van deze saus gaat namelijk heel goed samen met varkensvlees zoals bij spareribs. Verder breng ik de marinade op smaak met extra smaakmakers zoals oestersaus, nootmuskaat, knoflook en meer. Het lijkt misschien een ‘gekke’ combinatie, maar geloof me, het werkt! Het werkt zo ontzettend goed dat ik niet kan wachten om deze zoetzure spareribs weer op het menu te zetten!

Zoetzure spareribs

Zoetzure spareribs uit de slowcooker

Heerlijke, malse zoetzure spareribs uit de slowcooker
4.5 van 6 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 8 uur
Totale tijd: 8 uur 10 minuten
Hoeveelheid: 4 spareribs

Wat heb je nodig (ingrediënten):

 • 1 kilo spareribs (4 stuks)
Voor de marinade:
 • 200 gram char siu saus
 • 1 rode ui
 • 2 tenen knoflook
 • 1 tomaat
 • 2 eetlepels oestersaus
 • ½ eetlepel zwarte peper
 • ½ eetlepel paprikapoeder
 • ½ eetlepel nootmuskaat
 • snuf zout
Voor de saus:
 • 2 eetlepels suiker
 • 1 eetlepel azijn
 • 1 eetlepel sojasaus
 • naar smaak: sambal of srirachasaus

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

 • We beginnen met het maken voor de marinade. Doe daarvoor alle ingrediënten in een keukenmachine (verwijder de zaadlijsten van de tomaat) en mix tot een gladde saus.
 • Doe de spareribs in de slowcooker en verdeel hierover de saus. Stel de slowcooker in op 4 uur op high of 8 uur op low.
 • Als de spareribs gaar zijn haal je ze uit de slowcooker. Leg ze daarna op een met bakpapier beklede bakplaat. Verwarm de oven voor op 200 graden.
 • Giet het vocht uit de slowcooker in een steelpannetje en voeg hieraan de ingrediënten voor de saus toe. Kook dit in tot je een dikke saus hebt.
 • Met een kwastje verdeel je de dikke saus over de spareribs en daarna zet je ze in oven voor ongeveer 10 minuten. Smeer ze halverwege en aan het einde van de oventijd nogmaals in met de dikke saus.
 • Serveer de zoetzure spareribs naar smaak met frietjes, een salade en de dikke zoetzure saus als je er nog een beetje van over hebt. Eet smakelijk!

voedingswaarden (per persoon/ portie):

Calorieën: 448kcal | Koolhydraten: 9g | Eiwitten: 43g | Vetten: 27g | Verzadigd vet: 10g
WIL JE DIT RECEPT OPSLAAN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.

Zoetzure spareribs uit de slowcooker

Zoetzure spareribs uit de slowcooker Pinterest Collage

Eef

Eef

Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

16 reacties op “Zoetzure spareribs uit de slowcooker”

 1. Manolito van Galen

  Hoi Eef,

  Ik heb geen slowcooker.
  Kan ik dit heerlijke gerecht toch bereiden?
  Ik hoor graag van je.

  Lieve groetjes,

  Manolito

  1. Eef

   Hi Manolito, je kunt spareribs ook garen in de oven. Ik heb het zelf nog niet geprobeerd dus ik kan je niet informeren over de tijden e.d., maar je kunt het uiteraard uitproberen.

 2. 5 sterren
  Super lekker!
  Gisteren spareribs bereid in slow cooker,
  Vandaag saus afgemaakt!
  Vlees viel zo van het bot, zo mals
  Zeker voor herhaling vatbaar!

 3. Erg lekker deze spareribs, al vond ik de saus wel erg heftig en veel. Ik heb veel saus weg moeten gooien en dat vind ik jammer

  1. Eef

   Wat fijn om te horen! Wij hadden precies zoveel over als je op de foto ziet (in het schaaltje), jammer om te horen dat je zoveel over had, heb je hem wel een beetje ingekookt nog?

   1. Hallo Eef , wat een heerlijk recept ! Zo mals heb ik thuis nog nooit spareribs gekregen. Ik heb een kleine slowcooker dus de helft van de saus gemaakt. De andere helft heb ik met 4 schouderkarbonade in de slowcooker gedaan en kreeg zo een soort pulled pork. Heerlijk op Surinaams broodje met komkommer zoetzuur.
    Die char siu saus is echt een ontdekking.
    Bedankt ! Volgend weekend de spareribs met de bbq saus uitproberen….. Ik zou er bijna een grote slowcooker voor aanschaffen 🙂
    Groetjes Marja

 4. monique janssen

  Hai hai, ik lust geen tomaten heb je toevallig een alternatief of kan ik het er gewoon uitlaten 🙂 Het word de eerste keer dat ik de slowcooker ga gebruiken dus ben nog een beetje zoekende hahaha

  1. Eef

   Hou je wel van ketchup of helemaal niet? Je proeft de tomaten namelijk eigenlijk niet, maar het zuurtje erin kan wel lekker zijn. Eventueel een eetlepeltje azijn zou ook kunnen ter vervanging in dit recept. Daar wordt het vlees ook mals van.

 5. Ik heb altijd gehoord dat het vlees onder water/saus moet staan in de slow cooker, anders wordt het droog.

  Maakt dat met dit recept niet uit? Ze zitten as i am typing in the slow cooker dus ik ben zeer benieuwd.

  Bbq vorige week geprobeerd, het was hemels!

  1. Eef

   Nog nooit van gehoord en daar hou ik me ook zeker niet aan 😉 Spareribs zijn vrij vet vlees aan het bot dus dat kan het wel hebben en deze worden zeker niet droog.

  1. Eef

   Voor dit recept niet perse. Ik kijk zelf ook altijd wat ik in huis heb. Het liefst gebruik ik honing azijn omdat die iets zachter/ zoeter is, maar gewone blanke azijn is ook prima of rode azijn als je dat in huis hebt.

 6. 5 sterren
  wij hebben de spare ribs gemaakt in dr slow cooker we hebben meteen die jij hebt aanbevolen en hebben al heel veel er in gemaakt top ding echt waar en het ruikt zo heerlijk in huis maar die spare ribs zijn inderdaad om je vingers bij af te likken grt Esther

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept
Eef - Eef Kookt Zo

Welkom!

Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, écht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & écht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

Liefs,
Eef

Social Media

Nieuwsbrief

Favorieten

Op de hoogte blijven

Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

Scroll naar top