Indonesische rendang uit de slowcooker

Indonesische rendang uit de slowcooker

Indonesische rendang uit de slowcooker. Dat is een gerecht uit de slowcooker welke ik al vaker heb gemaakt, maar waarvan ik het recept nog niet met jullie heb gedeeld… Hoogste tijd om daar meteen verandering in te brengen en je alles te vertellen over hoe je zelf dit heerlijke Indonesisch stoofpotje thuis kunt maken.

Het recept voor rendang daging waarvoor je geen slowcooker nodig hebt vind je ook op mijn blog. Dat recept is inmiddels ruim 3 jaar oud en in de tussentijd heb ik de receptuur steeds iets aangepast. Voor de slowcooker heb je bijvoorbeeld minder vocht nodig, maar ook de smaken van dit stoofgerecht heb ik aangepast. De “oude” versie uit de pan was al lekker, maar deze uit de slowcooker is stiekem nog nét even lekkerder. Langzaam gegaard rundvlees wat al bijna uit elkaar valt als je ernaar kijkt, die heerlijke saus, een licht pitje… hmm. Indonesische rendang uit de slowcooker is zó lekker!

Indonesische rendang uit de slowcooker

Sommige slowcookers hebben een functie waarmee je het vlees alvast kunt aanbraden. Mijn slowcooker van Crock-Pot heeft die functie helaas niet. Ik gebruik dan dus ook evengoed een pan om even het vlees aan te braden. Het liefst maak ik Indonesische rendang uit de slowcooker een dag van te voren klaar. Dan kunnen de smaken goed intrekken. De volgende dag nog even bakken in een ruime koekenpan en smullen maar. Dat is zo lekker!

Wist je trouwens dat je Indonesische rendang uit de slowcooker ook prima kunt invriezen? Laat de rendang afkoelen, verdeel het daarna over een aantal bakjes en hup de vriezer in. Daarom maak ik vaak ook extra veel Rendang in een keer: één keer werk, twee keer (of meer) lekker eten (win-win 😉 )

Indonesisch stoofpotje met rundvlees uit de slowcooker

Indonesische rendang

Hoewel dit Indonesische stoofvlees heerlijk is om zo van te snoepen is dat natuurlijk geen complete maaltijd. Serveer Indonesische rendang uit de slowcooker met rijst, kroepoek en groenten. Lekkere tips hiervoor zijn:

Mocht je zelf nog lekkere tips hebben, laat ze gerust weten in de reacties. Leuk juist!

Rendang uit de slowcooker

Indonesische rendang uit de slowcooker

Indonesische rendang uit de slowcooker. Een heerlijk, makkelijk recept uit de slowcooker. Serveer rendang met rijst en groenten.
4 van 4 stemmen
Voorbereiding: 20 minuten
Bereidingstijd: 10 uur
Totale tijd: 10 uur 20 minuten
Hoeveelheid: 5 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 1 kilo rundvlees magere runderlappen bijvoorbeeld
  • 200 ml kokosmelk
  • 3 uien middelgroot
  • 3 tenen knoflook
  • 3 blaadjes djeroek poeroer limoenblaadjes
  • 1 rode peper eventueel zonder zaadlijsten - dan wordt het iets minder pittig
  • 1 stuk steranijs
  • eetlepel gemalen koriander ketoembar
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 2 eetlepels palmsuiker
  • 1 eetlepel qeraspte gember
  • 1 eetlepel creme kokos
  • 2 theelepels komijn
  • 2 theelepels laos gemalen galangawortel
  • theelepel trassi
  • ½ theelepel kruidnagelpoeder
  • olie om te bakken

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Snijd het vlees in kleine stukjes.
  • Maak de boemboe door de volgende ingredienten fijn te malen in een keukenmachine:
    Uien, knoflook gember, rode peper, trassi, creme kokos, ketjap manis, palmsuiker, ketoembar, komijn, laos en kruidnagelpoeder.
  • Verhit een beetje olie in een ruime koekenpan en bak de boemboe kort aan tot deze lekker begint te ruiken.
  • Voeg dan de stukjes rundvlees to en bak deze om en om bruin (het vlees hoeft niet gaar te zijn).
    Doe dit eventueel in 2 delen als je pan niet ruim genoeg is.
  • Doe het vlees daarna in de slowcooker en voeg de kokosmelk, blaadjes djeroek poeroet en de steranijs toe.
  • Zet de slowcooker voor 5-6 uur op high of ca. 8 uur op low.
  • Bak het vlees eventueel nog even kort aan in de koekenpan voor je het gaat serveren (dan kan de saus ook iets inkoken) en verwijder de djeroek poeroet en de steranijs natuurlijk. Eet smakelijk!

voedingswaarden (per persoon/ portie):

Calorieën: 334kcal | Koolhydraten: 14g | Eiwitten: 44g | Vetten: 11g | Verzadigd vet: 8g
WIL JE DIT RECEPT OPSLAAN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.

Indonesische rendang uit de slowcooker

Rendang uit de slowcooker Pinterest Collage

Eef

Eef

Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

23 gedachtes op “Indonesische rendang uit de slowcooker”

  1. Ziet er weer heerlijk uit zeg! Ik ga dit snel maken, maar wat is precies kokos creme? En moet ik daarvoor naar de toko of is dat ook te koop in de supermarkt?

  2. Ziet er weer heerlijk uit zeg! Ik ga dit snel maken, maar wat is precies kokos creme? En moet ik daarvoor naar de toko of is dat ook te koop in de supermarkt?

  3. Wat was dit enorm lekker.
    De sajoer bonen ook gemaakt…. Heeeeeeeerlijk. Nooit meer anders, geweldig lekkere maaltijd! Zelf bij beide nog wel een heel klein beetje zout toegevoegd. Mmmmmmmm.

  4. Wat was dit enorm lekker.
    De sajoer bonen ook gemaakt…. Heeeeeeeerlijk. Nooit meer anders, geweldig lekkere maaltijd! Zelf bij beide nog wel een heel klein beetje zout toegevoegd. Mmmmmmmm.

  5. hoi Eef ,gister alles in de pot gedaan , wat was dat genieten van een goede maaltijd ,ook de sajoer boontjes en komkommer er bij ,het was heerlijk zelfs onze kleindochter zat te smullen ervan .

  6. hoi Eef ,gister alles in de pot gedaan , wat was dat genieten van een goede maaltijd ,ook de sajoer boontjes en komkommer er bij ,het was heerlijk zelfs onze kleindochter zat te smullen ervan .

  7. Hoi Eef, dit klinkt heerlijk! Ik heb alles in huis behalve de blaadjes djeroek poeroet. Kan ik dat door iets vervangen wat iets makkelijker te krijgen is in bijvoorbeeld een supermarkt?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eef - Eef Kookt Zo

Welkom!

Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, écht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & écht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

Liefs,
Eef

Social Media

Nieuwsbrief

Favorieten

Op de hoogte blijven

Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

Scroll naar top