Volg mij:
Hoofdgerechten, Vlees

Indonesische rendang uit de slowcooker

Indonesische rendang uit de slowcooker

Indonesische rendang uit de slowcooker. Dat is een gerecht uit de slowcooker welke ik al vaker heb gemaakt, maar waarvan ik het recept nog niet met jullie heb gedeeld… Hoogste tijd om daar meteen verandering in te brengen en je alles te vertellen over hoe je zelf dit heerlijke Indonesisch stoofpotje thuis kunt maken.

Het recept voor rendang daging waarvoor je geen slowcooker nodig hebt vind je ook op mijn blog. Dat recept is inmiddels ruim 3 jaar oud en in de tussentijd heb ik de receptuur steeds iets aangepast. Voor de slowcooker heb je bijvoorbeeld minder vocht nodig, maar ook de smaken van dit stoofgerecht heb ik aangepast. De “oude” versie uit de pan was al lekker, maar deze uit de slowcooker is stiekem nog nét even lekkerder. Langzaam gegaard rundvlees wat al bijna uit elkaar valt als je ernaar kijkt, die heerlijke saus, een licht pitje… hmm. Indonesische rendang uit de slowcooker is zó lekker!

Indonesische rendang uit de slowcooker

Sommige slowcookers hebben een functie waarmee je het vlees alvast kunt aanbraden. Mijn slowcooker van Crock-Pot heeft die functie helaas niet. Ik gebruik dan dus ook evengoed een pan om even het vlees aan te braden. Het liefst maak ik Indonesische rendang uit de slowcooker een dag van te voren klaar. Dan kunnen de smaken goed intrekken. De volgende dag nog even bakken in een ruime koekenpan en smullen maar. Dat is zo lekker!

Wist je trouwens dat je Indonesische rendang uit de slowcooker ook prima kunt invriezen? Laat de rendang afkoelen, verdeel het daarna over een aantal bakjes en hup de vriezer in. Daarom maak ik vaak ook extra veel Rendang in een keer: één keer werk, twee keer (of meer) lekker eten (win-win 😉 )

Indonesisch stoofpotje met rundvlees uit de slowcooker

Indonesische rendang

Hoewel dit Indonesische stoofvlees heerlijk is om zo van te snoepen is dat natuurlijk geen complete maaltijd. Serveer Indonesische rendang uit de slowcooker met rijst, kroepoek en groenten. Lekkere tips hiervoor zijn:

Mocht je zelf nog lekkere tips hebben, laat ze gerust weten in de reacties. Leuk juist!

Rendang uit de slowcooker


Het recept voor Indonesische rendang uit de slowcooker:

Voorbereiding: 20 minuten | Bereiding: 5-10 uur | Totale tijd: ca. 5/6 uur op high – ca. 8 uur op low
Hoeveelheid: 4-5 personen

Wat heb je nodig voor Indonesische rendang uit de slowcooker (ingrediënten):

  • 1 kilo rundvlees ((magere) runderlappen bijvoorbeeld)
  • 200 ml kokosmelk
  • 3 uien (middelgroot – zonder velletje en met het kopje en het kontje eraf)
  • 3 tenen knoflook (zonder velletje)
  • 3 blaadjes djeroek poeroet
  • 1 rode peper (verder eventueel de zaadlijsten – dan wordt het gerecht iets minder pittig)
  • 1 stuk steranijs
  • 1½ eetlepel gemalen koriander (ketoembar)
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 2 eetlepels palmsuiker
  • 1 eetlepel geraspte gember
  • 1 eetlepel creme kokos
  • 2 theelepels komijn
  • 2 theelepels laos (gemalen galangawortel)
  • 1½ theelepel trassi
  • ½ theelepel kruidnagelpoeder
  • olie om in te bakken

Hoe maak je Indonesische rendang uit de slowcooker:

  1. Snijd het vlees in kleine stukjes.
  2. Maak de boemboe door de volgende ingredienten fijn te malen in een keukenmachine:
    Uien, knoflook gember, rode peper, trassi, creme kokos, ketjap manis, palmsuiker, ketoembar, komijn, laos en kruidnagelpoeder.
  3. Verhit een beetje olie in een ruime koekenpan en bak de boemboe kort aan tot deze lekker begint te ruiken.
  4. Voeg dan de stukjes rundvlees to en bak deze om en om bruin (het vlees hoeft niet gaar te zijn).
    Doe dit eventueel in 2 delen als je pan niet ruim genoeg is.
  5. Doe het vlees daarna in de slowcooker en voeg de kokosmelk, blaadjes djeroek poeroet en de steranijs toe.
  6. Zet de slowcooker voor 5-6 uur op high of ca. 8 uur op low.
  7. Bak het vlees eventueel nog even kort aan in de koekenpan voor je het gaat serveren (dan kan de saus ook iets inkoken) en verwijder de djeroek poeroet en de steranijs natuurlijk. Eet smakelijk!

Indonesische rendang uit de slowcooker

Laat het mij weten via Instagram of Facebook als je dit recept gemaakt hebt door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht. Dat vind ik namelijk echt super leuk!

Bekijk ook mijn andere lekkere recepten voor nog meer inspiratie en vergeet je niet te abonneren op de nieuwsbrief zodat je op de hoogte blijft van de nieuwste recepten.

Deel dit bericht
Vorig artikel Volgend artikel

Ook lekker...

Geen reacties

Laat een reactie achter