Indonesische Maiskoekjes - Frikadel Djagoeng

Indonesische Maiskoekjes (frikadel djagoeng)

Indonesische Maiskoekjes (frikadel djagoeng). Heerlijke krokante koekjes van mais. Makkelijk om te maken en lekker dat ze zijn! Tijdens mijn vakantie naar Indonesië kon ik echt geen genoeg krijgen van deze heerlijke frikadel djagoeng zoals ze daar genoemd worden.

Als ik iets heb geleerd tijdens mijn vakantie in Indonesië over de Indonesische keuken, is het wel dat er niets, maar dan ook niets verloren gaat. Is er een beetje groenten over dan maken we Gado Gado of Petjil. Mais over? Dan maak je Indonesische maiskoekjes genaamd Frikadel Djagoeng. Heerlijk vind ik ze en ik heb er dan ook flink wat gegeten in Indonesië. Ze zijn makkelijk te maken én vrijwel iedereen zal ze lekker vinden. Een prima bijgerecht voor een rijsttafeltje of als groenten bij saté & rijst bijvoorbeeld.

Bahasa Indonesia

Ik vind het altijd leuk als ik op vakantie ben in een ander land om wat woordjes te leren en de taal een beetje te begrijpen. Goedemorgen, goedemiddag, bedankt… enfin je kent het wel. Dat lukt me ook prima, maar qua gerechten en schrijfwijze kom ik er alleen niet helemaal uit als het om de Indonesische taal (Bahasa Indonesia) gaat.

Indonesische Maiskoekjes (frikadel djagoeng)

12 reacties op “Indonesische Maiskoekjes (frikadel djagoeng)

  • Dank je wel! Volgens mij is het ook een redelijk universeel gerecht waarvan iedereen zijn of haar eigen variatie heeft. Ik heb ze “ontdekt” tijdens mijn vakantie en vond ze zó lekker dat ik het niet kon laten om ze thuis ook te maken 😀

 • Anne-Marie Otter says:

  Dit ga ik zeker een keer maken, lijkt me heerlijk. Kemirienootjes kende ik nog niet, ga van de week maar ff langs de toko. Zijn ze lang houdbaar?

  • Ja, die zijn heel lang houdbaar. Heb het even voor je nagekeken en luchtdicht verpakt zijn ze jaren houdbaar. Ik heb ze ‘los’ gekocht in Indonesië (geen idee of ik die mocht invoeren maar goed dat is een ander verhaal 😉 ). Volgens mij zijn ze dan ook vrij lang houdbaar. Gewoon donker en in een afgesloten zakje of bakje bewaren.

 • Heerlijke maiskoekjes, deden me erg denken aan de koekjes die mijn zus altijd maakte. Ga dit recept goed bewaren. Bedankt Eef.

 • Dit is lang geleden,ik ben zelf een Indo en was dit helemaal vergeten.Maar ik weet wel dat ze heerlijk zijn, mijn moeder maakte ze toen ze nog leefde,ik bewaar de recept en zal het maken. Bedankt.

 • Dit is lang geleden,ik ben zelf een Indo en was dit helemaal vergeten.Maar ik weet wel dat ze heerlijk zijn, mijn moeder maakte ze toen ze nog leefde,ik bewaar de recept en zal het maken. Bedankt.

 • Dit ziet er lekker uit. Dank je voor het recept.
  Wat ik me afvraag: Zijn de Maiskorrels vers, blik, gekookt of gedroogd?
  Help me aub.
  Mooie site heb je, ga zo door…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeel dit recept