fbpx
Hachee slowcooker

Hachee slowcooker

Hachee slowcooker. Een makkelijke en ontzettend smaakvolle maaltijd uit de slowcooker. Ik vertel je mijn ‘geheime’ ingrediënten voor de lekkerste hachee uit de slowcooker. Hachee is draadjesvlees met langzaam gegaarde zachte uien. Lekker met rode kool, aardappeltjes en eventueel een lepeltje zelfgemaakte appelmoes.

Stoofvlees uit de slowcooker is eigenlijk altijd een goed idee. Door de langzame bereiding op lage temperatuur wordt het vlees ontzettend mals en valt het bijna uit elkaar. Ik gebruik graag mijn slowcooker voor dit soort gerechten, ideaal! Bekijk ook mijn andere slowcooker recepten voor meer inspiratie.

Hachee uit de slowcooker

Hachee uit de slowcooker is zalig! Mijn ‘geheime’ ingrediënten voor de lekkerste hachee is een flesje bruin bier en een plakje ontbijtkoek. Het bruine bier geeft een diepe, rijke smaak aan dit stoofvlees recept en het ontbijtkoek zorgt voor binding in de saus en een heel licht zoetje. Precies die twee ingrediënten zorgen ervoor dat deze hachee zo waanzinnig lekker smaakt. Probeer hem zelf eens, ik ben benieuwd hoe jij mijn twist op deze klassieker vindt!

Hachee maken

Hachee maken is helemaal niet moeilijk, zeker niet uit de slowcooker. Je hebt er vrijwel geen omkijken naar en ‘s avonds heb je een heerlijke maaltijd. Dat vind ik, nog steeds, het ideale aan de slowcooker. Je kunt zelfs van huis omdat er geen pan op het vuur staat. Als je dan weer binnenkomt ruikt je woning heerlijk dus dat is natuurlijk heel fijn 😉 . Serveer hachee met rode kool (eventueel met appel), gekookte (kruimige) aardappeltjes en naar smaak een lepeltje appelmoes. Eet smakelijk.

Hachee recept uit de slowcooker

Hachee slowcooker

Heerlijk recept voor Oud-Hollandse hachee uit de slowcooker.
3.95 van 19 stemmen
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 6 uur
Totale tijd: 6 uur 15 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 700 gram magere runderlappen
  • 6 sjalotjes
  • 4 kruidnagels
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 flesje donker bier
  • 1 blokje runderbouillon
  • 1 plak ontbijtkoek
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • peper, zout, olie en boter
Lekker voor erbij: gekookte aardappels of aardappelpuree en rode kool (met appel) voor erbij

    HANDIG OM TE HEBBEN:

    ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

    • Snij de runderlappen in kleine blokjes.
    • Verhit een olie en boter in een koekenpan en bak de blokjes rundvlees even aan.
      Strooi er naar smaak een beetje peper, zout en de paprikapoeder bij.
    • Doe het gebakken vlees in de slowcooker.
    • Snij ondertussen de sjalotjes in halve ringen.
    • Maak de koekenpan even schoon en verhit opnieuw olie en boter in de pan. Fruit de sjalots aan tot deze glazig zijn en doe deze dan op het vlees in de slowcooker.
    • Voeg 100 ml water toe aan het vlees en de uien in de slowcooker.
    • Doe de laurierblaadjes en de kruidnagel erbij. Verkruimel het blokje runderbouillon en ontbijtkoek erover.
    • Tot slot giet je het flesje bruine bier erbij en zet je de slowcooker voor 6 uur op high.
    • Om de saus in te dikken doe je het laatste uur de deksel van de slowcooker af.
    • Breng de hachee daarna op smaak met peper en zout en verwijder de laurierblaadjes en de kruidnagels. Eet smakelijk!

    voedingswaarden (per persoon/ portie):

    Calorieën: 391kcal | Koolhydraten: 10g | Eiwitten: 34g | Vetten: 20g | Verzadigd vet: 9g
    WIL JE DIT RECEPT OPSLAAN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.

    Hachee slowcooker

    Eef

    Eef

    Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

    30 reacties op “Hachee slowcooker”

    1. Hi! Ik heb dit vandaag gemaakt en ondanks dat de smaak verrukkelijk is, is mijn vlees wat aande droge kant. Wat kan ik verkeerd gedaan hebben?

        1. Ziet er heerlijk uit! Kan ik dit ook maken zonder slowcooker, maar in een gietijzeren braadpan? Moet ik dan iets aanpassen in het recept?

    2. Heb sinds kort een crockpot en dit recept gemaakt met wat eigen inbreng.
      Heb sucadevlees genomen klein gesneden. Bloem gemengd met zout, peper, gerookte paprika en koekkruiden. Het vlees er mee vermengd. Aangebraden in de pot gedaan en vervolgens uien knoflook wat verse geraspte gember erbij even gefruit bij het vees. Een paar plakjes chorizo uitgebakken daar een paprika even in aangefruit samen met een tomaat, bij de rest gedaan, Laurier en kruidnagel. Met vleesfont aangevuld en lage stand 6 uur. Paprika eruit gevist. GEWELDIG, met eigenheimers rode kool en appelmoes.

    3. Ziet er heerlijk uit! Kan ik dit ook maken zonder slowcooker, maar in een gietijzeren braadpan? Moet ik dan iets aanpassen in het recept?

      1. Eef

        Ja hoor dat kan prima. In dat geval zal de bereidingstijd iets korter zijn en moet je even in de gaten houden dat de hachee niet te droog wordt. In de slowcooker blijft het vocht in de slowcooker, bij de pan vervliegt het. Je kunt eventueel wat extra water hiervoor toevoegen 🙂

    4. ik heb het in de slowcooker op slow gezet naar 8 uur was het vlees niet echt zacht.Zit er nog verschil in slow of high.

      1. Eef

        Ja behoorlijk, er is een temperatuur verschil waardoor je op low het vlees een stuk langer moet slowcooken dan op high. Als het recept 6 uur op high is dan houd je voor low al snel rond de 10 uur aan.

    5. Gisteren een slowcooker voor Moederdag gekregen en dit wordt mijn eerste recept. Vingers crossed 😂😂
      Ik laat nog een bericht achter of het gelukt is! Dank je wel voor het recept. 👍🏻

        1. Heb het al. Een keer gemaakt Was heerlijk kan ik het recept ook gewoon verdubbelen als ik. Het voor meer mensen maak

    Laat een reactie achter

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeel dit recept




    Eef - Eef Kookt Zo

    Welkom!

    Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, écht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

    Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & écht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

    Liefs,
    Eef

    Social Media

    Nieuwsbrief

    Favorieten

    Op de hoogte blijven

    Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

    Scroll naar top