Volg mij:
Hoofdgerechten, Vlees

Hachee slowcooker

Hachee slowcooker

Hachee slowcooker. Een makkelijke en ontzettend smaakvolle maaltijd uit de slowcooker. Ik vertel je mijn ‘geheime’ ingrediënten voor de lekkerste hachee uit de slowcooker. Hachee is draadjesvlees met langzaam gegaarde zachte uien. Lekker met rode kool, aardappeltjes en eventueel een lepeltje zelfgemaakte appelmoes.

Stoofvlees uit de slowcooker is eigenlijk altijd een goed idee. Door de langzame bereiding op lage temperatuur wordt het vlees ontzettend mals en valt het bijna uit elkaar. Ik gebruik graag mijn slowcooker voor dit soort gerechten, ideaal! Bekijk ook mijn andere slowcooker recepten voor meer inspiratie.

Hachee uit de slowcooker

Hachee uit de slowcooker is zalig! Mijn ‘geheime’ ingrediënten voor de lekkerste hachee is een flesje bruin bier en een plakje ontbijtkoek. Het bruine bier geeft een diepe, rijke smaak aan dit stoofvlees recept en het ontbijtkoek zorgt voor binding in de saus en een heel licht zoetje. Precies die twee ingrediënten zorgen ervoor dat deze hachee zo waanzinnig lekker smaakt. Probeer hem zelf eens, ik ben benieuwd hoe jij mijn twist op deze klassieker vindt!

Hachee maken

Hachee maken is helemaal niet moeilijk, zeker niet uit de slowcooker. Je hebt er vrijwel geen omkijken naar en ‘s avonds heb je een heerlijke maaltijd. Dat vind ik, nog steeds, het ideale aan de slowcooker. Je kunt zelfs van huis omdat er geen pan op het vuur staat. Als je dan weer binnenkomt ruikt je woning heerlijk dus dat is natuurlijk heel fijn 😉 . Serveer hachee met rode kool (eventueel met appel), gekookte (kruimige) aardappeltjes en naar smaak een lepeltje appelmoes. Eet smakelijk.

Hachee recept uit de slowcooker


Het recept voor hachee uit de slowcooker:

Voorbereiding: 15 minuten | Bereiding: 6 uur | Totale tijd: ca. 6 uur
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig voor hachee (ingrediënten):

  • 700 gram magere runderlappen
  • 6 sjalotjes
  • 4 kruidnagels
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 fles donker bier
  • 1 runderbouillontablet
  • 1 plak ontbijtkoek
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • zwarte peper en zout
  • olie en roomboter om in te bakken

Extra: gekookte aardappels of aardappelpuree en rode kool (met appel) voor erbij

Hoe maak je hachee uit de slowcooker:

  1. Snij de runderlappen in kleine blokjes.
  2. Verhit een olie en boter in een koekenpan en bak de blokjes rundvlees even aan.
    Strooi er naar smaak een beetje peper, zout en de paprikapoeder bij.
  3. Doe het gebakken vlees in de slowcooker.
  4. Snij ondertussen de sjalotjes in halve ringen.
  5. Maak de koekenpan even schoon en verhit opnieuw olie en boter in de pan. Fruit de sjalots aan tot deze glazig zijn en doe deze dan op het vlees in de slowcooker.
  6. Voeg 100 ml water toe aan het vlees en de uien in de slowcooker.
  7. Doe de laurierblaadjes en de kruidnagel erbij. Verkruimel het blokje runderbouillon en ontbijtkoek erover.
  8. Tot slot giet je het flesje bruine bier erbij en zet je de slowcooker voor 6 uur op high.
  9. Om de saus in te dikken doe je het laatste uur de deksel van de slowcooker af.
  10. Breng de hachee daarna op smaak met peper en zout en verwijder de laurierblaadjes en de kruidnagels. Eet smakelijk!

Hachee slowcooker

Laat het mij weten via Instagram of Facebook als je dit recept gemaakt hebt door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht. Dat vind ik namelijk echt super leuk!

Bekijk ook mijn andere lekkere recepten voor nog meer inspiratie en vergeet je niet te abonneren op de nieuwsbrief zodat je op de hoogte blijft van de nieuwste recepten.

Deel dit bericht
Vorig artikel Volgend artikel

Ook lekker...

5 Reacties

  • Beantwoorden Anke

    Mag ik vragen wat de inhoud is van de gebruikte crock pot ?

    29 augustus 2019 at 21:11
  • Beantwoorden Anke

    Welk maat slowcooker is er gebruikt bij dit recept?

    31 augustus 2019 at 14:01
  • Beantwoorden Evi

    Hi! Ik heb dit vandaag gemaakt en ondanks dat de smaak verrukkelijk is, is mijn vlees wat aande droge kant. Wat kan ik verkeerd gedaan hebben?

    9 oktober 2019 at 21:54
    • Beantwoorden Eef

      Lastig om zo te zeggen, maar dan kan aan een aantal dingen liggen. Het vlees zelf is wat droog, je kunt ook sucadelappen gebruiken die hebben wat meer vet en blijven malser.
      Was het vocht uit de pan zelf op? Je kunt tussentijds eventueel een beetje extra vocht toevoegen.
      Een klein scheutje azijn kan ook helpen om het vlees wat malser te maken. Succes 🙂

      11 oktober 2019 at 18:24

    Laat een reactie achter