Hachee slowcooker

Hachee slowcooker. Een makkelijke en ontzettend smaakvolle maaltijd uit de slowcooker. Ik vertel je mijn ‘geheime’ ingrediënten voor de lekkerste hachee uit de slowcooker. Hachee is draadjesvlees met langzaam gegaarde zachte uien. Lekker met rode kool, aardappeltjes en eventueel een lepeltje zelfgemaakte appelmoes.

Stoofvlees uit de slowcooker is eigenlijk altijd een goed idee. Door de langzame bereiding op lage temperatuur wordt het vlees ontzettend mals en valt het bijna uit elkaar. Ik gebruik graag mijn slowcooker voor dit soort gerechten, ideaal! Bekijk ook mijn andere slowcooker recepten voor meer inspiratie.

Hachee uit de slowcooker

Hachee uit de slowcooker is zalig! Mijn ‘geheime’ ingrediënten voor de lekkerste hachee is een flesje bruin bier en een plakje ontbijtkoek. Het bruine bier geeft een diepe, rijke smaak aan dit stoofvlees recept en het ontbijtkoek zorgt voor binding in de saus en een heel licht zoetje. Precies die twee ingrediënten zorgen ervoor dat deze hachee zo waanzinnig lekker smaakt. Probeer hem zelf eens, ik ben benieuwd hoe jij mijn twist op deze klassieker vindt!

Hachee maken

Hachee maken is helemaal niet moeilijk, zeker niet uit de slowcooker. Je hebt er vrijwel geen omkijken naar en ’s avonds heb je een heerlijke maaltijd. Dat vind ik, nog steeds, het ideale aan de slowcooker. Je kunt zelfs van huis omdat er geen pan op het vuur staat. Als je dan weer binnenkomt ruikt je woning heerlijk dus dat is natuurlijk heel fijn 😉 . Serveer hachee met rode kool (eventueel met appel), gekookte (kruimige) aardappeltjes en naar smaak een lepeltje appelmoes. Eet smakelijk.

Hachee slowcooker

Hachee uit de slowcooker. Een makkelijke en smaakvol gerecht uit de slowcooker met mijn 'geheime' ingrediënten voor de lekkerste hachee.
4.23 van 208 stemmen
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 6 uur
Totale tijd: 6 uur 15 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 700 gram magere runderlappen
  • 6 sjalotjes
  • 4 kruidnagels
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 flesje donker bier
  • 1 blokje runderbouillon
  • 1 plak ontbijtkoek
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • peper, zout, olie en boter
Lekker voor erbij: gekookte aardappels of aardappelpuree en rode kool (met appel) voor erbij

    HANDIG OM TE HEBBEN:

    ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

    • Snij de runderlappen in kleine blokjes.
    • Verhit een olie en boter in een koekenpan en bak de blokjes rundvlees even aan.
      Strooi er naar smaak een beetje peper, zout en de paprikapoeder bij.
    • Doe het gebakken vlees in de slowcooker.
    • Snij ondertussen de sjalotjes in halve ringen.
    • Maak de koekenpan even schoon en verhit opnieuw olie en boter in de pan. Fruit de sjalots aan tot deze glazig zijn en doe deze dan op het vlees in de slowcooker.
    • Voeg 100 ml water toe aan het vlees en de uien in de slowcooker.
    • Doe de laurierblaadjes en de kruidnagel erbij. Verkruimel het blokje runderbouillon en ontbijtkoek erover.
    • Tot slot giet je het flesje bruine bier erbij en zet je de slowcooker voor 6 uur op high.
    • Om de saus in te dikken doe je het laatste uur de deksel van de slowcooker af.
    • Breng de hachee daarna op smaak met peper en zout en verwijder de laurierblaadjes en de kruidnagels. Eet smakelijk!

    voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

    Calorieën: 391kcal | Koolhydraten: 10g | Eiwitten: 34g | Vetten: 20g | Verzadigd vet: 9g

    *Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

    RECEPT BEWAREN?Klik op ‘recept opslaan’ en sla hem op in je eigen collectie.

    106 thoughts on “Hachee slowcooker

    Leave a Reply

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeel dit recept