Hachee slowcooker. Een makkelijke en ontzettend smaakvolle maaltijd uit de slowcooker. Ik vertel je mijn ‘geheime’ ingrediënten voor de lekkerste hachee uit de slowcooker. Hachee is draadjesvlees met langzaam gegaarde zachte uien. Lekker met rode kool, aardappeltjes en eventueel een lepeltje zelfgemaakte appelmoes.
Stoofvlees uit de slowcooker is eigenlijk altijd een goed idee. Door de langzame bereiding op lage temperatuur wordt het vlees ontzettend mals en valt het bijna uit elkaar. Ik gebruik graag mijn slowcooker voor dit soort gerechten, ideaal! Bekijk ook mijn andere slowcooker recepten voor meer inspiratie.
Hachee uit de slowcooker
Hachee uit de slowcooker is zalig! Mijn ‘geheime’ ingrediënten voor de lekkerste hachee is een flesje bruin bier en een plakje ontbijtkoek. Het bruine bier geeft een diepe, rijke smaak aan dit stoofvlees recept en het ontbijtkoek zorgt voor binding in de saus en een heel licht zoetje. Precies die twee ingrediënten zorgen ervoor dat deze hachee zo waanzinnig lekker smaakt. Probeer hem zelf eens, ik ben benieuwd hoe jij mijn twist op deze klassieker vindt!
Hachee maken
Hachee maken is helemaal niet moeilijk, zeker niet uit de slowcooker. Je hebt er vrijwel geen omkijken naar en ‘s avonds heb je een heerlijke maaltijd. Dat vind ik, nog steeds, het ideale aan de slowcooker. Je kunt zelfs van huis omdat er geen pan op het vuur staat. Als je dan weer binnenkomt ruikt je woning heerlijk dus dat is natuurlijk heel fijn 😉 . Serveer hachee met rode kool (eventueel met appel), gekookte (kruimige) aardappeltjes en naar smaak een lepeltje appelmoes. Eet smakelijk.
Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 700 gram magere runderlappen
- 6 sjalotjes
- 4 kruidnagels
- 2 laurierblaadjes
- 1 flesje donker bier
- 1 blokje runderbouillon
- 1 plak ontbijtkoek
- 1 eetlepel paprikapoeder
- peper, zout, olie en boter
HANDIG OM TE HEBBEN:
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Snij de runderlappen in kleine blokjes.
- Verhit een olie en boter in een koekenpan en bak de blokjes rundvlees even aan.
Strooi er naar smaak een beetje peper, zout en de paprikapoeder bij. - Doe het gebakken vlees in de slowcooker.
- Snij ondertussen de sjalotjes in halve ringen.
- Maak de koekenpan even schoon en verhit opnieuw olie en boter in de pan. Fruit de sjalots aan tot deze glazig zijn en doe deze dan op het vlees in de slowcooker.
- Voeg 100 ml water toe aan het vlees en de uien in de slowcooker.
- Doe de laurierblaadjes en de kruidnagel erbij. Verkruimel het blokje runderbouillon en ontbijtkoek erover.
- Tot slot giet je het flesje bruine bier erbij en zet je de slowcooker voor 6 uur op high.
- Om de saus in te dikken doe je het laatste uur de deksel van de slowcooker af.
- Breng de hachee daarna op smaak met peper en zout en verwijder de laurierblaadjes en de kruidnagels. Eet smakelijk!
Anke says:
Mag ik vragen wat de inhoud is van de gebruikte crock pot ?
Ad says:
Vandaag op. Heerlijk. Bruin bier gebruikt van brouwerij Kasteel. Heerlijk 11% bruin biertje. Dit gaan we vaker eten. Bedankt voor het recept.
Eef says:
Wat leuk om te lezen, dankjewel voor je reactie 🙂
Eileen says:
Ik overwoog om een slow cooker te kopen en dit recept heeft me over de streep getrokken.
Gisteren dit recept gemaakt. Heerlijk.
Mijn slowcooker is 3,5 liter. ging ook goed.
Binnenkort wil ik een recept van mijn ‘vaders’ land (Aruba) maken in de slowcooker: Keshi Yena.
En ik wil natuurlijk ook de andere recepten van je gaan uitproberen.
Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:
Wat leuk om te horen! En fijn dat het zo gesmaakt heeft. Nog genoeg andere lekkere recepten uit de slowcooker om te proberen 🙂
Karin says:
Kinderversie gemaakt zonder het bier. Is ook lekker! Ik voeg er dan wat mostert en worsthersaus toe voor de smaak!
Anna - Team Eef Kookt Zo Anna says:
Wat leuk, super toch voor de kleine mensjes? Fijn dat het heeft gesmaakt!❤️
Petra says:
Verdampt de alcohol niet of is het echt beter om het bier niet te gebruiken bij kinderen?
Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:
In principe verdampt de alcohol, maar het blijft een persoonlijke keuze of je het fijn vindt om het te gebruiken als er kinderen mee eten.
Anke says:
Mag ik vragen wat de inhoud is van de gebruikte crock pot ?
Anke says:
Welk maat slowcooker is er gebruikt bij dit recept?
Eef says:
Mijn slowcooker is 4,7 liter: https://www.eefkooktzo.nl/review-slowcooker-van-crock-pot/
Lis says:
Ik lees in andere berichtjes dat de croq pot op hoge stand te heet wordt en neigt naar koken
Eef says:
Ik maak het in mijn crockpot altijd op hoge stand en zie hier het resultaat 😉
Ad says:
Hier ook de croq pot op high. Is super gegaan.
Anke says:
Welk maat slowcooker is er gebruikt bij dit recept?
Eef says:
Mijn slowcooker is 4,7 liter: https://www.eefkooktzo.nl/review-slowcooker-van-crock-pot/
Evi says:
Hi! Ik heb dit vandaag gemaakt en ondanks dat de smaak verrukkelijk is, is mijn vlees wat aande droge kant. Wat kan ik verkeerd gedaan hebben?
Eef says:
Lastig om vanaf hier te zeggen natuurlijk. Heb je het wellicht te lang aangebraden?
Joy says:
Ziet er heerlijk uit! Kan ik dit ook maken zonder slowcooker, maar in een gietijzeren braadpan? Moet ik dan iets aanpassen in het recept?
Alie says:
Heb sinds kort een crockpot en dit recept gemaakt met wat eigen inbreng.
Heb sucadevlees genomen klein gesneden. Bloem gemengd met zout, peper, gerookte paprika en koekkruiden. Het vlees er mee vermengd. Aangebraden in de pot gedaan en vervolgens uien knoflook wat verse geraspte gember erbij even gefruit bij het vees. Een paar plakjes chorizo uitgebakken daar een paprika even in aangefruit samen met een tomaat, bij de rest gedaan, Laurier en kruidnagel. Met vleesfont aangevuld en lage stand 6 uur. Paprika eruit gevist. GEWELDIG, met eigenheimers rode kool en appelmoes.
Eef says:
Klinkt heerlijke Alie, dankjewel voor het delen van jouw variatie!
Sindy Hemert says:
Gisteren gemaakt voor vandaag en natuurlijk even allebei beproeft mmmmm heerlijk kon me gister avond al niet meer in houden heerlijk dus bedankt voor je heerlijke recept
Eef says:
Wat een mooi compliment, dankjewel 🙂
Evi Turk says:
Al heel vaak gemaakt en krijg altijd weer complimenten!
Eef says:
Wat leuk om te lezen! Dankjewel 🙂
Anneke says:
Hi Eef als ik de hachee maak moet de deksel het laatste uur er af bedoel je dat het hele uur . Alvast bedankt
Eef says:
Ja 🙂
Joy says:
Ziet er heerlijk uit! Kan ik dit ook maken zonder slowcooker, maar in een gietijzeren braadpan? Moet ik dan iets aanpassen in het recept?
Eef says:
Ja hoor dat kan prima. In dat geval zal de bereidingstijd iets korter zijn en moet je even in de gaten houden dat de hachee niet te droog wordt. In de slowcooker blijft het vocht in de slowcooker, bij de pan vervliegt het. Je kunt eventueel wat extra water hiervoor toevoegen 🙂
Chrissy says:
Het is niet zo dat het bij de pan altijd vervliegt: als je een staub pan hebt (met pukkeltjes in de deksel) valt het condens altijd weer terug in de pan en blijft het ook heerlijk zacht 🙂
Eef says:
Klopt, Staub is daar echt een uitzondering in (prachtige pannen overigens ook)
Dorien says:
Kan ik dit ook maken zonder het voor te bakken? Zo ja, hoelang moet het dan aan staan? Dit is de 1e keer dat ik de slowcoocker ga gebruiken
Eef says:
Alles kan, maar dat zou ik je niet aanraden. Het resultaat wordt lekkerder en beter als je het even voor bakt.
Deborah says:
Mooi recept!
Doe je dit recept dus helemaal op de High stand? Dus het vlees slowcookt 6uur op High?
Eef says:
Ja klopt helemaal 🙂
diny says:
ik heb het in de slowcooker op slow gezet naar 8 uur was het vlees niet echt zacht.Zit er nog verschil in slow of high.
Eef says:
Ja behoorlijk, er is een temperatuur verschil waardoor je op low het vlees een stuk langer moet slowcooken dan op high. Als het recept 6 uur op high is dan houd je voor low al snel rond de 10 uur aan.
Erik says:
Het huis ruikt nu al heerlijk!
Als het net zo lekker smaakt als dat het ruikt ben ik een blij mens!
Heb dit ooit eens gegeten met everzwijn. Ook een aanrader.
Bedankt voor je recept!
Eef says:
Wat leuk om te lezen, dankjewel 🙂
Mieke Kerremans says:
Ik ga het vandaag proberen ????
Eef says:
Eet smakelijk :_)
Margo says:
Gisteren een slowcooker voor Moederdag gekregen en dit wordt mijn eerste recept. Vingers crossed ????????
Ik laat nog een bericht achter of het gelukt is! Dank je wel voor het recept. ????????
Eef says:
Wat een leuk cadeau! Eet smakelijk alvast en veel succes met het maken van dit recept 🙂
ingemar says:
Heb het al. Een keer gemaakt Was heerlijk kan ik het recept ook gewoon verdubbelen als ik. Het voor meer mensen maak
Eef says:
Ja dat kan prima 🙂
Rene says:
Lekker recept! Enkel en alleen zelf speculaaskruiden toegevoegd, verrukkelijk!
Eef says:
Wat leuk om te lezen, dankjewel 🙂
Ellen says:
Wat een heerlijk recept is dit.
Ik heb precies dezelfde crockpot en wil hem niet meer missen. Of je nu een keukenprinses bent of niet (ikke dus niet) je tovert de heerlijkste gerechten tevoorschijn.
Is het goed als ik link van je op mijn website plaats?
Eef says:
Wat leuk om te lezen, dankjewel voor je reactie 🙂 Alleen een linkje mag zeker, maar het recept een op een overnemen of de foto natuurlijk niet maar dat spreekt voor zich 🙂
Dees says:
Super lekker! Hij staat nu voor de 2e keer op…???? Iets minder van alles en daardoor alleen het bier en geen water gedaan… Paprikapoeder was op maar zal zeker net zo lekker zijn???? oooooooh, kan al niet wachten tot vanavond!! ????????
Eef says:
Wat lekker! Eet smakelijk 😀
Dees says:
Vergeet ik bij j mijn vorige post het recept te beoordelen! Nou, hier is tie hoor! ????????????????
Vera says:
Dit recept vandaag gemaakt en het was heerlijk! Bedankt! 🙂
Eef says:
Wat leuk om te lezen, dankjewel 🙂
Vera says:
En staat voor vanavond weer op de planning. Is in de maak. Hij is echt geweldig!
Eef says:
Wat ontzettend leuk om te lezen, dankjewel 😀
Bianca says:
Kan dit ook zonder bier gemaakt worden? En met hoeveel water moet het dan bereid worden?
Eef says:
Het kan vast wel maar ik zou het je niet aanraden, als je het vervangt met water heb je veel minder smaak. Je kunt ook alcohol vrij bier gebruiken eventueel. Het bier zelf proef je niet terug trouwens.
Yanda says:
Heerlijk! Ruikt en smaakt ‘restaurantwaardig’. 🙂 Ik heb mijn slowcooker nog niet zo lang, maar vind het ideaal. En jij hebt veel recepten die makkelijk en heel lekker zijn!
Eef says:
Wat leuk dat je dat even laat weten, dankjewel voor je reactie ????
marianne says:
Hoi Even een vraag waarom sjalotten en geen gewone uien die meestal in de hacheerecepten staan??
Groetjes Marianne
Eef says:
Omdat sjalotten een iets fijnere smaak hebben dan ui, vind ik lekkerder in de hachee, maar gebruik gerust gewone ui. Ook lekker 😉
Marianne says:
Ik ga het gewoon uitproberen bedankt 🙂
Marloes says:
Vandaag gemaakt, was echt heerlijk en heel simpel om te maken! Fijn als een recept gelijk de goede is, ga hem opslaan en zeker vaker maken!
Eef says:
Wat leuk om te lezen! Blij dat het in de smaak valt ????
Tommie says:
Net gemaakt, staat nu al sinds 14.00 uur te pruttelen. De Pulles pork beviel vorige week ook goed! Even een vraag, maakt het uit wat voor donker bier je gebruikt? Ik heb nu een dubbel donker biertje er in gedaan……
Eef says:
Ik kies net welk biertje mij lekker lijkt. Dubbel donker kan prima 🙂
Anne says:
Vandaag heb ik deze hachee in m’n kleine Bestron slowcooker gemaakt. Als donker bier koos ik voor Westmalle dubbel. Echt heerlijk en het vlees (sucadelappen) was boterzacht. Bedankt voor dit smakelijke recept!
Eef says:
Wat ontzettend leuk om te lezen, dankjewel ????
Tommie says:
Welke donker bier gebruik je?
Eef says:
Ik gebruik gewoon welke mij op dat moment lekker lijkt 🙂
Mariël says:
Hallo Eef,
Als ik het recept verdubbel, moet het water dan ook verdubbeld worden? Dit veranderd niet mee bij het aantal personen verdubbelen.
Eef says:
Klopt, technisch gezien past de plug-in alleen de ingrediëntenlijst aan vandaar, maar je moet het water dan ook verdubbelen 🙂
Meike says:
Hoi Eef, het ziet er zooo lekker uit, maar heb je ook een Hachee recept zonder slowcooker?
Eef says:
Dankjewel 🙂 Nee helaas (nog) niet
Dewi Volkert says:
Goedemorgen, ik weet dat ik ook een een recept van rode kool uit de slowcooker heb gemaakt maar kan het recept niet meer terug vinden op je site, klopt dat?
Groetjes
Dewi
Eef says:
Dat recept staat uitgewerkt in dit recept: https://www.eefkooktzo.nl/ovenschotel-rode-kool-en-stoofvlees/ Misschien handig om er nog eens een apart recept voor te schrijven 🙂
Klaas says:
Goedemorgen Eef, Ik heb op mijn verjaardag ook een slowcooker gekregen een Crock-pot. De Spare ribs waren top afgelopen zaterdag! Nu ga ik een hachee maken die 6 sjalotjes welk formaat moet ik dan aan denken want wij maakten altijd de hachee met een aantal grote Uien. Dat bier mag een bockbier zijn? Alvast bedankt.
Eef says:
Gewoon middelgrote, heb je kleine dan doe je er eentje meer en heb je wat grotere dan doe je er een minder – komt niet neer op een of twee uitjes meer of minder 🙂 Ja lekker, bockbier kan zeker. Ik kies zelf voor dit soort gerechten net welk biertje ik in huis heb of me lekker lijkt in de winkel
bas rijkers says:
Als ik 1,5 kilo vlees gebruik , zal ik dan alles verdubbelen?
Eef says:
yes 🙂
Anneke Vreeswijk says:
Heb een vraag heb een slow cooker tristar 3,5 180 watt maar kan je daar een tijdschakelaar op zetten
Alvast bedankt
Eef says:
Ik snap je vraag niet helemaal? In principe moet hij op de slowcooker zitten en als hij er niet op zit dan heb je een slowcooker zonder timer en zul je dat zelf moeten zetten dmv een kookwekker of op je telefoon. Zag dat je de vraag ook had gemaild, hoop je hem hierbij te hebben beantwoord 🙂
Anneke Vreeswijk says:
Ok dankjewel hoor maar ik bedoelde dat als ik hem s,vonds aanzet dat hij als hij klaar is zelf stopt want nu blijf ik.op tot hij klaar is ????
Eef says:
Ah zo, geen idee. Je zou het eens in de slowcooker groepen kunnen vragen op facebook, misschien heeft iemand daar een goede en veilige tip voor je 🙂
Marian says:
Heb een tip.
Il lees dat sommige het vlees wat droog vinden soms misschien gewoon een ouderwets beetje azijn erbij daar blijft vlees mals van .
john says:
Goedemorgen.
Welk donker bier gebruikt u??Is er nog n bepaald soort merk.Leffe bv
Dank voor de info.
Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:
Nee hoor, ieder donker bier is geschikt 🙂
suzanne says:
Goedemorgen,
Ik vind bier niet zo lekker om te gebruiken. Is er iets waar ik het bier mee kan. vervangen of kan ik het ook gewoon weglaten?
Groetjes,
Suzanne
Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:
Je kunt ook andere vloeistof gebruiken, net wat je lekker vindt. Wijn, appelsap, maar ook ‘gewoon’ water kan. Wat je kiest zal natuurlijk wel invloed hebben op de smaak. Je kunt het niet weglaten, want dan mis je teveel vocht.
Chris says:
Kan ik aan dit gerecht ook groenten toevoegen zoals wortelen en knolselderij? Of moet ik dan bv minder vocht toevoegen?
Maris - Team Eefkooktzo.nl says:
Hi Chris! Je kunt worteltjes of andere groenten toevoegen naar smaak, maar hoeveelheden e.d. moet je zelf even mee puzzelen, dit hebben wij nog niet geprobeerd 🙂
Meriam Hermus says:
Hoi Eef, op het laatst twee uur het deksel eraf gehaald. Echter het blijft erg vloeibaar. Nu kan ik het lengen met maïzena maar heeft dit invloed op de smaak of zijn er nog andere mogelijkheden?
Groetjes, Meriam
Samantha says:
Mag ik een tip om het bier te vervangen voor iets anders met eventueel ook smaakmakers? Ivm kindje 14 maanden die ik wil laten mee eten 🙂
Maris - Team Eefkooktzo.nl says:
Hi Samantha! Alcoholvrij bier zou kunnen en anders eventueel bouillon.
inge says:
Ik gebruik bokbier en ipv water runderfond. Heerlijk.
Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:
Klinkt heerlijk! Goede variatie 🙂
Marianne says:
Hoi Eef,
Ik heb laatst gewoon soepvlees runderpoulet gebruikt voor de hachee was ook superlekker!!
Ik had dat ergens gelezen maar was goed te doen!
Groetjes Marianne