Hachee slowcooker

Hachee slowcooker

Hachee slowcooker. Een makkelijke en ontzettend smaakvolle maaltijd uit de slowcooker. Ik vertel je mijn ‘geheime’ ingrediënten voor de lekkerste hachee uit de slowcooker. Hachee is draadjesvlees met langzaam gegaarde zachte uien. Lekker met rode kool, aardappeltjes en eventueel een lepeltje zelfgemaakte appelmoes.

Stoofvlees uit de slowcooker is eigenlijk altijd een goed idee. Door de langzame bereiding op lage temperatuur wordt het vlees ontzettend mals en valt het bijna uit elkaar. Ik gebruik graag mijn slowcooker voor dit soort gerechten, ideaal! Bekijk ook mijn andere slowcooker recepten voor meer inspiratie.

Hachee uit de slowcooker

Hachee uit de slowcooker is zalig! Mijn ‘geheime’ ingrediënten voor de lekkerste hachee is een flesje bruin bier en een plakje ontbijtkoek. Het bruine bier geeft een diepe, rijke smaak aan dit stoofvlees recept en het ontbijtkoek zorgt voor binding in de saus en een heel licht zoetje. Precies die twee ingrediënten zorgen ervoor dat deze hachee zo waanzinnig lekker smaakt. Probeer hem zelf eens, ik ben benieuwd hoe jij mijn twist op deze klassieker vindt!

Hachee maken

Hachee maken is helemaal niet moeilijk, zeker niet uit de slowcooker. Je hebt er vrijwel geen omkijken naar en ‘s avonds heb je een heerlijke maaltijd. Dat vind ik, nog steeds, het ideale aan de slowcooker. Je kunt zelfs van huis omdat er geen pan op het vuur staat. Als je dan weer binnenkomt ruikt je woning heerlijk dus dat is natuurlijk heel fijn 😉 . Serveer hachee met rode kool (eventueel met appel), gekookte (kruimige) aardappeltjes en naar smaak een lepeltje appelmoes. Eet smakelijk.

Hachee recept uit de slowcooker

Hachee slowcooker

Heerlijk recept voor Oud-Hollandse hachee uit de slowcooker.
4.26 van 95 stemmen
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 6 uur
Totale tijd: 6 uur 15 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 700 gram magere runderlappen
  • 6 sjalotjes
  • 4 kruidnagels
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 flesje donker bier
  • 1 blokje runderbouillon
  • 1 plak ontbijtkoek
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • peper, zout, olie en boter
Lekker voor erbij: gekookte aardappels of aardappelpuree en rode kool (met appel) voor erbij

    HANDIG OM TE HEBBEN:

    ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

    • Snij de runderlappen in kleine blokjes.
    • Verhit een olie en boter in een koekenpan en bak de blokjes rundvlees even aan.
      Strooi er naar smaak een beetje peper, zout en de paprikapoeder bij.
    • Doe het gebakken vlees in de slowcooker.
    • Snij ondertussen de sjalotjes in halve ringen.
    • Maak de koekenpan even schoon en verhit opnieuw olie en boter in de pan. Fruit de sjalots aan tot deze glazig zijn en doe deze dan op het vlees in de slowcooker.
    • Voeg 100 ml water toe aan het vlees en de uien in de slowcooker.
    • Doe de laurierblaadjes en de kruidnagel erbij. Verkruimel het blokje runderbouillon en ontbijtkoek erover.
    • Tot slot giet je het flesje bruine bier erbij en zet je de slowcooker voor 6 uur op high.
    • Om de saus in te dikken doe je het laatste uur de deksel van de slowcooker af.
    • Breng de hachee daarna op smaak met peper en zout en verwijder de laurierblaadjes en de kruidnagels. Eet smakelijk!

    voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

    Calorieën: 391kcal | Koolhydraten: 10g | Eiwitten: 34g | Vetten: 20g | Verzadigd vet: 9g

    *Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

    WIL JE DIT RECEPT OPSLAAN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.

    Hachee slowcooker

    Eef

    Eef

    Hi! Ik ben Eef, eigenaar van Eefkooktzo.nl. Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

    75 reacties op “Hachee slowcooker”

      1. Vandaag op. Heerlijk. Bruin bier gebruikt van brouwerij Kasteel. Heerlijk 11% bruin biertje. Dit gaan we vaker eten. Bedankt voor het recept.

    1. Hi! Ik heb dit vandaag gemaakt en ondanks dat de smaak verrukkelijk is, is mijn vlees wat aande droge kant. Wat kan ik verkeerd gedaan hebben?

        1. Ziet er heerlijk uit! Kan ik dit ook maken zonder slowcooker, maar in een gietijzeren braadpan? Moet ik dan iets aanpassen in het recept?

    2. Heb sinds kort een crockpot en dit recept gemaakt met wat eigen inbreng.
      Heb sucadevlees genomen klein gesneden. Bloem gemengd met zout, peper, gerookte paprika en koekkruiden. Het vlees er mee vermengd. Aangebraden in de pot gedaan en vervolgens uien knoflook wat verse geraspte gember erbij even gefruit bij het vees. Een paar plakjes chorizo uitgebakken daar een paprika even in aangefruit samen met een tomaat, bij de rest gedaan, Laurier en kruidnagel. Met vleesfont aangevuld en lage stand 6 uur. Paprika eruit gevist. GEWELDIG, met eigenheimers rode kool en appelmoes.

        1. Hi Eef als ik de hachee maak moet de deksel het laatste uur er af bedoel je dat het hele uur . Alvast bedankt

    3. Ziet er heerlijk uit! Kan ik dit ook maken zonder slowcooker, maar in een gietijzeren braadpan? Moet ik dan iets aanpassen in het recept?

      1. Eef

        Ja hoor dat kan prima. In dat geval zal de bereidingstijd iets korter zijn en moet je even in de gaten houden dat de hachee niet te droog wordt. In de slowcooker blijft het vocht in de slowcooker, bij de pan vervliegt het. Je kunt eventueel wat extra water hiervoor toevoegen 🙂

    4. ik heb het in de slowcooker op slow gezet naar 8 uur was het vlees niet echt zacht.Zit er nog verschil in slow of high.

      1. Eef

        Ja behoorlijk, er is een temperatuur verschil waardoor je op low het vlees een stuk langer moet slowcooken dan op high. Als het recept 6 uur op high is dan houd je voor low al snel rond de 10 uur aan.

        1. Het huis ruikt nu al heerlijk!
          Als het net zo lekker smaakt als dat het ruikt ben ik een blij mens!
          Heb dit ooit eens gegeten met everzwijn. Ook een aanrader.
          Bedankt voor je recept!

    5. Gisteren een slowcooker voor Moederdag gekregen en dit wordt mijn eerste recept. Vingers crossed ????????
      Ik laat nog een bericht achter of het gelukt is! Dank je wel voor het recept. ????????

        1. Heb het al. Een keer gemaakt Was heerlijk kan ik het recept ook gewoon verdubbelen als ik. Het voor meer mensen maak

    6. Wat een heerlijk recept is dit.
      Ik heb precies dezelfde crockpot en wil hem niet meer missen. Of je nu een keukenprinses bent of niet (ikke dus niet) je tovert de heerlijkste gerechten tevoorschijn.
      Is het goed als ik link van je op mijn website plaats?

      1. Eef

        Wat leuk om te lezen, dankjewel voor je reactie 🙂 Alleen een linkje mag zeker, maar het recept een op een overnemen of de foto natuurlijk niet maar dat spreekt voor zich 🙂

    7. Super lekker! Hij staat nu voor de 2e keer op…???? Iets minder van alles en daardoor alleen het bier en geen water gedaan… Paprikapoeder was op maar zal zeker net zo lekker zijn???? oooooooh, kan al niet wachten tot vanavond!! ????????

      1. Eef

        Het kan vast wel maar ik zou het je niet aanraden, als je het vervangt met water heb je veel minder smaak. Je kunt ook alcohol vrij bier gebruiken eventueel. Het bier zelf proef je niet terug trouwens.

    8. 5 sterren
      Heerlijk! Ruikt en smaakt ‘restaurantwaardig’. 🙂 Ik heb mijn slowcooker nog niet zo lang, maar vind het ideaal. En jij hebt veel recepten die makkelijk en heel lekker zijn!

        1. Hoi Even een vraag waarom sjalotten en geen gewone uien die meestal in de hacheerecepten staan??

          Groetjes Marianne

          1. Eef

            Omdat sjalotten een iets fijnere smaak hebben dan ui, vind ik lekkerder in de hachee, maar gebruik gerust gewone ui. Ook lekker 😉

    9. 5 sterren
      Vandaag gemaakt, was echt heerlijk en heel simpel om te maken! Fijn als een recept gelijk de goede is, ga hem opslaan en zeker vaker maken!

    10. Net gemaakt, staat nu al sinds 14.00 uur te pruttelen. De Pulles pork beviel vorige week ook goed! Even een vraag, maakt het uit wat voor donker bier je gebruikt? Ik heb nu een dubbel donker biertje er in gedaan……

    11. 5 sterren
      Vandaag heb ik deze hachee in m’n kleine Bestron slowcooker gemaakt. Als donker bier koos ik voor Westmalle dubbel. Echt heerlijk en het vlees (sucadelappen) was boterzacht. Bedankt voor dit smakelijke recept!

    12. Hallo Eef,
      Als ik het recept verdubbel, moet het water dan ook verdubbeld worden? Dit veranderd niet mee bij het aantal personen verdubbelen.

    13. Goedemorgen Eef, Ik heb op mijn verjaardag ook een slowcooker gekregen een Crock-pot. De Spare ribs waren top afgelopen zaterdag! Nu ga ik een hachee maken die 6 sjalotjes welk formaat moet ik dan aan denken want wij maakten altijd de hachee met een aantal grote Uien. Dat bier mag een bockbier zijn? Alvast bedankt.

      1. Eef

        Gewoon middelgrote, heb je kleine dan doe je er eentje meer en heb je wat grotere dan doe je er een minder – komt niet neer op een of twee uitjes meer of minder 🙂 Ja lekker, bockbier kan zeker. Ik kies zelf voor dit soort gerechten net welk biertje ik in huis heb of me lekker lijkt in de winkel

    14. Anneke Vreeswijk

      Heb een vraag heb een slow cooker tristar 3,5 180 watt maar kan je daar een tijdschakelaar op zetten
      Alvast bedankt

      1. Eef

        Ik snap je vraag niet helemaal? In principe moet hij op de slowcooker zitten en als hij er niet op zit dan heb je een slowcooker zonder timer en zul je dat zelf moeten zetten dmv een kookwekker of op je telefoon. Zag dat je de vraag ook had gemaild, hoop je hem hierbij te hebben beantwoord 🙂

    15. Anneke Vreeswijk

      Ok dankjewel hoor maar ik bedoelde dat als ik hem s,vonds aanzet dat hij als hij klaar is zelf stopt want nu blijf ik.op tot hij klaar is ????

      1. Eef

        Ah zo, geen idee. Je zou het eens in de slowcooker groepen kunnen vragen op facebook, misschien heeft iemand daar een goede en veilige tip voor je 🙂

    Laat een reactie achter

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeel dit recept




    Eef - Eef Kookt Zo

    Welkom!

    Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, écht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

    Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & écht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

    Liefs,
    Eef

    Social Media

    Nieuwsbrief

    Favorieten

    Op de hoogte blijven

    Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

    Scroll naar top