Eton mess met mango

9 x recepten met mango

9 x recepten met mango. Wie is er niet dol op mango?! Deze zoete, zomerse fruitsoort is een van mijn favorieten. Heerlijk om te gebruiken in allerlei gerechten. Ik zet vandaag mijn favoriete recepten met mango voor je op een rij.

Mango is een steenvrucht en heeft in de kern dan ook vaak een grote pit. De vrucht komt oorspronkelijk uit India en Zuidoost-Azië, maar tegenwoordig groeit de mango op meer plekken. Mango is dan ook jaarrond verkrijgbaar bij ons in de supermarkt, zowel de hele vrucht als vriesvers. Ideaal, want dan kun je dus altijd een lekker recept met mango maken!

Toetje met mango

Lekkere mango recepten

Voordat ik je het lijstje met recepten met mango ga geven, eerst nog even over de mango zelf. Want hoe kom je er nu achter of een mango rijp is? Dat zie je niet aan de kleur. Die kan nog steeds een beetje groen zijn, maar ook geel en/of rood. Je kunt het beste een beetje in de mango knijpen, als de vrucht een beetje terugveert, dan weet je dat de mango rijp is. Let er wel op dat een mango ook overrijp kan worden.

Als je dan weet je of je mango rijp is, komt de volgende vraag: hoe snij je een mango? Daar zijn verschillende manieren voor, maar wat ik zelf altijd doe is het volgende. Snij in de lengte langs de pit aan beide kanten een stuk van de mango af. Keep de mango in (rastervorm) en flip vervolgens de schil om zodat alle stukjes ‘uitsteken’. Ga met een mes langs de schil en dan heb je mangostukjes. 

Recepten met mango hoofdgerecht

Natuurlijk kun je met mango lekkere zoete gerechten maken, zoals ijs of baksels. Maar mango is ook heel geschikt om te gebruiken in hartige maaltijden, dan kun je juist een lekker zoetje aan het geheel toevoegen. Het combineert met heel veel hartige smaken erg goed. Je kunt dus in mijn lijstje ook zeker hoofgerecht recepten met mango vinden, zoals recepten met mango en rijst en meer. 

Met deze 9 recepten met mango kun je van alles lekkers met mango maken, geniet ervan! 

9 x recepten met mango

kipspiesjes met groente

1. Kipspiesjes met groente

We beginnen dit lijstje met mango recepten met deze lekkere, makkelijke en gezonde kipspiesjes met mango en groenten uit de wok. Binnen 30 minuten op tafel!
Bekijk het recept voor kipspiesjes met groente >>

kip mango curry

2. Kip mango curry

Mango in een curry is een héél goed idee, Deze curry met kip en mango is dan ook fan-tas-tisch lekker. Echt een aanrader!
Bekijk het recept voor kip mango curry >>

mango kwarktaart

3. Mango kwarktaart

Natuurlijk kun je ook zoetigheid maken met mango. Zoals deze mango kwarktaart, echt een waanzinnige taart en leuk om te maken.
Bekijk het recept voor mango kwarktaart >>

wrap kip mango

4. Wrap kip mango

Nog zo’n goed idee voor recepten met mango: wraps! Deze kip mango wraps zijn heel makkelijk om te maken, maar echt heerlijk.
Bekijk het recept voor wrap kip mango >>

eton mess met mango

5. Eton mess met mango

Als je op zoek bent naar een toetje met mango, dan raad ik je zeker deze eton mess met mango aan. Lekker en écht makkelijk!
Bekijk het recept voor eton mess met mango >>

mango ijs

6. Mango ijs

In dit lijstje met mango recepten mag dit mango sorbetijs absoluut niet ontbreken. Want als er iets een goed idee is om te maken met mango, dan is dit het wel! Ook lekker: deze mango passievrucht waterijsjes.
Bekijk het recept voor mango ijs >>

kip mango salade

7. Kip mango salade

Mango is heerlijk om te verwerken in een maaltijdsalade. Deze salade met gerookte kip, mango, bimi, veldsla en een lekkere dressing is verrukkelijk!
Bekijk het recept voor kip mango salade >>

mango smoothie bowl

8. Mango smoothie bowl

Nog een favoriet uit mijn recepten met mango is absoluut deze mango smoothie bowl. Heerlijk fris en zoet voor tijdens zomerse dagen.
Bekijk het recept voor mango smoothie bowl >>

poké bowl gebakken zalm

9. Poké bowl met gebakken zalm

De laatste, maar zeker niet de minste uit dit lijstje met mango recepten is deze poké bowl met gebakken zalm. Mango in een poké bowl is heerlijk en het past heel goed bij de zalm.
Bekijk het recept voor poké bowl met gebakken zalm >>

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *