fbpx
Kipspiesjes met mango en groenten uit de wok

Kipspiesjes met mango en groenten uit de wok

Kipspiesjes met mango en groenten uit de wok. Dit gerecht tikt alle boxjes aan. Makkelijk, snel, lekker en ook nog eens gezond. Een lading aan groenten zonder dat je het eigenlijk echt door hebt. Dat is natuurlijk ook het grote voordeel van wokken, alle groente in één keer in één pan en het is ook nog eens snel klaar.

Inmiddels ben ik alweer een half jaar geleden mama geworden en het is de hoogste tijd om de zwangerschapskilo én die van ervoor eraf te krijgen 😉 . De zwangerschapskilo’s vielen gelukkig mee en zijn er stiekem eigenlijk wel af, maar ik heb er nog genoeg over die er ook af moeten dus we zijn op de gezonde tour! Dit is een beetje cynisch gezegd natuurlijk, maar het is wel zo. Tijd om af te vallen!

Op de gezonde tour

Nu mag ik nog geen strenge diëten volgen i.v.m. borstvoeding, maar dat hoeft ook niet. Ik wil mijn levensstijl aanpassen en als foodie die dol is op koken is dat een fijne uitdaging. Klinkt misschien gek, maar op een bewuste(re) manier koken met meer groenten en minder vet. Nadenken over voedingswaarde naast smaak vind ik een leuke uitdaging. Even voor de volledigheid, smaak blijft natuurlijk nummer 1! Lekker eten, makkelijke recepten, maar dan net even wat bewuster.

Kip en groenten uit de wok met mango

Met vallen en opstaan

Dat gaat met vallen en opstaan. Nu zijn er natuurlijk ook mega veel meningen over wat er nu wel of niet gezond is. De een eet geen koolhydraten, de ander eet tussen bepaalde tijden en weer een ander drinkt shakes of kiest voor een volledig plantaardig dieet. Ieder moet dat natuurlijk helemaal voor zich weten. Voor mij begint het nu vooral met aanpassingen maken. Kleine en grote maar wel dingen die ik vol kan houden. Zo dronk ik jarenlang koffie met suiker of een zoetje. Inmiddels drink ik het zonder en kies ik ook regelmatig voor een “bakkie zwart” in plaats van mijn geliefde cappuccino. Ik drink meer water en minder (tot geen) frisdrank of sap. Houd doordeweeks bij wat ik eet, de calorieën en de macro’s (hoeveel koolhydraten, vet en eiwit) zodat ik meer inzicht krijg in mijn eetpatroon. Zo ben ik er inmiddels wel achter dat ik echt serieus wat aan mijn ontbijt gewoontes moet gaan doen… Ik eet namelijk veel te weinig ontbijt en compenseer dit vervolgens met tussendoortjes en het eten ‘s avonds. Het zal gaan met vallen en opstaan en dat is oké. Zo bedenk ik me nu dat ik dit gerecht natuurlijk ook met zilvervliesrijst had kunnen maken…

Stok achter de deur

Ergens voelt het gek, maar tegelijkertijd goed om het te delen. Een soort van ‘stok achter de deur’ of zoiets? Overigens zul je het waarschijnlijk wel gaan merken aan de recepten hoewel ik natuurlijk ook wel eens vooruit werk. Zoete baksels en dat soort heerlijke dingen zal ik natuurlijk ook blijven maken alleen dan eet ik achter de schermen maar een klein stukje en geef ik de rest weg. Iets wat ik vaak doe overigens. Mijn (nieuwe) collega’s zijn daar inmiddels ook achter en beginnen al met verzoekjes te komen haha. Alleen maar leuk! Dus daarover geen zorgen 🙂

Genoeg gekletst voor nu 😉 Tijd om je dit heerlijke recept te geven want dat is ‘ie, heerlijk! Met lekker veel groenten, kipspiesjes en rijst. Helemaal fijn, binnen 30 minuten staat dit gerecht al bij jou op tafel. Kipspiesjes met groenten uit de wok


Het recept voor kipspiesjes met mango en groenten uit de wok:

Voorbereiding: 10 minuten | Bereiding: 15 minuten | Totale tijd: 25 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig voor kipspiesjes met mango en groenten uit de wok (ingrediënten):

 • 400 gram rijst
 • 1 x recept yakitori (Japanse kipspiesjes)*
 • 200 gram sugarsnaps
 • 150 gram kastanjechampignons
 • 1 paksoi
 • 1 kleine mango
 • 1 rode ui
 • 1 eetlepel sesamolie
 • 2 eetlepels sojasaus (lichte)

Hoe maak je kipspiesjes met mango en groenten uit de wok :

 1. Kook de rijst gaar.
 2. Gril ondertussen de yakitori. Deze kun je grillen als de rijst kookt en de groenten aan het wokken bent.*
 3. Snijd de rode ui in ringen, de mango in blokjes en de champignons in plakjes. Het kontje snijd je van de paksoi en deze snijd je in stukken van ca. 2-3 centimeter dik.
 4. Verhit een beetje olie in de wok en fruit het uitje aan.
 5. Voeg dan de champignons toe en wok dit tot ze bijna gaar zijn.
 6. Voeg dan de sugarsnaps toe, wok deze mee en breng het geheel op smaak met de sesamolie en sojasaus.
 7. Voeg dan de paksoi toe, wok kort mee en voeg tot slot de mango toe.
 8. Wok alles nog even kort door elkaar.
 9. Verdeel de rijst over 4 borden, samen met de kipspiesjes en tot slot de groenten uit de wok. Eet smakelijk!

* Let op (!) bereid de yakitori alvast voor. Hiervoor moet je namelijk de kip snijden en aan spiesjes rijgen en een zgn. lak maken waarmee je de stokjes bestrijkt tijdens het grillen. Voor je aan dit recept begint bereid je dat eerst voor. Zie voor meer informatie ook het recept voor yakitori.


Kipspiesjes met mango en groenten uit de wok

Laat het mij weten via Instagram of Facebook als je dit recept gemaakt hebt door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht. Dat vind ik namelijk echt super leuk!

Bekijk ook mijn andere lekkere recepten voor nog meer inspiratie en vergeet je niet te abonneren op de nieuwsbrief zodat je op de hoogte blijft van de nieuwste recepten.

Eef

Eef

Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eef - Eef Kookt Zo

Welkom!

Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, écht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & écht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

Liefs,
Eef

Social Media

Nieuwsbrief

Favorieten

Op de hoogte blijven

Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

Scroll naar top