Kipspiesjes met mango en groenten uit de wok

Kipspiesjes met mango en groenten uit de wok

Kipspiesjes met mango en groenten uit de wok. Dit gerecht tikt alle boxjes aan. Makkelijk, snel, lekker en ook nog eens gezond. Een lading aan groenten zonder dat je het eigenlijk echt door hebt. Dat is natuurlijk ook het grote voordeel van wokken, alle groente in één keer in één pan en het is ook nog eens snel klaar.

Inmiddels ben ik alweer een half jaar geleden mama geworden en het is de hoogste tijd om de zwangerschapskilo én die van ervoor eraf te krijgen 😉 . De zwangerschapskilo’s vielen gelukkig mee en zijn er stiekem eigenlijk wel af, maar ik heb er nog genoeg over die er ook af moeten dus we zijn op de gezonde tour! Dit is een beetje cynisch gezegd natuurlijk, maar het is wel zo. Tijd om af te vallen!

Op de gezonde tour

Nu mag ik nog geen strenge diëten volgen i.v.m. borstvoeding, maar dat hoeft ook niet. Ik wil mijn levensstijl aanpassen en als foodie die dol is op koken is dat een fijne uitdaging. Klinkt misschien gek, maar op een bewuste(re) manier koken met meer groenten en minder vet. Nadenken over voedingswaarde naast smaak vind ik een leuke uitdaging. Even voor de volledigheid, smaak blijft natuurlijk nummer 1! Lekker eten, makkelijke recepten, maar dan net even wat bewuster.

Kip en groenten uit de wok met mango

Met vallen en opstaan

Dat gaat met vallen en opstaan. Nu zijn er natuurlijk ook mega veel meningen over wat er nu wel of niet gezond is. De een eet geen koolhydraten, de ander eet tussen bepaalde tijden en weer een ander drinkt shakes of kiest voor een volledig plantaardig dieet. Ieder moet dat natuurlijk helemaal voor zich weten. Voor mij begint het nu vooral met aanpassingen maken. Kleine en grote maar wel dingen die ik vol kan houden. Zo dronk ik jarenlang koffie met suiker of een zoetje. Inmiddels drink ik het zonder en kies ik ook regelmatig voor een “bakkie zwart” in plaats van mijn geliefde cappuccino. Ik drink meer water en minder (tot geen) frisdrank of sap. Houd doordeweeks bij wat ik eet, de calorieën en de macro’s (hoeveel koolhydraten, vet en eiwit) zodat ik meer inzicht krijg in mijn eetpatroon. Zo ben ik er inmiddels wel achter dat ik echt serieus wat aan mijn ontbijt gewoontes moet gaan doen… Ik eet namelijk veel te weinig ontbijt en compenseer dit vervolgens met tussendoortjes en het eten ’s avonds. Het zal gaan met vallen en opstaan en dat is oké. Zo bedenk ik me nu dat ik dit gerecht natuurlijk ook met zilvervliesrijst had kunnen maken…

Stok achter de deur

Ergens voelt het gek, maar tegelijkertijd goed om het te delen. Een soort van ‘stok achter de deur’ of zoiets? Overigens zul je het waarschijnlijk wel gaan merken aan de recepten hoewel ik natuurlijk ook wel eens vooruit werk. Zoete baksels en dat soort heerlijke dingen zal ik natuurlijk ook blijven maken alleen dan eet ik achter de schermen maar een klein stukje en geef ik de rest weg. Iets wat ik vaak doe overigens. Mijn (nieuwe) collega’s zijn daar inmiddels ook achter en beginnen al met verzoekjes te komen haha. Alleen maar leuk! Dus daarover geen zorgen 🙂

Genoeg gekletst voor nu 😉 Tijd om je dit heerlijke recept te geven want dat is ‘ie, heerlijk! Met lekker veel groenten, kipspiesjes en rijst. Helemaal fijn, binnen 20 minuten staat dit gerecht al bij jou op tafel. Kipspiesjes met groenten uit de wok

Kipspiesjes met mango en groenten uit de wok

Kipspiesjes met mango en groenten uit de wok

Kipspiesjes met mango en groenten uit de wok. Lekker, makkelijk en gezond. Binnen 30-minuten staat dit heerlijke recept bij jou op tafel.
4.50 van 2 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 300 gram rijst
  • 1 recept yakitori (Japanse kipspiesjes*)
  • 200 gram sugarsnaps
  • 150 gram kastanjechampignons
  • 1 paksoi
  • 1 kleine mango
  • 1 rode ui
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 2 eetlepels sojasaus (lichte)

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Kook de rijst gaar.
  • Gril ondertussen de yakitori. Deze kun je grillen als de rijst kookt en de groenten aan het wokken bent.*
  • Snijd de rode ui in ringen, de mango in blokjes en de champignons in plakjes. Het kontje snijd je van de paksoi en deze snijd je in stukken van ca. 2-3 centimeter dik.
  • Verhit een beetje olie in de wok en fruit het uitje aan.
  • Voeg dan de champignons toe en wok dit tot ze bijna gaar zijn.
  • Voeg dan de sugarsnaps toe, wok deze mee en breng het geheel op smaak met de sesamolie en sojasaus.
  • Voeg dan de paksoi toe, wok kort mee en voeg tot slot de mango toe. Wok alles nog even kort door elkaar.
  • Verdeel de rijst over 4 borden, samen met de kipspiesjes en tot slot de groenten uit de wok. Eet smakelijk!

handig om te weten:

* Let op (!) bereid de yakitori alvast voor. Hiervoor moet je namelijk de kip snijden en aan spiesjes rijgen en een zgn. lak maken waarmee je de stokjes bestrijkt tijdens het grillen. Voor je aan dit recept begint bereid je dat eerst voor. Zie voor meer informatie ook het recept voor yakitori.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 566kcal | Koolhydraten: 83g | Eiwitten: 41g | Vetten: 10g | Verzadigd vet: 3g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.

Kipspiesjes met mango en groenten uit de wok

8 thoughts on “Kipspiesjes met mango en groenten uit de wok

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept