Eton mess met mango

Eton mess met mango. Dit is zo’n lekker én makkelijk toetje in een glaasje. Namelijk deze eton mess met mango. Echt een heerlijk toetje met laagjes Griekse yoghurt en slagroom, zoete mango, merengue en witte chocolade. Geloof mij maar, deze wil je maken!

Dit toetje is op een hele spontane manier ontstaan. Ik had nog een rijpe mango liggen, en daar moest ik wat mee. Met de feestdagen voor de deur dacht ik, hoe leuk om er een mega simpel dessert mee te maken. Want zeg nou zelf, wie is er niet dol op mango?! En zo geschiedde, want met maar 6 ingrediënten zet je deze heerlijkheid in een glaasje op tafel.

Makkelijke eton mess met mango

Naast dat je er dus niet veel voor nodig hebt, zet je deze eton mess met mango ook nog eens in een handomdraai op tafel. Ik gebruikte er een rijpe mango voor, maar je kunt ook mango uit de diepvries ervoor gebruiken, net zo makkelijk! Eton mess is trouwens een klassiek Engels dessert en het stukje ‘mess’ in de naam duidt op bende. Eton komt van het Eton College in Engeland waar dit dessert is bedacht. Het is altijd een combinatie van fruit en slagroom, later is de meringue erbij gekomen als veel terugkerend onderdeel van dit heerlijke toetje. Dit recept voor eton mess is klassieker, maar deze iets tropischere versie met mango doet daar niets voor onder.

Zijdezacht en knapperig

Al mag je er dus best een ‘mess’ van maken, besloot ik mijn eton mess in laagjes op te bouwen. Je zou het dus ook een laagjestoetje of trifle kunnen noemen. Maar omdat ik juist van alles bij elkaar ‘gooide’ en omdat het voldoet aan de 3 basis principes van de eton mess (slagroom, merengue/ schuimpjes en fruit), vind ik eton mess toch wat passender 😉 . Naast de mango heb ik slagroom gemengd met Griekse yoghurt. Hierdoor is die laag echt heerlijk fris geworden. Wat een lekkere tegenhanger is voor de meringue en witte chocolade. Een heerlijk toetje dat zowel zoet als fris is, met zijdezachte smaken én knapperigheid.

Eton mess met mango

Eton mess met mango, een heerlijk toetje met laagjes Griekse yoghurt en slagroom, zoete mango, merengue en witte chocolade.
4.73 van 18 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 400 gram mango
  • 250 ml slagroom
  • 4 eetlepels basterdsuiker
  • 200 gram Griekse yoghurt
  • 1 theelepel vanille extract
  • 2 handjes merengue (*)
  • 50 gram witte chocolade (druppels of kleine stukjes)

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Snij de helft van de mango in blokjes en de andere helft pureer je.
  • Klop de slagroom stijf met de helft van de basterdsuiker.
  • Roer de Griekse yoghurt los met de rest van de basterdsuiker en het vanille extract.
  • Schep de Griekse yoghurt door de slagroom.
  • Verdeel de helft hiervan over 4 glaasjes, daarop de helft van de mango puree gevolgd door de blokjes mango.
  • Hierover heen strooi je de helft van de merengue en de helft van de witte chocolade.
  • Gevolgd door weer een laag Griekse yoghurt/slagroom en daarop weer de mango puree, stukjes mango, merengue en de witte chocolade. Serveer direct of bewaar in de koelkast (max. 1 dag - de merengue kan wat zacht worden). Eet smakelijk!

handig om te weten:

* Gebruik hiervoor kleine stukjes merengue of een groot stuk merengue die je zelf in kleine stukjes hebt gehakt.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 387kcal | Koolhydraten: 35g | Eiwitten: 3g | Vetten: 28g | Verzadigd vet: 17g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.

13 thoughts on “Eton mess met mango

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept