Aziatische gehaktballetjes

9 x recepten met gehaktballetjes

9 x recepten met gehaktballetjes. Je hebt ze in heel veel soorten en maten, die gehaktballetjes. En ik ben er gek op! Op mijn blog vind je diverse recepten met gehaktballetjes. In dit lijstje vind je ze op een rij. Van Aziatische kipgehaktballetjes tot aan Spaanse albondigas. Zo lekker!

Wat ik zo top vind aan gehaktballetjes, is dat ze zo veelzijdig zijn. Je kunt variëren met het soort gehakt, kruiden en andere smaakmakers, in grootte en ga zo maar door. Gehaktballetjes zijn heerlijk als onderdeel van het avond eten, daarvoor heb ik verschillende gehaktballetjes recepten met groenten. Maar ook als borrelhapje of op een broodje bij de lunch: super lekker. Met gehaktballetjes kun je dus letterlijk alle kanten op! 

Lekkere gehaktballetjes recepten

Als ik zou moeten kiezen wat mijn favoriet is tussen al deze recepten, wordt dat erg lastig. Het ligt dan denk ik toch aan het moment. De recepten met gehaktballetjes en groenten vind ik namelijk perfect voor een doordeweekse avond. Lekker met rijst, of met pasta. En natuurlijk zijn de ‘gewone’ klassieke Hollandse gehaktballen altijd top.

Terwijl je mij op een zaterdagavond weer heel erg blij zou maken met lekkere gehaktballetjes als borrelhapje. Maar voor de lunch ook genoeg opties. Je hoort het al, in dit lijstje vind je allerlei gehaktballetjes recepten. Ongetwijfeld staat er een lekkere optie voor je tussen 🙂 . 

Met deze 9 recepten met gehaktballetjes ga je een lekker recept op tafel toveren. Geniet ervan!

9 x recepten met gehaktballetjes

kipgehaktballetjes

1. Kipgehaktballetjes

We beginnen gelijk goed met deze Turkse kipgehaktballetjes. Heerlijk met platbrood, Griekse yoghurt en een salade. Een snelle maaltijd!
Bekijk het recept voor kipgehaktballetjes >>

albondigas

2. Albondigas

Met dit makkelijke recept maak je Spaanse gehaktballetjes, oftewel albondigas naar recept van Susan Aretz uit haar kookboek ‘Wereldwijd borreltijd’. Echt een heerlijke Spaanse tapas om eens te proberen!
Bekijk het recept voor albondigas >>

Zweedse gehaktballetjes

3. Zweedse gehaktballetjes

Eén van de bekendste gehaktballetjes zijn toch wel dé Zweedse gehaktballetjes van de IKEA. En met dit makkelijke recept maak je ze zelf 🙂 . 
Bekijk het recept voor Zweedse gehaktballetjes >>

Aziatische gehaktballetjes

4. Aziatische gehaktballetjes

Ik zei dat ik geen favoriet kon kiezen uit dit lijstje recepten met gehaktballetjes, maar deze Aziatische gehaktballetjes komen toch zeker wel in de top 3. Zo lekker!
Bekijk het recept voor Aziatische gehaktballetjes >>

meatball subs

5. Meatball subs

Deze fantastische meatball subs zijn geïnspireerd op dé meatball subs van Subway. Makkelijk om zelf te maken en absoluut de moeite waard.
Bekijk het recept voor meatball subs >>

rijst met kip en groenten

6. Rijst met kip en groenten

Als je op zoek bent naar recepten met gehaktballetjes en groenten, dan is dit een dikke tip! Aziatische kipgehaktballetjes met groenten en rijst. Heer-lijk!
Bekijk het recept voor rijst met kip en groenten >>

gehaktballetjes

7. Gehaktballetjes

Deze gekruide gehaktballetjes zijn ideaal als borrelhapje bij verjaardagen, feestdagen, borrel of als je gewoon een lekker hapje wil serveren. Aanrader!
Bekijk het recept voor gehaktballetjes >>

gehaktballetjes met pasta

8. gehaktballetjes met parmezaanse kaas

Dit is ook een héérlijk recept met gehaktballetjes. Namelijk gehaktballetjes met Parmezaanse kaas en tomatensaus uit de oven. Geserveerd met pasta, lekker en écht makkelijk.
Bekijk het recept voor gehaktballetjes met parmezaanse kaas >>

bahn mi

9. Bahn mi

We sluiten dit heerlijke lijstje met recepten met gehaktballetjes af met een fan-tas-tisch lekker recept. Namelijk een Vietnamees broodje met gehaktballetjes, oftewel bahn mi.
Bekijk het recept voor bahn mi >>

2 thoughts on “9 x recepten met gehaktballetjes

  • Ik ga ze zeker proberen. Gehakt is heerlijk, ook nog eens goedkoop en snel klaar.
    Je recepten spreken me erg aan en ik heb er al verschillende bij mijn klassiekers gevoegd.
    Wat betreft gehakt heb ik nog een ouderwets recept van mijn moeder. Neem een pond lekker gekruid half-om-half gehakt van de echte slager en vermeng dit met losgeklopt ei en paneermeel tot een smeuïge massa. Vorm er een “broodje” van en braad aan in een kleine braadpan in een mengsel van vloeibaar bakproduct, beetje olijfolie en laat nog ongeveer 45 minuten zachtjes garen met een klont roomboter erbij.af en toe even keren.
    Laat afkoelen en snijd de grote bal in plakjes voor op de boterham. Wij vinden dit heerlijk.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *