Volg mij:
Hoofdgerechten, Vlees

Gehaktballen van de Librije

De lekkerste gehaktballen

Eigenlijk moet ik me een beetje schamen… Na, pak ‘m beet, 4 jaar bloggen had ik nog geen enkel recept voor gehaktballen op mijn blog staan. Gewone, Hollandse gehaktballen. Van die ronde jongens. Lekker voor bij de stamppot, een avondje AVG of gewoon een bal op brood met een likje mosterd. Gehaktballen dus, die had ik dus nog niet.

Daar moest snel verandering in komen en ik besloot het recept der recepten voor gehaktballen eens uit te proberen. Het recept van meneer Jonnie Boer van het bekende restaurant de Librije. Dat recept heeft ooit eens in de Allerhande gestaan en sindsdien hoor je in de digitale wandelgangen de lovende reacties op dit recept.

De lekkerste gehaktballen

Het recept staat overigens niet op de kaart van restaurant de Librije, maar wordt bij de personeelsmaaltijd voor het team van de Librije regelmatig geserveerd. Inmiddels heb ik de ballen natuurlijk gemaakt, geproefd en direct van de laatste 3 ballen een foto gemaakt. Jongens (en meisjes), deze zijn inderdaad heel erg goehoed! Wil je dus de allerlekkerste gehaktballen maken? Dan is dit recept, hét recept. Credits mogen natuurlijk naar meneer Boer, maar ik wilde graag het recept met je delen. Want deze moet je echt eens proberen. Ze zijn mals en hebben een heerlijke structuur. Goed van smaak, hebben een licht pitje en ik beloof je, je wilt zeker nog een balletje extra… Dat wordt vechten aan tafel 😉 .

Kleine tip… de volgende dag smaken de gehaktballen nog lekkerder!

Gehaktballen van de Librije


Het recept voor gehaktballen van de Librije:

Voorbereiding: 10 minuten | Bereiding: 45 minuten | Totale tijd: 1 uur en 5 minuten (+ 30 minuten in de koelkast)
Hoeveelheid: ca. 4 tot 6 gehaktballen

Wat heb je nodig voor gehaktballen van de Librije (ingrediënten):

  • 400 gram rundergehakt
  • 1 pot vleesfond (380 ml)
  • 80 gram paneermeel
  • 2 eieren (middel)
  • 3 eetlepels roomboter
  • 2 eetlepels ketjap manis (zoete ketjap)
  • 2 eetlepels grove mosterd
  • 1 theelepel cayennepeper

Hoe maak je gehaktballen van de Librije :

  1. Meng alle ingrediënten (behalve de roomboter en de vleesfond) door elkaar.
  2. Maak hier mooie, ronde gehaktballen van en zet deze daarna een halfuurtje in de koelkast.
  3. Verhit vervolgens de roomboter in de braadpan en braad de gehaktballen aan tot ze rondom mooi bruin zijn.
  4. Giet de vleesfond erbij, breng aan de kook en zet het vuur laag.
  5. Laat de gehaktballen nu in 45 minuten rustig gaar worden. Keer de ballen af en toe om en eet smakelijk!

De lekkerste gehaktballen

Laat het mij weten via Instagram of Facebook als je dit recept gemaakt hebt door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht. Dat vind ik namelijk echt super leuk!

Bekijk ook mijn andere lekkere recepten voor nog meer inspiratie en vergeet je niet te abonneren op de nieuwsbrief zodat je op de hoogte blijft van de nieuwste recepten.

Deel dit bericht
Vorig artikel Volgend artikel

Ook lekker...

4 Reacties

  • Beantwoorden Hester

    Dit recept heb ik vandaag gemaakt.
    We vonden ze heerlijk!
    Ik vind gehaktballen maken altijd lastig, dus dit recept hou ik erin, superlekker zachte gehaktballen!

    26 januari 2019 at 18:32
    • Beantwoorden Eef

      Wat fijn om te horen, blij dat ze in de smaak vallen!

      1 februari 2019 at 09:18
      • Beantwoorden Peter van Reeven

        Moet er geen peper en zout bij de ingrediënten? Ik vind het zonder nogal flauw.

        25 september 2019 at 14:38
        • Beantwoorden Eef

          Nee in dit geval niet omdat je andere ingrediënten gebruikt welke zout of peperig zijn. Ketjap en de vleesfond is vrij zout. Cayennepeper voegt het pitje toe, maar als het je lekkerder lijkt voeg het gerust toe.

          3 oktober 2019 at 11:45

    Laat een reactie achter