Volg mij:
Ontbijt

Havermoutpap met banaan

Havermoutpap met banaan

Havermoutpap met banaan. Een lekker, snel ontbijt waarmee je zeker een paar uur vooruit kunt. Door de zoete banaan en een snufje kaneel maak je van je havermoutpap een waar feestje ‘s morgens. Veel tijd ben je er niet aan kwijt waardoor dit recept ook prima te maken is tijdens een drukke ochtend.

Ik heb het jullie vast wel eens verteld, ik ben niet zo’n ster in ontbijten. Ja, in het weekend maak ik er graag tijd voor vrij en maak ik met liefde lekkere pancakes met havermout en baan of een broodje met ei, maar doordeweeks… Dan heb ik vaak iets minder tijd of beter gezegd, MAAK ik er vaak iets minder tijd voor vrij. Iets langer in bed liggen, zeker als het zo koud is buiten heeft dan toch de voorkeur 😉

Havermoutpap met banaan

Daarnaast ben ik niet zo van brood. Ik vind brood heerlijk, maar dan voor de lunch. Ontbijten met brood doe ik eigenlijk niet zo vaak. Liever een lekkere bak yoghurt met (zelfgemaakte) granola of een cracker of havermoutpap. Dit recept voor havermoutpap met banaan is zo simpel en tegelijkertijd zó lekker. Een lekkere rijpe banaan door de havermout en een beetje kaneel. Zo simpel kan het zijn en omdat ik regelmatig dit lekkere, simpele ontbijtje maak dacht ik, ik deel het recept met je. Inspiratie voor lekkere en snelle ontbijtjes is namelijk nooit weg, toch 😉 ?!

Tip! Vervang melk eens voor water of (ongezoete) amandelmelk.

Pap met banaan en havermout


Het recept voor havermoutpap met banaan:

Voorbereiding: 5 minuten | Bereiding: 10 minuten | Totale tijd: 15 minuten
Hoeveelheid: 1 persoon

Wat heb je nodig voor havermoutpap met banaan (ingrediënten):

 • 300 ml melk
 • 30 gram havermout
 • 1 rijpe banaan
 • kaneel

Hoe maak je havermoutpap met banaan:

 1. Breng de melk aan de kook met een snufje kaneel naar smaak.
 2. Voeg de havermout toe en laat het nu een paar (2 of 3) minuten koken.
 3. Doe het vuur uit en laat de havermout even 5 minuten staan.
 4. Prak ondertussen de banaan fijn in een kom en giet hier vervolgens de havermoutpap bij.
 5. Roer door elkaar, voeg naar smaak nog een beetje kaneel toe en eventueel wat (extra) plakjes banaan. Eet smakelijk!

Havermoutpap met banaan

Laat het mij weten via Instagram of Facebook als je dit recept gemaakt hebt door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht. Dat vind ik namelijk echt super leuk!

Bekijk ook mijn andere lekkere recepten voor nog meer inspiratie en vergeet je niet te abonneren op de nieuwsbrief zodat je op de hoogte blijft van de nieuwste recepten.

Deel dit bericht
Vorig artikel Volgend artikel

Ook lekker...

2 Reacties

 • Beantwoorden Elke

  Hoi Eef, ik maakte zonet je havermoutpap, maar hij wou echt niet dikken. Ik heb er uiteindelijk dubbel zoveel havermout ingedaan en was nog redelijk slap. Mss eens herbekijken? Of doe ik iets verkeerd?
  Groetjes, Elke

  21 juli 2019 at 08:19
  • Beantwoorden Eef

   Het ligt een beetje aan de havermout welke je gebruikt. Sommige hebben wat langer nodig om het vocht te absorberen. De volgende keer iets langer de tijd nemen en iets langer laten koken, succes 🙂

   8 september 2019 at 22:54

  Laat een reactie achter