Yes! Deze heerlijke Aziatische gehaktballetjes met zoete dipsaus wil je zeker maken voor je volgende borrelavondje! Waanzinnig lekkere kipgehaktballetjes met een zoetige dipsaus erbij. Zo lekker en tegelijkertijd zo simpel, een echte aanrader!
Een tijdje geleden had ik een heerlijk Thais wokgerecht met kipgehaktballetjes gemaakt. De kipgehaktballetjes en de lekkere zoetige Aziatische woksaus die ik erbij had gemaakt waren zo ontzettend lekker. Voor een avondje borrelen met vrienden bedacht ik me dat dit wel een heel lekker borrelhapje zou kunnen zijn met wat kleine aanpassingen in de receptuur om het ‘geschikt’ te maken als borrelhapje. En wat denk je? Ze vielen in de smaak!
Aziatische gehaktballetjes met zoete dipsaus
De Aziatische gehaktballetjes zelf zijn mild gekruid met een beetje oestersaus, verse gember, knoflook en sojasaus. Voor een klein pitje deed ik er nog een theelepeltje sriracha door en wat peper. Dat geeft het kipgehakt een heerlijke smaak en dat in combinatie met de lekkere zoete dipsaus is een feestje op tafel! Probeer hem de volgende keer zeker als je een avondje borrelen met vrienden (of met jezelf) hebt. Enige nadeel… ze zijn zo op 😉


Ingrediënten
- 300 gram kipgehakt
- 25 gram panko
- 2 eetlepels oestersaus
- 1 theelepel gember (vers - geraspt)
- 1 teen knoflook
- 1 eetlepel sojasaus
- srirache en peper naar smaak
- 25 ml sojasaus
- 1 eetlepel (licht)bruine basterdsuiker
- ½ eetlepel honing
- ½ eetlepel oestersaus
- 1 theelepel sesamolie
- ½ theelepel witte peper
- ½ theelepel gember (vers - geraspt)
- ½ theelepel rijstazijn
Zo maak je het (bereidingswijze)
- Doe alle ingrediënten voor de kipgehaktballetjes in een ruime kom, meng door elkaar en voeg naar smaak peper en sriracha (of sambal) toe.
- Rol er kleine gehaktballetjes van en zet de kipgehaktballetjes in de koelkast voor circa 20-30 minuten om op te stijven.
- Meng ondertussen alle ingrediënten voor de saus samen met 75 ml water.
- Doe de saus in de wokpan en kook in tot het zo dik is als siroop. Voeg eventueel een maizena papje van 1 eetlepel maizena met 1 eetlepel water toe om dit te versnellen. Als de saus dik genoeg is giet je het in een kommetje en spoel je de wok af.
- Verhit een beetje olie in de wok en bak de kipgehaktballetjes goudbruin en gaar.
- Schep ze uit de wok en verdeel ze op een leuk bord. Serveer de dipsaus erbij en besprenkel eventueel naar wens met sesamzaadjes ter decoratie.
Labels/ merken in dit artikel kunnen onderdeel zijn van een betaalde samenwerking. Sommige links op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.




Kun je deze Aziatische balletjes ook met vegetarisch gehakt maken?
Ik denk het wel, ik heb het zelf niet geprobeerd maar zou niet kunnen bedenken waarom dat niet zou lukken
Ik ga ze zo maken. Kunnen de balletjes en saus opk koud geserveerd worden?
Ja hoor dat kan ook. Het lekkerste zijn ze wel warm
Weer zo’n heerlijk recept! 😋
Wij zijn fan van Eef😉
Wat leuk! 😀
Vandaag deze heerlijke balletjes gemaakt op de buitenschoolseopvang. De schaal was binnen no time leeg.de kinderen hebben er van gesmuld, zelfs de meest kritische eters waren enthousiast. Deze gaan we vaker maken!
Aaaah leuk, dat horen we graag! Bedankt voor je enthousiaste reactie 🙂
Wat is er nou nog mooier dan kinderen die zo enthousiast eten ?
💙🍀💙
Eef,
Zou je de saus ook van tevoren kunnen klaarmaken of wordt ie dan hard?
Nee hoor, dat kan prima 🙂
Hoi Eef, hoeveel balletjes draai je hier ongeveer uit?
Geen idee, ik heb ze niet geteld sorry. Ik denk een stuk of 20
Hoi Eef welke sojasaus gebruik jij?
Ik gebruik zelf graag die van Lee Kum Kee (lichte sojasaus voor dit gerecht) of van Tomasu.
Hoi Eef, kan ik de gehaktballetjes ook eerder maken en opwarmen in de magnetron ?
Eerder draaien kan zeker, opwarmen in de magnetron zou ik niet doen. Ik zou ze dan lekker opwarmen in de oven 180 graden voor een minuut of 15-30 onder aluminiumfolie
Geweldig, Deze Balletjes komen vaker hier op Tafel.
Blij dat te lezen Frans 🙂
Kunnen deze balletjes ook in de oven bakken?
Ongetwijfeld, ik heb het nog niet geprobeerd, maar het lijkt me geen probleem.
Zou je dit ook met gemengd gehakt kunnen maken?
Zeker, alleen geeft kipgehakt in dit recept een mooier resultaat en een lekkerdere structuur
Deze balletjes zijn echt helemaal te gek! Heb ze gemaakt voor een zaterdag middag borrel. Ze waren in no time op.
Wat goed om te lezen, daar word ik blij van 😀