fbpx
Aziatische gehaktballetjes

Aziatische gehaktballetjes met zoete dipsaus

Yes! Deze heerlijke Aziatische gehaktballetjes met zoete dipsaus wil je zeker maken voor je volgende borrelavondje! Waanzinnig lekkere kipgehaktballetjes met een zoetige dipsaus erbij. Zo lekker en tegelijkertijd zo simpel, een echte aanrader!

Een tijdje geleden had ik een heerlijk Thais wokgerecht met kipgehaktballetjes gemaakt. De kipgehaktballetjes en de lekkere zoetige Aziatische woksaus die ik erbij had gemaakt waren zo ontzettend lekker. Voor een avondje borrelen met vrienden bedacht ik me dat dit wel een heel lekker borrelhapje zou kunnen zijn met wat kleine aanpassingen in de receptuur om het ‘geschikt’ te maken als borrelhapje. En wat denk je? Ze vielen in de smaak!

Aziatische gehaktballetjes met zoete dipsaus

De Aziatische gehaktballetjes zelf zijn mild gekruid met een beetje oestersaus, verse gember, knoflook en sojasaus. Voor een klein pitje deed ik er nog een theelepeltje sriracha door en wat peper. Dat geeft het kipgehakt een heerlijke smaak en dat in combinatie met de lekkere zoete dipsaus is een feestje op tafel! Probeer hem de volgende keer zeker als je een avondje borrelen met vrienden (of met jezelf) hebt. Enige nadeel… ze zijn zo op 😉

Aziatische kipgehaktballetjes met zoete dipsaus

Aziatische gehaktballetjes met zoete dipsaus

Heerlijke Aziatische kipgehaktballetjes voor bij de borrel met een zoete dipsaus.
5 van 2 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

Voor de Aziatische kipgehaktballetjes:

  • 300 gram kipgehakt
  • 25 gram panko
  • 2 eetlepels oestersaus
  • 1 theelepel gember (vers - geraspt)
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel sojasaus
  • srirache en peper naar smaak

Voor de zoete dipsaus:

  • 25 ml sojasaus
  • 1 eetlepel (licht)bruine basterdsuiker
  • ½ eetlepel honing
  • ½ eetlepel oestersaus
  • 1 theelepel sesamolie
  • ½ theelepel witte peper
  • ½ theelepel gember (vers - geraspt)
  • ½ theelepel rijstazijn

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Doe alle ingrediënten voor de kipgehaktballetjes in een ruime kom, meng door elkaar en voeg naar smaak peper en sriracha (of sambal) toe.
  • Rol er kleine gehaktballetjes van en zet de kipgehaktballetjes in de koelkast voor circa 20-30 minuten om op te stijven.
  • Meng ondertussen alle ingrediënten voor de saus samen met 75 ml water.
  • Doe de saus in de wokpan en kook in tot het zo dik is als siroop. Voeg eventueel een maizena papje van 1 eetlepel maizena met 1 eetlepel water toe om dit te versnellen. Als de saus dik genoeg is giet je het in een kommetje en spoel je de wok af.
  • Verhit een beetje olie in de wok en bak de kipgehaktballetjes goudbruin en gaar.
  • Schep ze uit de wok en verdeel ze op een leuk bord. Serveer de dipsaus erbij en besprenkel eventueel naar wens met sesamzaadjes ter decoratie.

voedingswaarden (per persoon/ portie):

Calorieën: 208kcal | Koolhydraten: 14g | Eiwitten: 15g | Vetten: 10g | Verzadigd vet: 3g
WIL JE DIT RECEPT OPSLAAN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.

Aziatische gehaktballetjes pinterest Collage

Eef

Eef

Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *






Eef - Eef Kookt Zo

Welkom!

Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, écht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & écht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

Liefs,
Eef

Social Media

Nieuwsbrief

Favorieten

Op de hoogte blijven

Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

Scroll naar top