Wokgerecht met groenten, noedels en kipgehaktballetjes. Simpel, makkelijk om te maken en zo fan-tas-tisch lekker! Malse kipgehaktballetjes in een zoetig, zelfgemaakt, woksausje, knapperige groenten en noedels. Een kommetje bomvol smaak.
Ken je dat, dat je iets in je hoofd hebt en als je het dan eenmaal gemaakt hebt dat het vele malen lekkerder is dan je had bedacht. Dat je jezelf eigenlijk een soort van verrast? Dat had ik met dit wokgerecht met groenten, noedels en kipgehaktballetjes. Ik baalde eigenlijk dat mijn bord leeg was 😉 .
Noedels, groenten en kip uit de wok
Al een tijdje wilde ik een lekker wokgerecht maken met kipgehakballetjes. Jullie weten dat ik dol ben op kipgehakt en het regelmatig gebruik in mijn recepten en zodoende ontstond dit idee. Ik maakte er een lekkere, iets zoete woksaus bij wat perfect samen gaat met de kipgehaktballetjes, de groenten en je noedels direct een lekkere smaak geeft. Binnen 25 minuten zet je deze heerlijke, snelle maaltijd met lekker veel groenten al op tafel. Probeer hem eens, hier thuis komt hij zeker vaker op tafel!


Ingrediënten
- 300 gram kipgehakt
- 25 gram panko
- 2 eetlepels oestersaus
- 1 theelepel gember (vers - geraspt)
- 1 teen knoflook
- 1 eetlepel sojasaus
- peper en sriracha (of sambal) naar smaak
- 50 ml sojasaus
- 2 eetlepels basterdsuiker (donker- of lichtbruine)
- 1 eetlepel oestersaus
- ½ eetlepel honing
- ½ eetlepel sesamolie
- 1 theelepel witte peper
- 1 theelepel rijstazijn
- ½ theelepel gember (vers - geraspt)
- 600 gram Thaise wokgroenten (met champignons)
- 300 gram noedels
Ook handig:
Zo maak je het (bereidingswijze)
- Meng alle ingrediënten voor de kipgehaktballetjes door elkaar en voeg naar smaak peper en sriracha (of sambal) toe.
- Rol er gehaktballetjes van gelijke grote van en zet ze even in de koelkast voor ongeveer 20-25 minuten.
- Kook ondertussen de noodles zoals aangegeven op de verpakking en als ze gaar zijn spoel je ze af onder koud water.
- Maak ondertussen de saus door alle ingrediënten te mengen in een kommetje samen met 100 ml water.
- Doe de saus in de wokpan en kook in tot het zo dik is als siroop. Voeg eventueel een maizena papje van 1 eetlepel maizena met 1 eetlepel water toe om dit te versnellen. Als de saus dik genoeg is giet je het in een kommetje en spoel je de wok af.
- Verhit vervolgens een beetje olie in de wok en bak de kipgehaktballetjes rondom gaar en goudbruin.
- Schep de gehaktballetjes uit de wok.
- Voeg weer een beetje olie toe aan de wok en wok de wokgroenten even kort mee (dat is heel veel 'wok' in een zin 😉 ).
- Voeg dan de noedels toe en bak deze ook even mee.
- Verdeel de noedels met wokgroenten over 4 kommetjes of borden, hierover de kipgehaktballetjes en naar smaak de saus. Eet smakelijk!
Labels/ merken in dit artikel kunnen onderdeel zijn van een betaalde samenwerking. Sommige links op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.




Welke sojasaus gebruik je in dit recept? Zoete of zoute?
Hi Annemarieke, Eef gebruikt eigenlijk altijd zoute sojasaus. Als het om zoete gaat noemen we het ketjap!
Ziet er lekker uit en ik wil dit recept dan ook gaan maken, ik vraag me wel af watzijn die balletjes met het kruisje erin🙃
Leuk dat je het wil gaan maken! Dat zijn de champignons.
Kun je dit al b.v. s’morgens maken en s’avonds even opwarmen?
Ja hoor dat kan prima met dit recept 🙂
Heerlijk recept !!! Dit ga ik vanavond voor de 4e keer maken .
Staat bij mijn favorieten.
Heerlijke kipgehaktballetjes!
Fijn om te horen 😀
Erg lekker relatief makkelijk te maken. Wel wat veel noedels. En welke dikte hebben jou noedels?
Wat leuk om te lezen, de hoeveelheid noedels is natuurlijk een persoonlijke voorkeur. Je kunt uiteraard de hoeveelheid hiervan aanpassen mocht dit voor jou teveel zijn 🙂
Mijne hebben een vergelijkbare dikte met spaghetti.