Italiaans broodje met gehaktballetjes (meatball subs)

Italiaans broodje met gehaktballetjes (meatball subs)

Italiaans broodje met gehaktballetjes oftewel meatball subs ken je misschien wel van de bekende broodjeszaak Subway. Het is nogal een Amerikaans-Italiaans recept. Makkelijk om te maken en zo fan-tas-tisch lekker. Deze heerlijke broodjes moet je echt eens proberen. Ideaal als makkelijke maaltijd of uitgebreide lunch.

Wist je dat de meatball sub bedacht is door Italiaanse emigranten in Amerika? Het is echt een Amerikaans-Italiaans recept dat je dus ook niet zo snel in Italië op de menukaart zult vinden, maar in Amerika ontzettend populair is. Het is eigenlijk een heel simpel recept. Je hebt brood nodig, tomatensaus en gehaktballetjes. Verder natuurlijk lekker veel kaas en that’s it!

Weinig, maar goede ingrediënten

Juist met recepten als deze die redelijk weinig ingrediënten nodig hebben, is het juist zo belangrijk om te gaan voor goede ingrediënten. Dat maakt namelijk echt een wereld van verschil. Goed gehakt van de slager, lekkere stokbroodjes van de bakker en écht lekkere tomaten als basis van je tomatensaus. De saus voor deze Italiaans broodjes met gehaktballetjes is eenvoudig: tomaat, ui, knoflook, oregano en wat peper en zout naar smaak. Ga dan ook voor tomaten die écht van hoge kwaliteit zijn.

Italiaans broodje met gehaktballetjes (meatball subs)

Meatball subs Pinterest Collage

 

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Mutti. Ik bepaal zelf met welke merken/bedrijven ik samenwerk. Hierdoor kies ik er bewust voor om alleen samen te werken met bedrijven en merken waar ik volledig achter sta. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeel dit recept