Kip in romige saus uit de oven recept

9 x koolhydraatarme recepten

9 x koolhydraatarme recepten. Als jij op zoek bent naar lekkere gerechten met niet al te veel koolhydraten, om welke reden dan ook, dan ben je op de juiste plek belandt! Ik krijg regelmatig vragen of ik koolhydraatarme recepten op mijn blog heb en dus heb ik een lijstje met lekkere en écht makkelijke koolhydraatarme recepten gemaakt.

Koolhydraatarm eten is iets wat de laatste jaren ‘upcoming’ is het kan iets zijn waar je altijd mee bezig bent of iets dat je af en toe lekker vindt. Zelf hou ik enorm van afwisseling en zoek ik daarin ook altijd balans. Als ik een paar dagen veel koolhydraten heb gegeten, dan vind ik het heel prettig om daarna weer wat te minderen. Na al dat ‘zware’ eten geeft koolhydraatarm eten mij dan een lichter gevoel en dat is prettig! Maar ik eet zelf dus niet perse koolhydraatarm of keto, ik weet dat veel lezers er wel mee bezig zijn dus vandaar dit lijstje met lekker en makkelijke koolhydraatarme recepten!

Koolhydraatarme recepten diner

Ik snap dat het best lastig kan zijn, koolhydraatarme recepten voor het diner bedenken. Daarom verbaast het me ook niks dat ik er regelmatig vragen over krijg. Al heb ik veel recepten op mijn blog staan die alles behalve koolhydraatarm zijn, heb ik er ook best een leuk aantal die dat wel zijn. Ik heb er een aantal op een rij gezet, zodat de zoektocht voor iedereen die koolhydraatarm eet wat makkelijker wordt!

Deze recepten zijn allemaal geschikt als koolhydraatarme gerechten voor het diner, al moet ik zeggen dat ze ook heerlijk zijn om te lunchen. Bijvoorbeeld de omelet wrap met zalm is daar uitermate voor geschikt. En trouwens, als je ‘gewoon’ op zoek bent naar lekkere gerechten voor het avondeten, ook dan ben je helemaal aan het juiste adres. Want deze gerechten zijn allemaal stuk voor stuk superlekker en veelal geschikt voor het hele gezin 🙂 . Wist je trouwens dat veel soep recepten ook laag in koolhydraten zijn? Ideaal als snelle maaltijd en ook om restjes groenten op te maken, tip!

9 x koolhydraatarme recepten

tagliata biefstuksalade

1. Tagliata biefstuksalade

Wie denkt dat je niet lekker eet als je koolhydraatarm eet, heeft het mis. Dat bewijst onder andere deze waanzinnig lekkere tagliata biefstuksalade wel. Ziet er heerlijk uit toch?!
Bekijk het recept voor tagliata biefstuksalade >>

bloemkoolsteak

2. Bloemkoolsteak uit de oven

Dit is er eentje voor alle bloemkool-fans. En daar hoor ik zeker bij. Lekker gekruide en gegrilde bloemkoolsteak uit de oven. Echt ontzettend lekker en weer eens wat anders!
Bekijk het recept voor bloemkoolsteak uit de oven>>

kip in romige saus uit de oven

3. Kip in romige saus uit de oven

Je zou het misschien niet denken als je het gerecht ziet, maar deze kip in romige saus uit de oven is toch echt een koolhydraatarme maaltijd. En ook nog eens op en top comfort food.
Bekijk het recept voor kip in romige saus uit de oven >>

omelet wrap met zalm

4. Omelet wrap met zalm

Deze omelet wrap met zalm is super makkelijk om te maken en heel lekker! Alle smaken bij elkaar zijn een heerlijke combinatie. Al kun je uiteraard variëren met de vulling.
Bekijk het recept voor omelet wrap met zalm >>

rode curry met kip en bloemkoolrijst

5. Rode curry met kip en bloemkoolrijst

In dit gerecht is de rijst vervangen door bloemkoolrijst. En dat maakt het een koolhydraatarm recept! Superlekker deze rode curry met kip en bloemkoolrijst.
Bekijk het recept voor rode curry met kip en bloemkoolrijst >>

groene shakshuka

6. Groene shakshuka

Nog zo’n heerlijk recept met maar weinig koolhydraten: groene shakshuka. De rode variant ken je misschien wel en is ook lekker, maar deze groene moet je eigenlijk echt eens proberen.
Bekijk het recept voor groene shakshuka >>

pompoensoep met zoete aardappel

7. Pompoensoep met zoete aardappel

Ik zei het net al even, maar soep is al snel koolhydraatarm. Deze pompoensoep met zoete aardappel is tegelijkertijd ook een lekker vullend soepje. Laat het broodje achterwege en ga voor een extra grote kom soep, heerlijk!
Bekijk het recept voor pompoensoep met zoete aardappel >>

biefstuksalade van de grill

8. Biefstuksalade van de grill

Deze biefstuksalade van de grill is echt heerlijk. Het is de Mexicaanse variant van de tagliata biefstuksalade die je al eerder in dit lijstje hebt zien staan. Ze mochten beide niet ontbreken in dit lijstje, te lekker!
Bekijk het recept voor biefstuksalade van de grill >>

courgette pasta pesto met zalm

9. Courgette pasta pesto met zalm

Ideaal als je koolhydraatarm wil eten: maak pasta van courgette! Deze courgette pasta pesto met gegrilde zalm is echt verrukkelijk. Probeer ‘m eens zou ik zeggen 🙂 . 
Bekijk het recept voor courgette pasta pesto met zalm >>

2 reacties op “9 x koolhydraatarme recepten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *