Bloemkoolsteak uit de oven

Bloemkoolsteak uit de oven. Lekker gekruide en gegrilde bloemkoolsteaks uit de oven. Deze steaks van bloemkool zijn weer eens totaal iets anders en een ideale vleesvervanger voor steaks.  Nog nooit bloemkool uit de oven gegeten? Probeer het eens, het is ontzettend lekker!

Inmiddels is het denk ik nog geen 2 jaar geleden dat ik voor het eerst bloemkool uit de oven at. Ik vind bloemkool heerlijk, maar ik kookte het altijd. Tot ik het een keer ergens gegrild uit de oven probeerde, wat een verschil! Ik was er direct weg van en inmiddels grill ik regelmatig roosjes bloemkool in de oven voor bij een salade, in deze vegetarische wraps of gewoon als ‘groenten’-onderdeel van de maaltijd.

Bloemsteak uit de oven

Nu heb ik het idee voor bloemsteaks al vaker voorbij zien komen en omdat ik geroosterde bloemkoolroosjes al zo lekker vind, wilde ik dit ook weleens proberen. Ik koos wat kruiden uit de me lekker leken en in plaats van de steaks direct te roosteren, dekte ik ze eerst even af met aluminiumfolie zodat ze ook goed gaar worden. Wat een succes! Door de bloemkoolsteak daarna nog even onder de grill te roosteren behoudt hij ook een lekkere bite. Sausje naar smaak erbij (ik gebruikte zelf tahin (sesamzaadpasta)) en smikkelen maar!

Vegan steaks

Serveer deze vegan steaks met een lekkere frisse salade om er een compleet plantaardige en koolhydraatarme maaltijd van te maken. Of ga niet voor koolhydraatarm en kies een lekker stokbroodje met kruidenboter of ga voor één van de andere bijgerechten die je kunt vinden in mijn receptenoverzicht. Je kunt ze trouwens in de zomer ook op de BBQ maken als je een BBQ met deksel hebt. Dan hou je dezelfde bereidingswijze aan alleen hou ze dan iets meer in de gaten als je de temperatuur van je BBQ niet goed kunt regelen.

Bloemkoolsteak

Makkelijk recept voor een heerlijke vegan bloemkoolsteak uit de oven. Lekker gekruid en gegrild in de oven.
4.05 van 21 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Hoeveelheid: 4 bloemkoolsteaks

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 1 grote bloemkool
  • olijfolie, peper, zout, paprikapoeder, uienpoeder
Om te serveren: tahin, chilivlokken en tuinkers

    HANDIG OM TE HEBBEN:

    ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

    • Verwarm de oven voor op grillstand op 250 graden.
    • Snij de bloemkool in steaks. Dit doe je door de bloemkool op een snijplank te leggen met de onderkant naar beneden op de snijplank. Snij de bloemkool doormidden over de stam en snij er vervolgens plakken van ca. 5 centimeter dik van. Uit 1 bloemkool haal je ongeveer 4 mooie steaks (afhankelijk van hoe groot je bloemkool is). De rest van de bloemkool kun je gebruiken voor bloemkoolrijst, geroosterde roosjes of in een ander gerecht.
    • Leg de bloemkoolsteaks op een bakplaat bekleed met bakpapier, vet in met olijfolie en strooi er naar smaak, peper, zout, paprikapoeder en uienpoeder over aan beide kanten.
    • Bedek de steaks met aluminiumfolie en zet ze 10 minuten onder de grill. Haal daarna het folie eraf en grill ze nog 5-10 minuten tot ze gaar zijn.
    • Serveer met een beetje tahin erover, wat chilivlokken en tuinkers. Eet smakelijk!

    handig om te weten:

    De voedingswaarden zijn gebaseerd op de bloemkool. De hoeveelheid tahin e.d. is niet mee berekend omdat dit naar smaak is.

    voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

    Calorieën: 25kcal | Koolhydraten: 5g | Eiwitten: 2g

    *Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

    RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.

    3 thoughts on “Bloemkoolsteak uit de oven

    Leave a Reply

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeel dit recept