Omelet wrap met zalm

Omelet wrap met zalm

Omelet wrap met zalm. Hou je van wraps? Ooit gedacht om eens een wrap te maken van ei? Dat is zo ontzettend lekker, makkelijk om te maken en ook nog eens koolhydraatarm (mocht je daarop letten). Een heerlijk gerecht voor de lunch, uitgebreid ontbijt, in rolletjes als hapje bij de borrel en natuurlijk voor de paasdagen.

Het is een klassieke combinatie van smaken. Ei, zalm, roomkaas, spinazie, komkommer, bieslook en een beetje citroensap. Het past simpelweg ontzettend goed bij elkaar en daarom is het ook zo lekker.

Omelet wrap met zalm

Ik maak de omelet van ei dat ik losklop met een beetje peper, zout en fijngesneden bieslook. Bieslook past namelijk weer goed bij zalm en geeft extra smaak aan je omelet. Uiteraard zorgt het ook voor leuke groene spikkeltjes, het oog wil immers ook wat. Na het bakken laat je de omelet iets afkoelen (rol hem eventueel al iets op zodat je hem straks makkelijker kunt vormen). Als de omelet bijna afgekoeld is, bestrijk je het met een beetje roomkaas en beleg naar smaak met de zalm, spinazie en reepjes komkommer. Wat druppels citroensap eroverheen en klaar is je wrap.

Eiwrap met zalm

Ei wrap of omelet wrap

Hoe zou jij deze wrap noemen? Ik noem hem omelet wrap, maar ei wrap kan natuurlijk ook. Het komt op hetzelfde neer als een ‘gewone’ omelet, maar het is weer eens een leuke en andere manier om je omelet te eten. Het maakt ook nog eens je lunch koolhydraatarm. Of je ontbijt, net wanneer je het eet natuurlijk 😉 . Je kunt het ook oprollen en in van die rolletjes,  ‘pinwheels’, snijden. Satéprikker erin en je hebt een heerlijk borrelhapje.

Ingrediënten omelet wrap met zalm

Wat heb je nodig voor een omeletwrap?

Eigenlijk heb je maar een paar ingrediënten nodig. De omelet zelf bestaat natuurlijk uit ei en verder wat smaakmakers zoals peper, zout en fijngesneden verse bieslook. Verder heb je voor de omeletwraps niets nodig. De vulling is volledig naar smaak aan te passen, mijn versie is met gerookte zalm, roomkaas (hier zou je bijvoorbeeld ook zure room kunnen gebruiken) en groenten zoals komkommer en spinazie. Je kunt de spinazie eventueel ook vervangen voor rucola of veldsla, ook lekker. Zo kun je er volop mee variëren, mocht je dat willen uiteraard want deze combi kan ik je van harte aanraden, zo lekker!

Omelet wrap met zalm en roomkaas

Omelet wrap met zalm

Omelet wrap met zalm en spinazie

Omelet wrap met zalm. Deze heerlijke omelet wrap is gevuld met oa zalm, roomkaas, en spinazie. Ontzettend lekker en makkelijk om te maken.
4.41 van 5 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Hoeveelheid: 2 wraps/ personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 5 eieren (m)
  • 1 eetlepel bieslook (vers - fijngesneden)
  • 100 gram gerookte zalm
  • 4 eetlepel roomkaas
  • 2 handjes spinazie (vers)
  • ¼ komkommer (in dunne reepjes gesneden)
  • olie, peper en zout

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Klop de eitjes los in een kom met peper, zout en de fijngesneden bieslook.
  • Verhit een beetje olie in een koekenpan, doe de helft van de geklutste eitjes in een pan en bak er een goudgele omelet van. Herhaal met de andere helft.
  • Leg de omelet op een bord, rol eventueel al iets op om hem makkelijker te kunnen oprollen straks en laat afkoelen.
  • Besmeer met de roomkaas en beleg met de gerookte zalm, reepjes komkommer, verse spinazie en druppel er een beetje citroensap naar smaak overheen.
  • Herhaal met de andere omelet, rol op en snij door de midden. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 278kcal | Koolhydraten: 4g | Eiwitten: 26g | Vetten: 17g | Verzadigd vet: 6g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.

Omelet wrap met zalm

Omelet wrap met zalm Pinterest Collage

3 thoughts on “Omelet wrap met zalm

  • Alexandra Buckley says:

    4 sterren
    Heel goed gelukt en geserveerd met salade voor een quick lunch. Ook nog een platter van die snack sized pinwheels gemaakt- ze werden nog beter met tomato ketchup erin!
    Je vroeg nog over hoe we deze dish zouden noemen. Hier in Engeland is dat simpelweg een ‘eggy wrap’.
    Cheers, Eliana

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept