Biefstuksalade van de grill

Biefstuksalade van de grill

Ik heb weer een heerlijk gerecht voor je: biefstuksalade van de grill – Tex Mex stijl! Makkelijk om te maken, snel klaar en ontzettend lekker! Zelfs zó lekker dat we het gewoon dezelfde week nog een keer op het menu hebben gezet en dat wil wat zeggen voor iemand die het liefst zoveel mogelijk gevarieerd eet.

Het komt zelden voor dat we in korte tijd hetzelfde eten, laat staan twee keer in dezelfde week, maar deze keer maakte ik graag een uitzondering. Wat een fan-tas-tisch lekkere salade met biefstuk van de grill! Je kunt de biefstuk grillen op de BBQ of bij minder mooi weer ook prima binnen op de grillplaat of in de grillpan.

Biefstuksalade van de grill Tex Mex stijl

Regelmatig krijg ik de vraag hoe je meer groenten kunt eten bij of van de BBQ. Dit gerecht is daar het heerlijke antwoord op.

Niet alleen de biefstuk grill ik, maar ook de groene asperges en cherry tomaten leg ik het liefst even op de grill. Daar worden ze extra lekker van en dat maakt dit gerecht direct zo makkelijk en snel om te maken. Verder nog een paar plakjes avocado, sappige mango en rode ui erdoor. Druppel er een beetje mango papaya salsa van Santa Maria over en je hebt een heerlijke zomerse biefstuksalade. Wees wel gewaarschuwd, die salsa, die is dus verslavend lekker! Mild van smaak, zacht zoet en lekker fris door het fruit.

Ingredienten biefstuksalade

Grill on!

De biefstuk heb ik gekruid met de Seasoning mix voor burritos van Santa Maria. Hiermee bestrooi je rijkelijk de biefstuk, druppel er vlak voor je hem gaat grillen nog een beetje (olijf)olie over en je hebt in een handomdraai een heerlijke malse biefstuk bomvol smaak. Die kruiden maken het geheel echt af.

Ik serveerde deze biefstuksalade tijdens een etentje met vrienden en er werd direct gevraagd welke kruiden ik voor de biefstuk had gebruikt, het smaakte zo lekker. Een mooi compliment! Voor erbij grilde ik nog een paar mini tortilla’s, je kunt namelijk de biefstuksalade ook in een wrap eten met een beetje van die waanzinnige mango papaya salsa eroverheen – geloof mij, dat is ook erg lekker 😉 . Omdat we lekker uitgebreid gingen tafelen maakte ik er ook nog een echte Tex Mex nacho ovenschotel bij. Het recept daarvan deel ik volgende week met je.

Biefstuksalade presenteren

Salade met biefstuk van de grill of BBQ

Biefstuksalade van de grill

Heerlijke tex mex salade met biefstuk van de grill: fantastisch lekker én MAKKELIJK om te maken en snel klaar. Lekker van de BBQ of de grillplaat.
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Haal de biefstuk van te voren uit de koelkast, dep even droog met een keukenpapiertje en strooi de Seasoning Mix voor burritos er rijkelijk overheen.
  • Snij de avocado en mango in dunne plakken en snij de rode ui in halve ringen.
  • Verwarm de grill. Verdeel een beetje olijfolie over de groene asperge en grill ze om en om tot ze mooie 'strepen' krijgen en gaar zijn.
  • Ook de cherrytomaten leg je even op de grill. Dit heeft maar even nodig dus blijf er goed bij.
  • Maak de salade alvast op door de baby spinazie en rucola over de schaal te verdelen. Hierover doe je de gegrilde groene asperge, cherrytomaat, plakjes avocado, mango en de rode ui.
  • Grill direct daarna de biefstuk om en om gaar (je kunt de biefstuk naar wens rare, medium of well-done bakken) - zelf vind ik rare/ medium rare het lekkerst.
  • Verdeel tot slot de biefstuk over de salade en druppel er de mango papaya salade overheen. Eet smakelijk!

voedingswaarden (per persoon/ portie):

Calorieën: 305kcal | Koolhydraten: 15g | Eiwitten: 22g | Vetten: 18g | Verzadigd vet: 5g
WIL JE DIT RECEPT OPSLAAN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.

Biefstuksalade van de grill

Biefstuksalade van de grill Pinterest Collage

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Santa Maria. Ik bepaal zelf met welke merken/ bedrijven ik samenwerk.
Hierdoor kies ik er bewust voor om alleen samen te werken met bedrijven en merken waar ik volledig achter sta
.
Lees voor meer informatie mijn disclaimer
.

Eef

Eef

Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eef - Eef Kookt Zo

Welkom!

Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, écht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & écht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

Liefs,
Eef

Social Media

Nieuwsbrief

Favorieten

Op de hoogte blijven

Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

Scroll naar top