fbpx
Kip in romige saus uit de oven recept

Kip in romige saus uit de oven

Kip in romige saus uit de oven, een waanzinnig lekkere, makkelijke en snelle maaltijd. Kip in een romige saus met zongedroogde tomaatjes, spinazie, Parmezaanse kaas en kruiden. Op en top comfort food!

Kip, het meest veelzijdige stukje vlees. Je kent de reclame van vroeger vast nog wel. En nog steeds zet ik regelmatig kip op tafel. Het is veelzijdig, je kunt er letterlijk alle kanten mee op. Ik ben vooral dol op snelle kip recepten. Neem nou bijvoorbeeld deze heerlijke kipdijfilet in een romige saus. Het idee is simpel, maar doordat de smaken perfect op elkaar afgestemd zijn zet je in een handomdraai een heerlijke maaltijd op tafel.

Kip in romige saus uit de oven met opgebakken aardappeltjes en salade

Veel meer heb je niet nodig om een lekkere maaltijd op tafel te zetten. Denk opgebakken aardappels, een frisse salade of wat gekookt groenten zoals worteltjes, sperziebonen of broccoli passen hier ook uitstekend bij. Of je het nu serveert als uitgebreide maaltijd voor doordeweeks of heerlijke maaltijd in het weekend, je bent er alles bij elkaar maximaal een ruim half uurtje mee bezig. Dat terwijl de oven dan nog het meeste ‘werk’ voor je doet dus lekker én makkelijk is deze maaltijd zeker.

Gebakken kip in romige saus met zongedroogde tomaat en spinazie

De saus als basis

In plaats van zelf de saus te maken ben ik dit gegaan voor de witte basissaus van Remia. Remia cuisine basissaus vind je in twee soorten: een witte basissaus en een bruine basissaus. De witte saus is een perfecte basis voor onder andere kaassaus, champignonsaus, vissaus of pastasaus. De bruine saus is een heerlijke basis voor jachtsaus, stroganoffsaus en pepersaus. Maar je kunt, net als met kip, volop variëren met deze basissaus. De basissaus van Remia heeft, zoals je van Remia waarschijnlijk wel gewent bent, lekker veel smaak. Je hoeft er dus eigenlijk niet heel veel meer aan toe te voegen om zelf een heerlijke saus van te maken. 

Vind je zelf saus maken op basis van een roux spannend of ingewikkeld? Dan helpt Remia je dus een handje met deze basissaus. De sauzen van Remia zijn ook nog eens volledig plantaardig en dus ook lactosevrij. Wil je dit gerecht trouwens lactosevrij maken dan laat je de Parmezaanse kaas simpelweg achterwege.

Ingredienten romige kip uit de oven

Met een goede basis heb je niet heel veel meer nodig

Biologische kipdijfilet, verse spinazie, wat kruiden en lekkere zongedroogde tomaatjes. Meer is het niet. Je kunt natuurlijk nog wat pijnboompitten over de saus strooien, wat extra (verse) tomaatjes toevoegen en misschien wat verse basilicum of tijm, mocht je er helemaal een eigen draai aan willen geven. Ik geef je de lekkere basis voor dit recept samen met de basissaus van Remia wat op zich al een heerlijke maaltijd is. Maar ik weet dat een aantal van jullie graag zelf ook nog volop experimenteren met mijn recepten dus voeg uiteraard lekker toe wat je lekker lijkt. En laat het mij vooral ook weer even weten via de reacties, vind ik leuk!

Gebakken kipdijfilet in een romige saus uit de oven

Kip in romige saus uit de oven

Gebakken kip in een romige saus uit de oven
4.58 van 14 stemmen
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 600 gram kipdijfilet (zonder bot)
  • 1 bakje Remia Cuisine Basissaus Wit
  • 175 gram spinazie (vers)
  • 2 tenen knoflook
  • 1 handje zongedroogde tomaten (uitgelekt (of zonder olie) - in stukjes gesneden)
  • 2 eetlepels Parmezaanse kaas
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel oregano
  • olie, peper en zout

HANDIG OM TE HEBBEN:

  • Ovenbestendige koekenpan

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Kruid de kipdijfilets aan beide kanten met peper en zout naar smaak.
  • Verhit een beetje olie in een ruime koekenpan en bak de kipdijfilet goudbruin en gaar.
  • Haal de kip vervolgens uit de pan en hou apart.
  • Verhit (indien nodig) nog een klein beetje olie in de koekenpan en pers de knoflook uit. Fruit even zachtjes op laag vuur aan met de zongedroogde tomaten.
  • Voeg Remia Cuisine Basissaus Wit saus toe samen met de citroensap en 100 ml water.
  • Voeg de Parmezaanse kaas en de spinazie toe.
  • Roer zachtjes door tot de spinazie is geslonken en breng verder op smaak met de oregano en peper en zout naar smaak.
  • Voeg de kip weer toe en zet het geheel nog 15-20 minuten in de oven.
  • Serveer naar wens met (opgebakken) aardappeltjes en een frisse salade bijvoorbeeld. Eet smakelijk!

voedingswaarden (per persoon/ portie):

Calorieën: 359kcal | Koolhydraten: 6g | Eiwitten: 31g | Vetten: 23g | Verzadigd vet: 2g
WIL JE DIT RECEPT OPSLAAN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.

Kip in romige saus uit de oven recept

Kip in romige saus uit de oven Pinterest Collage
Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Remia. Ik bepaal zelf met welke merken/ bedrijven ik samenwerk.
Hierdoor kies ik er bewust voor om alleen samen te werken met bedrijven en merken waar ik volledig achter sta
.
Lees voor meer informatie mijn disclaimer
.

Eef

Eef

Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

10 reacties op “Kip in romige saus uit de oven”

    1. Marie-Madeleine

      Klinkt lekker.
      Ik wil zo min kant en klare producten gebruiken. Dus maak ik de Bechamel zelf. 10 minuutjes extra werk

      1. Eef

        Dat mag uiteraard uit 🙂 Het is een handige tip (en lekkere saus) om het snel te maken als je het niet zelf wilt maken, maar voel je vrij om het lekker zelf te maken. Voeg dan wel natuurlijk wel iets extra kruiden toe om de saus wat meer op smaak te brengen. In de basissaus van Remia zitten namelijk geen vreemde toevoegingen, maar wel lekkere en bekende smaakmakers zoals bijvoorbeeld uienpoeder, zout en andere specerijen waardoor deze direct goed op smaak is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept




Eef - Eef Kookt Zo

Welkom!

Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, écht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & écht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

Liefs,
Eef

Social Media

Nieuwsbrief

Favorieten

Op de hoogte blijven

Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

Scroll naar top