Kip in romige saus uit de oven, een waanzinnig lekkere, makkelijke en snelle maaltijd. Kip in een romige saus met zongedroogde tomaatjes, spinazie, Parmezaanse kaas en kruiden. Op en top comfort food!
Kip, het meest veelzijdige stukje vlees. Je kent de reclame van vroeger vast nog wel. En nog steeds zet ik regelmatig kip op tafel. Het is veelzijdig, je kunt er letterlijk alle kanten mee op. Ik ben vooral dol op snelle kip recepten. Neem nou bijvoorbeeld deze heerlijke kipdijfilet in een romige saus. Het idee is simpel, maar doordat de smaken perfect op elkaar afgestemd zijn zet je in een handomdraai een heerlijke maaltijd op tafel.
Kip in romige saus uit de oven met opgebakken aardappeltjes en salade
Veel meer heb je niet nodig om een lekkere maaltijd op tafel te zetten. Denk opgebakken aardappels, een frisse salade of wat gekookt groenten zoals worteltjes, sperziebonen of broccoli passen hier ook uitstekend bij. Of je het nu serveert als uitgebreide maaltijd voor doordeweeks of heerlijke maaltijd in het weekend, je bent er alles bij elkaar maximaal een ruim half uurtje mee bezig. Dat terwijl de oven dan nog het meeste ‘werk’ voor je doet dus lekker én makkelijk is deze maaltijd zeker.
De saus als basis
In plaats van zelf de saus te maken ben ik dit gegaan voor de witte basissaus van Remia. Remia cuisine basissaus vind je in twee soorten: een witte basissaus en een bruine basissaus. De witte saus is een perfecte basis voor onder andere kaassaus, champignonsaus, vissaus of pastasaus. De bruine saus is een heerlijke basis voor jachtsaus, stroganoffsaus en pepersaus. Maar je kunt, net als met kip, volop variëren met deze basissaus. De basissaus van Remia heeft, zoals je van Remia waarschijnlijk wel gewent bent, lekker veel smaak. Je hoeft er dus eigenlijk niet heel veel meer aan toe te voegen om zelf een heerlijke saus van te maken.
Vind je zelf saus maken op basis van een roux spannend of ingewikkeld? Dan helpt Remia je dus een handje met deze basissaus. De sauzen van Remia zijn ook nog eens volledig plantaardig en dus ook lactosevrij. Wil je dit gerecht trouwens lactosevrij maken dan laat je de Parmezaanse kaas simpelweg achterwege.
Met een goede basis heb je niet heel veel meer nodig
Biologische kipdijfilet, verse spinazie, wat kruiden en lekkere zongedroogde tomaatjes. Meer is het niet. Je kunt natuurlijk nog wat pijnboompitten over de saus strooien, wat extra (verse) tomaatjes toevoegen en misschien wat verse basilicum of tijm, mocht je er helemaal een eigen draai aan willen geven. Ik geef je de lekkere basis voor dit recept samen met de basissaus van Remia wat op zich al een heerlijke maaltijd is. Maar ik weet dat een aantal van jullie graag zelf ook nog volop experimenteren met mijn recepten dus voeg uiteraard lekker toe wat je lekker lijkt. En laat het mij vooral ook weer even weten via de reacties, vind ik leuk!
Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 600 gram kipdijfilet (zonder bot)
- 1 bakje Remia Cuisine Basissaus Wit
- 175 gram spinazie (vers)
- 2 tenen knoflook
- 1 handje zongedroogde tomaten (uitgelekt (of zonder olie) - in stukjes gesneden)
- 2 eetlepels Parmezaanse kaas
- 1 eetlepel citroensap
- 1 theelepel oregano
- olie, peper en zout
HANDIG OM TE HEBBEN:
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte.
- Kruid de kipdijfilets aan beide kanten met peper en zout naar smaak.
- Verhit een beetje olie in een ruime koekenpan en bak de kipdijfilet goudbruin en gaar.
- Haal de kip vervolgens uit de pan en hou apart.
- Verhit (indien nodig) nog een klein beetje olie in de koekenpan en pers de knoflook uit. Fruit even zachtjes op laag vuur aan met de zongedroogde tomaten.
- Voeg Remia Cuisine Basissaus Wit saus toe samen met de citroensap en 100 ml water.
- Voeg de Parmezaanse kaas en de spinazie toe.
- Roer zachtjes door tot de spinazie is geslonken en breng verder op smaak met de oregano en peper en zout naar smaak.
- Voeg de kip weer toe en zet het geheel nog 15-20 minuten in de oven.
- Serveer naar wens met (opgebakken) aardappeltjes en een frisse salade bijvoorbeeld. Eet smakelijk!
voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):
Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Remia. Ik bepaal zelf met welke merken/ bedrijven ik samenwerk.
Hierdoor kies ik er bewust voor om alleen samen te werken met bedrijven en merken waar ik volledig achter sta.
Lees voor meer informatie mijn disclaimer.
Hilde says:
Helemaal leuk dankjewel
Marie-Madeleine says:
Klinkt lekker.
Ik wil zo min kant en klare producten gebruiken. Dus maak ik de Bechamel zelf. 10 minuutjes extra werk
Eef says:
Dat mag uiteraard uit 🙂 Het is een handige tip (en lekkere saus) om het snel te maken als je het niet zelf wilt maken, maar voel je vrij om het lekker zelf te maken. Voeg dan wel natuurlijk wel iets extra kruiden toe om de saus wat meer op smaak te brengen. In de basissaus van Remia zitten namelijk geen vreemde toevoegingen, maar wel lekkere en bekende smaakmakers zoals bijvoorbeeld uienpoeder, zout en andere specerijen waardoor deze direct goed op smaak is.
Anita van Rijswijk says:
Een heerlijk gerecht en zo klaar. Dankjewel!!
Adriana Heekelaar says:
De saus is niet koolhydraatarm toch?
Anne says:
Wat handig dit! Sauzen maken vind ik namelijk echt een verschrikking haha!
Lil says:
Geweldig recept, makkelijk en snel. Zeker voor herhaling vatbaar
Eef says:
Wat een mooi compliment! Dankjewel 🙂
J. Verschoor says:
Dit is echt heeerlijk
J. Verschoor says:
Dit vinden wij een heerlijk recept dat ik meer maken
J. Verschoor says:
Dit vinden wij een heerlijk recept dat ik meer ga maken.
Eef says:
Wat leuk om te lezen! Dankjewel 😀
Ineke says:
Hoi eef, ik zag opeens pijnboompitten op de foto, erg lekker:)
Saskia Jansen says:
Ziet er lekker uit. Als ik de slowcooker hiervoor wil gebruiken, wat is dan de bereidingstijd op de normale stand?
Eef says:
Ik heb geen idee, dat is echt een kwestie van uitproberen qua tijd 🙂
Saar says:
Ziet er heerlijk uit! Zou het ook in een (diepe) ovenschaal in de oven kunnen; met de saus erbij? Of moet het per se in een pan?
Eef says:
Nee hoor dat kan zeker prima 🙂
Yvonne Janssen says:
Verrukkelijk. Snel klaar en makkelijk te maken. Terwijl het er ingewikkeld uitziet. Ga t zeker vaker maken.
Eef says:
Valt mee he 😉
Jose says:
Goedemorgen, zou ik ook Boursin cuisine met knoflook en fijne kruiden kunnen gebruiken
Dineke says:
Super lekker! Al 5x gemaakt, zo lekker!! Ook voor een anti-kookprinses is dit goed te doen en smaakt heeerlijk als een echte chefkok;)
Eef says:
Wat leuk om te lezen, dankjewel voor je reactie 🙂
Anneke Biersteker says:
Overheerlijk Eef! Echt weer een topper van je !
Je kan ook en/of
een beetje witte wijn en champignons bij de saus doen.
Zeker voor herhaling vatbaar ! Dank weer voor de inspiratie…
Liefs Tante Anneke
Eef says:
Heee lieve tante! Wat leuk om te lezen 🙂 Blij dat deze ook in de smaak viel bij je!
Ineke Benning says:
help.. 1 bakje Remia Cuisine Basissaus Wit niet meer bij albert Heijn
Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:
Wellicht bij een andere supermarkt? 🙂
Naomi says:
Inmiddels maak ik dit recept wekelijks zo lekker!!
Maris - Team Eefkooktzo.nl says:
Fijn dat het recept zo’n wekelijks succesnummer is 🙂 Bedankt voor je leuke reactie!
Sylvia Schaper says:
Hallo, Ik kan de remia cuisine basissaus niet meer krijgen bij de jumbo of ah. Weet je een andere basissaus die ik in dit recept kan gebruiken? Hoor graag van je.
Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:
Dat is jammer! Hmm misschien zou je dan zelf een basissaus kunnen maken op basis van melk en bloem? Of wellicht zijn er andere basissauzen te vinden in het schap? Succes!
Eljee says:
Wat is het wijnadvies waar ik naar op zoek ben?
Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:
Ik ben geen specialist, maar zou zelf voor een vollere, krachtige witte wijn gaan. Maar vraag vooral ook tips bij een wijnzaak.
Gerrit Riezebos says:
Erg jammer dat bij de grootgrutters hier op het dorp de Remia basissaus niet te verkrijgen is. Behelpen met ‘gewone’ witte saus, maar het resultaat valt niet tegen.
Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:
Dat is jammer, maar fijn dat het alsnog gelukt is en gesmaakt heeft! 🙂