Bechamelsaus maken - recept

Bechamelsaus maken – recept

Bechamelsaus maken. Dit o zo makkelijke recept wilde ik jullie niet onthouden. Je hebt er slechts een handjevol ingrediënten voor nodig en waarschijnlijk heb je alles al in huis om zelf bechamelsaus te maken.

Bechamelsaus is een klassieker in de Franse én Italiaanse keuken en mag wat mij betreft echt niet ontbreken in een heerlijke zelfgemaakte lasagne. Van dat laatste ga ik jullie binnenkort een fan-tas-tisch lekker recept geven, maar eerst de basis.

Zelf bechamelsaus maken

Zelf bechamelsaus maken is echt appeltje eitje. Je hebt er alleen roomboter, bloem en melk voor nodig. Verder breng je deze witte saus op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Meer is het niet. Het is trouwens ook een ideale basis om kaassaus van te maken. Hiervoor hoef je er alleen maar… (je raad het vast al), kaas door te doen. Easy peasy does it! Ik ga er geen woorden meer aan vuil maken, ik ga je dit makkelijke basisrecept voor bechamelsaus geven. De hoeveelheid is trouwens ruim voldoende voor een ovenschaal lasagne.

Zelf bechamelsaus maken

Bechamelsaus maken - recept

Bechamelsaus maken

Het recept voor zelfgemaakte bechamelsaus
4.50 van 10 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Hoeveelheid: 1 portie

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 1 liter melk
  • 75 gram roomboter
  • 75 gram bloem
  • zout, peper, nootmuskaat ((naar smaak))

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Smelt zachtjes de boter in een steelpan met dikke bodem.*
  • Zeef de bloem en voeg het toe aan de boter. Roer het door met een houten pollepel en zet het vuur laag. Het vocht uit de boter moet gaan verdampen en de bloem gaat dan glanzen.
  • Voeg beetje bij beetje de melk toe en blijf constant goed roeren zodat je een egale saus krijgt zonder klontjes.
  • Zodra alle melk is toegevoegd zet je het vuur ietsje hoger en blijf ongeveer 10 minuten roeren tot de saus ingedikt is.
  • Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.

handig om te weten:

* Let op: de boter en de bloem mogen niet verkleuren. Blijf erbij en zet het vuur niet te hoog.
Dit recept is voldoende om te gebruiken voor een ruime schaal lasagne.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 1422kcal | Koolhydraten: 106g | Eiwitten: 40g | Vetten: 94g | Verzadigd vet: 31g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.

Bechamelsaus maken - recept

Bechamelsaus maken - Pinterest Collage

12 thoughts on “Bechamelsaus maken – recept

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept