Smelt zachtjes de boter in een steelpan met dikke bodem.*
Zeef de bloem en voeg het toe aan de boter. Roer het door met een houten pollepel en zet het vuur laag. Het vocht uit de boter moet gaan verdampen en de bloem gaat dan glanzen.
Voeg beetje bij beetje de melk toe en blijf constant goed roeren zodat je een egale saus krijgt zonder klontjes.
Zodra alle melk is toegevoegd zet je het vuur ietsje hoger en blijf ongeveer 10 minuten roeren tot de saus ingedikt is.
Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
handig om te weten:
* Let op: de boter en de bloem mogen niet verkleuren. Blijf erbij en zet het vuur niet te hoog.Dit recept is voldoende om te gebruiken voor een ruime schaal lasagne.
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.