Groene shakshuka

Groene shakshuka recept

Groene shakshuka, een heerlijke vega maaltijd. Perfect als uitgebreide lunch of snelle maaltijd. Je hebt direct een lading groenten en vitamientjes binnen, heerlijk!

De traditionele shakshuka ken je waarschijnlijk wel. Een rode saus met (voornamelijk) rode groenten en gepocheerde eitjes. Heel kort door de bocht: dit is de ‘groene’ versie.

Deze heeft een ‘saus’ van groenten, het is niet echt een saus zoals tomatensaus, maar met lekker gebakken spinazie en knapperige groene asperges. Ik doe er verder nog wat doperwten bij en enkele smaakmakers zoals ui en knoflook. Welk goed recept begint immers niet met: “fruit een uitje en wat knoflook even aan” 😉 .

Groene shakshuka – lekker veel groenten!

Nu is shakshuka van oorsprong een ontbijtrecept uit het Midden-Oosten. Hier eten we het vaker als uitgebreide lunch of makkelijke maaltijd, maar mocht je echt een boerenontbijt willen om eens lekker de dag mee te beginnen, kan dat natuurlijk ook!

Ik garneer de shakshuka met verse peterselie en verkruimelde feta. Een heerlijke smaakcombinatie. Verder serveer ik er een lekker knapperig broodje bij om onder andere lekker mee in de ei te dippen. Als je er geen brood bij serveert, is het uiteraard een lekkere koolhydraatarme maaltijd.

Groene shakshuka met feta

Groene shakshuka

Groene shakshuka

Makkelijke vega groene shakshuka met feta
4.72 van 7 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Hoeveelheid: 2 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 150 gram groene asperges (in stukjes gesneden)
  • 150 gram spinazie (vers)
  • 50 gram doperwten (diepvries)
  • 4 eieren (middel)
  • 75 gram feta
  • (olijf)olie, verse peterselie, peper en zout

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Snipper het uitje en snij de knoflook fijn.
  • Verhit een beetje olie in de pan en fruit de ui en knoflook even aan tot ze glazig beginnen te worden.
  • Voeg dan de groene asperges toe en bak ze tot ze beetgaar zijn.
  • Tot slot voeg je handje voor handje de verse spinazie toe samen met de doperwten. Bak dit tot de spinazie geslonken is. Breng op smaak met peper en zout.
  • Maak 4 kuiltjes tussen de groenten. Tik de eitjes in een kommetje en giet in de kuiltjes.
  • Doe de deksel op de pan en bak tot de eieren gaar zijn*.
  • Garneer de groene shakshuka naar smaak met verse peterselie en verkruimelde feta. Eet smakelijk!

handig om te weten:

* Hoe 'gaar' je de eitjes wilt is naar eigen smaak. Wil je een gestold eigeel dan laat je het gerecht simpelweg langer op het vuur staan dan wanneer je het eigeel nog iets lopend wilt hebben.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 330kcal | Koolhydraten: 23g | Eiwitten: 22g | Vetten: 17g | Verzadigd vet: 8g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.

Groene shakshuka

Groene shakshuka Pinterest

4 thoughts on “Groene shakshuka recept

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept