Biefstuk uit de wok

9 x broccoli recepten

9 x broccoli recepten. Als je iets een veelzijdige groente kunt noemen, dan is het broccoli wel. Wokken, uit de oven of in een soepje, je kunt er van alles mee. Ik heb wat heerlijke recepten met broccoli op een rijtje gezet.

Lekkere recepten met broccoli

Je kunt hier dus zeker terecht voor lekkere broccoli recepten. Maar wist je dat broccoli ook heel gezond is? Broccoli zit namelijk vol met vezels, vitamines en voedingsstoffen. En daar word ik toch altijd wel erg blij van.

Soep met doperwten, courgette en broccoli

Oorspronkelijk is het seizoen van broccoli trouwens verwant aan de bloemkool en loopt het van mei tot november is deze groente van Nederlandse bodem verkrijgbaar.

Koken met broccoli

Thuis kook ik graag met broccoli, omdat het mild van smaak is kun je er alle kanten mee op. Ik kwam er dan ook achter dat ik veel uiteenlopende recepten op de blog heb staan met broccoli. Al zijn ze, zoals altijd, natuurlijk allemaal lekker en écht makkelijk 😉 .

Met deze 9 broccoli recepten zet jij een heerlijke avondmaaltijd met broccoli op tafel. Waar ga jij voor?

9 x broccoli recepten

Quiche met broccoli en spekjes

1. Quiche broccoli

Een écht makkelijk recept voor een heerlijke quiche met broccoli en spekjes. Bomvol groenten, bomvol smaak en zo klaar, aanrader!
Bekijk het recept voor quiche broccoli >>

Zoete aardappel, kip en groente uit de oven

2. Kip uit de oven met groenten

Soms heb ik gewoon zin in een simpel gerecht waarbij je alles in de oven gooit en er weinig omkijken meer naar hebt. Kip uit de oven met groenten (waaronder broccoli) uit de oven is zo’n gerecht.
Bekijk het recept voor kip uit de oven met groenten >>

Biefstuk uit de wok

3. Biefstukreepjes recept

Een heerlijke maaltijd uit de wok met biefstuk, broccoli, shiitake, taugé, rijst en een heerlijke zelfgemaakte ‘woksaus’. Makkelijk om te maken, snel klaar en gezond.
Bekijk het recept voor biefstuk reepjes >>

Soep met broccoli

4. Broccolisoep

Lekker voedzaam, lekker makkelijk en o zo lekker! Ja, dat was 3 x lekker in één zin en dat mag bij zo’n lekker broccoli soepje (oeps! heb je hem weer 😉 ). 
Bekijk het recept voor broccolisoep >>

Hartige taart met aardappel en broccoli

5. Hartige taart broccoli

Ja, je kunt zelfs taart met broccoli maken. En dan heb ik het in dit geval over een waanzinnige, hartige taart met broccoli en aardappel. Helemaal vegetarisch en helemaal lekker.
Bekijk het recept voor hartige taart broccoli >>

Pasta met broccoli

6. Pasta broccoli

Ook in een pasta kan broccoli heel erg lekker zijn! Zoals in deze heerlijke vegetarische pasta met broccoli, een romige saus en lekker veel groenten. En hij is ook nog eens zo klaar.
Bekijk het recept voor pasta broccoli >>

Krieltjes ovenschotel met broccoli en kip

7. Ovenschotel krieltjes

In een ovenschotel is broccoli ook top. Zoals in deze lekkere en makkelijke ovenschotel met krieltjes, broccoli, bloemkool en kipgehakt balletjes.
Bekijk het recept voor ovenschotel krieltjes >>

Maaltijdsalade met mango en kip

8. Kip mango salade

Deze kleurrijke salade maak je met bimi ook wel bekend als aspergebroccoli of babybroccoli wat een kruising tussen broccoli en Chinese stengelkool kailan is. Erg lekker en een goede combi met de kip en mango.
Bekijk het recept voor kip mango salade >>

Quiche met broccoli en zalm

9. Quiche met zalm

Broccoli en zalm is ook een heerlijk recept met broccoli. Deze makkelijke quiche met een vulling van zalm en broccoli en een knapperige bodem van filodeeg is absoluut een aanrader!
Bekijk het recept voor quiche met zalm >>

4 reacties op “9 x broccoli recepten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *