Volg mij:
Soep

Broccolisoep

Broccolisoep

Broccolisoep, lekker voedzaam, lekker makkelijk en o zo lekker! Ja, dat was 3 x lekker in één zin en dat mag bij zo’n lekker soepje (oeps! heb je hem weer 😉 ). Het fijne aan broccolisoep is dat het ook nog eens heel snel klaar is. Je hebt er hooguit een half uurtje voor nodig en klaar is je soepje!

Ik hou wel van een soepje op z’n tijd, maar aan broccolisoep had ik eigenlijk nooit gedacht. Geen idee waarom niet. Dat veranderde toen ik laatst bij mijn schoonouders was en een kommetje, je raad het al… broccolisoep kreeg. Dat was lekker! Heel zacht, licht kruidig, romig en ook nog eens heel gezond. Die moest ik thuis eens zelf maken.

Broccolisoep recept

En dat deed ik. Aan de hand van het recept van mijn schoonmoeder die het op haar beurt weer van een vriendin had gekregen. Natuurlijk heb ik wat kleine aanpassingen gedaan om het helemaal “Eef” te maken, maar dit is dus precies wat ik zo leuk vind aan eten en koken. Het verbindt. We hebben er allemaal, of je het nu wil of niet, iets mee te maken. Als je er een beetje lol in hebt wissel je graag recepten uit, ideeën of praat je over eten. Ik kan er oprecht blij van worden als iemand gepassioneerd verteld over een recept, wat hij/zij ervan vindt en hoe hij/zij eraan is gekomen of hoe zij/zij op het idee is gekomen iets op een bepaalde manier te maken. Maar ja, ik ben ook niet voor niets foodblogger geworden 😉 .

Soep met broccoli

Broccolisoep van alleen de roosjes of ook de stronk?

Beide is mogelijk. Je kunt prima een heerlijke broccolisoep maken van alleen de roosjes. Veel mensen vinden het zonde en gebruiken daarom ook de stam van de broccoli. Dan kan, maar let wel op dat je de soep dan lang genoeg kookt zodat ook de stronken zacht zijn. Als de soep bijna klaar is moet je hem extra goed mixen met een staafmixer om er een mooie gladde soep van te krijgen anders kunnen er sliertjes in je soep blijven zitten omdat de stronk nogal vezelig is. Aan jou de keuze, er is geen “goed” of “fout”. Op beide manieren kun je een heerlijke soep maken en twijfel je of jouw staafmixer krachtig genoeg is? Gebruik dan gewoon de roosjes, dan kan het zeker niet misgaan.Broccolisoep in een kom met brood


Het recept voor broccolisoep:

Voorbereiding: 5 minuten | Bereiding: 25 minuten | Totale tijd: 30 minuten
Hoeveelheid: ca. 4 personen/ kommen soep

Wat heb je nodig voor broccolisoep (ingrediënten):

  • 1 broccoli (ca. 500 gram)
  • 1 liter kippen of groentebouillon (evt. getrokken van bouillonblokjes)
  • 50 ml kookroom
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 1 tl gemalen komijn
  • peper, zout en olie

Hoe maak je broccolisoep:

  1. Snipper het uitje en snij de knoflook fijn.
  2. Snij de roosjes van de broccoli of snij de hele broccoli in stukken.
  3. Verhit een beetje olie in een ruime pan en fruit hierin de ui en knoflook even aan.
  4. Voeg dan de broccoli toe samen en bak enkele minuten even mee.
  5. Schenk er dan de bouillon bij samen met een theelepeltje komijn en laat de soep rustig pruttelen tot de broccoli zacht wordt.
  6. Pureer er met een staafmixer een mooi gladde soep van.
    Indien je soep nog wat dun is kun je hem nog even inkoken waardoor hij wat dikker wordt (reduceren).
  7. Breng de soep tot slot verder op smaak met de kookroom, peper en zout. Eet smakelijk!

Tip: gebruik plantaardige (kook)room om dit recept veganistisch te maken.


Broccolisoep

Laat het mij weten via Instagram of Facebook als je dit recept gemaakt hebt door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht. Dat vind ik namelijk echt super leuk!

Bekijk ook mijn andere lekkere recepten voor nog meer inspiratie en vergeet je niet te abonneren op de nieuwsbrief zodat je op de hoogte blijft van de nieuwste recepten.

Deel dit bericht
Vorig artikel Volgend artikel

Ook lekker...

4 Reacties

  • Beantwoorden Sasja

    Lekkere soep! Omdat mijn gezin en ik van pittig houden, heb ik de uien&knoflook in rode peper olie gebakken. Mmmmmm.

    Bedankt voor het recept!

    6 maart 2019 at 19:06
  • Beantwoorden Eef

    Wat leuk om te lezen en je hebt er een heerlijke eigen twist aangegeven, lekker!

    14 maart 2019 at 12:31
  • Beantwoorden Mirjam

    Hoi Eef,

    Nou, je hebt me geïnspireerd hoor, met je recept(en)…met een heerlijk, verrassend resultaat!

    Wij houden ook van pittig dus ik heb bij het fruiten van knoflook, 3 kleine rode pepertjes (klein gesneden) toegevoegd en gelijk de komijn meegebakken omdat de smaken dan sterker vrij komen – dat heb ik weer uit een ander kookboek. In je bloemkoolsoep recept zit gorgonzola, die heb ik in de broccolisoep gedaan. Echt lekker geworden, heerlijk gegeten!

    4 mei 2019 at 14:47
    • Beantwoorden Eef

      Wat leuk dat je een berichtje achterlaat Mirjam 🙂 (zie hem nu pas, sorry) Lekker combinatie heb je ervan gemaakt!

      9 mei 2019 at 13:53

    Laat een reactie achter