Broccolisoep

Broccolisoep

Broccolisoep, lekker voedzaam, lekker makkelijk en o zo lekker! Ja, dat was 3 x lekker in één zin en dat mag bij zo’n lekker soepje (oeps! heb je hem weer 😉 ). Het fijne aan broccolisoep is dat het ook nog eens heel snel klaar is. Je hebt er hooguit een half uurtje voor nodig en klaar is je soepje!

Ik hou wel van een soepje op z’n tijd, maar aan broccolisoep had ik eigenlijk nooit gedacht. Geen idee waarom niet. Dat veranderde toen ik laatst bij mijn schoonouders was en een kommetje, je raad het al… broccolisoep kreeg. Dat was lekker! Heel zacht, licht kruidig, romig en ook nog eens heel gezond. Die moest ik thuis eens zelf maken.

Broccolisoep recept

En dat deed ik. Aan de hand van het recept van mijn schoonmoeder die het op haar beurt weer van een vriendin had gekregen. Natuurlijk heb ik wat kleine aanpassingen gedaan om het helemaal “Eef” te maken, maar dit is dus precies wat ik zo leuk vind aan eten en koken. Het verbindt. We hebben er allemaal, of je het nu wil of niet, iets mee te maken. Als je er een beetje lol in hebt wissel je graag recepten uit, ideeën of praat je over eten. Ik kan er oprecht blij van worden als iemand gepassioneerd verteld over een recept, wat hij/zij ervan vindt en hoe hij/zij eraan is gekomen of hoe zij/zij op het idee is gekomen iets op een bepaalde manier te maken. Maar ja, ik ben ook niet voor niets foodblogger geworden 😉 .

Soep met broccoli

Broccolisoep van alleen de roosjes of ook de stronk?

Beide is mogelijk. Je kunt prima een heerlijke broccolisoep maken van alleen de roosjes. Veel mensen vinden het zonde en gebruiken daarom ook de stam van de broccoli. Dan kan, maar let wel op dat je de soep dan lang genoeg kookt zodat ook de stronken zacht zijn. Als de soep bijna klaar is moet je hem extra goed mixen met een staafmixer om er een mooie gladde soep van te krijgen anders kunnen er sliertjes in je soep blijven zitten omdat de stronk nogal vezelig is. Aan jou de keuze, er is geen “goed” of “fout”. Op beide manieren kun je een heerlijke soep maken en twijfel je of jouw staafmixer krachtig genoeg is? Gebruik dan gewoon de roosjes, dan kan het zeker niet misgaan.Broccolisoep in een kom met brood

Broccolisoep

Broccolisoep

Heerlijke soep met broccoli. Makkelijk recept en binnen een half uurtje klaar.
4.09 van 94 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 500 gram broccoli
  • 1 liter kippenbouillon of groentebouillon (evt. getrokken van bouillonblokjes)
  • 50 ml kookroom
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 1 theelepel komijn (gemalen)
  • peper, zout en olie

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Snipper het uitje en snij de knoflook fijn.
  • Snij de roosjes van de broccoli of snij de hele broccoli in stukken.
  • Verhit een beetje olie in een ruime pan en fruit hierin de ui en knoflook even aan.
  • Voeg dan de broccoli toe samen en bak enkele minuten even mee.
  • Schenk er dan de bouillon bij samen met een theelepeltje komijn en laat de soep rustig pruttelen tot de broccoli zacht wordt.
  • Pureer er met een staafmixer een mooi gladde soep van.
    Indien je soep nog wat dun is kun je hem nog even inkoken waardoor hij wat dikker wordt (reduceren).
  • Breng de soep tot slot verder op smaak met de kookroom, peper en zout. Eet smakelijk!

handig om te weten:

Tip: gebruik plantaardige (kook)room om dit recept veganistisch te maken.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 126kcal | Koolhydraten: 18g | Eiwitten: 5g | Vetten: 5g | Verzadigd vet: 3g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.

Broccolisoep

31 thoughts on “Broccolisoep

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept