Broccolisoep

Broccolisoep

Broccolisoep, lekker voedzaam, lekker makkelijk en o zo lekker! Ja, dat was 3 x lekker in één zin en dat mag bij zo’n lekker soepje (oeps! heb je hem weer 😉 ). Het fijne aan broccolisoep is dat het ook nog eens heel snel klaar is. Je hebt er hooguit een half uurtje voor nodig en klaar is je soepje!

Ik hou wel van een soepje op z’n tijd, maar aan broccolisoep had ik eigenlijk nooit gedacht. Geen idee waarom niet. Dat veranderde toen ik laatst bij mijn schoonouders was en een kommetje, je raad het al… broccolisoep kreeg. Dat was lekker! Heel zacht, licht kruidig, romig en ook nog eens heel gezond. Die moest ik thuis eens zelf maken.

Broccolisoep recept

En dat deed ik. Aan de hand van het recept van mijn schoonmoeder die het op haar beurt weer van een vriendin had gekregen. Natuurlijk heb ik wat kleine aanpassingen gedaan om het helemaal “Eef” te maken, maar dit is dus precies wat ik zo leuk vind aan eten en koken. Het verbindt. We hebben er allemaal, of je het nu wil of niet, iets mee te maken. Als je er een beetje lol in hebt wissel je graag recepten uit, ideeën of praat je over eten. Ik kan er oprecht blij van worden als iemand gepassioneerd verteld over een recept, wat hij/zij ervan vindt en hoe hij/zij eraan is gekomen of hoe zij/zij op het idee is gekomen iets op een bepaalde manier te maken. Maar ja, ik ben ook niet voor niets foodblogger geworden 😉 .

Soep met broccoli

Broccolisoep van alleen de roosjes of ook de stronk?

Beide is mogelijk. Je kunt prima een heerlijke broccolisoep maken van alleen de roosjes. Veel mensen vinden het zonde en gebruiken daarom ook de stam van de broccoli. Dan kan, maar let wel op dat je de soep dan lang genoeg kookt zodat ook de stronken zacht zijn. Als de soep bijna klaar is moet je hem extra goed mixen met een staafmixer om er een mooie gladde soep van te krijgen anders kunnen er sliertjes in je soep blijven zitten omdat de stronk nogal vezelig is. Aan jou de keuze, er is geen “goed” of “fout”. Op beide manieren kun je een heerlijke soep maken en twijfel je of jouw staafmixer krachtig genoeg is? Gebruik dan gewoon de roosjes, dan kan het zeker niet misgaan.Broccolisoep in een kom met brood

Broccolisoep

Heerlijke soep met broccoli. Makkelijk recept en binnen een half uurtje klaar.
4.2 van 5 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 500 gram broccoli
  • 1 liter kippenbouillon of groentebouillon (evt. getrokken van bouillonblokjes)
  • 50 ml kookroom
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 1 theelepel komijn (gemalen)
  • peper, zout en olie

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Snipper het uitje en snij de knoflook fijn.
  • Snij de roosjes van de broccoli of snij de hele broccoli in stukken.
  • Verhit een beetje olie in een ruime pan en fruit hierin de ui en knoflook even aan.
  • Voeg dan de broccoli toe samen en bak enkele minuten even mee.
  • Schenk er dan de bouillon bij samen met een theelepeltje komijn en laat de soep rustig pruttelen tot de broccoli zacht wordt.
  • Pureer er met een staafmixer een mooi gladde soep van.
    Indien je soep nog wat dun is kun je hem nog even inkoken waardoor hij wat dikker wordt (reduceren).
  • Breng de soep tot slot verder op smaak met de kookroom, peper en zout. Eet smakelijk!

handig om te weten:

Tip: gebruik plantaardige (kook)room om dit recept veganistisch te maken.

voedingswaarden (per persoon/ portie):

Calorieën: 126kcal | Koolhydraten: 18g | Eiwitten: 5g | Vetten: 5g | Verzadigd vet: 3g
WIL JE DIT RECEPT OPSLAAN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.

Broccolisoep

Eef

Eef

Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

8 reacties op “Broccolisoep”

  1. Lekkere soep! Omdat mijn gezin en ik van pittig houden, heb ik de uien&knoflook in rode peper olie gebakken. Mmmmmm.

    Bedankt voor het recept!

  2. Lekkere soep! Omdat mijn gezin en ik van pittig houden, heb ik de uien&knoflook in rode peper olie gebakken. Mmmmmm.

    Bedankt voor het recept!

  3. Hoi Eef,

    Nou, je hebt me geïnspireerd hoor, met je recept(en)…met een heerlijk, verrassend resultaat!

    Wij houden ook van pittig dus ik heb bij het fruiten van knoflook, 3 kleine rode pepertjes (klein gesneden) toegevoegd en gelijk de komijn meegebakken omdat de smaken dan sterker vrij komen – dat heb ik weer uit een ander kookboek. In je bloemkoolsoep recept zit gorgonzola, die heb ik in de broccolisoep gedaan. Echt lekker geworden, heerlijk gegeten!

    1. Wat leuk dat je een berichtje achterlaat Mirjam 🙂 (zie hem nu pas, sorry) Lekker combinatie heb je ervan gemaakt!

  4. Hoi Eef,

    Nou, je hebt me geïnspireerd hoor, met je recept(en)…met een heerlijk, verrassend resultaat!

    Wij houden ook van pittig dus ik heb bij het fruiten van knoflook, 3 kleine rode pepertjes (klein gesneden) toegevoegd en gelijk de komijn meegebakken omdat de smaken dan sterker vrij komen – dat heb ik weer uit een ander kookboek. In je bloemkoolsoep recept zit gorgonzola, die heb ik in de broccolisoep gedaan. Echt lekker geworden, heerlijk gegeten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eef - Eef Kookt Zo

Welkom!

Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, écht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & écht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

Liefs,
Eef

Social Media

Nieuwsbrief

Favorieten

Op de hoogte blijven

Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

Scroll naar top