9 x recepten kraamtijd

9 x recepten kraamtijd. Wil jij gaan koken ter voorbereiding voor je kraamperiode? Dat is een heel goed plan, kan ik je vertellen. Ik heb wat heerlijke recepten die je goed voor kunt bereiden voor je op een rijtje gezet!

Fijne kraamtijd recepten

Niets fijner dan tijdens je kraamperiode voldoende kraamtijd recepten in de vriezer klaar hebben liggen. Ik kan spreken uit ervaring dat je hier zó blij van wordt. Je hebt het in deze periode al druk zat en dan is het echt heerlijk wanneer je niet hoeft te koken en toch lekker en voedzaam kunt eten.

Tip: dit zijn ook ideale gerechten als je iemand in je nabije omgeving hebt die net mama is geworden en die je wilt verrassen met een lekkere maaltijd.

Vriezermaaltijden kraamtijd

Zo kun je goed aansterken en ben je weinig tijd kwijt aan het koken. Ideaal dus die vriezermaaltijden voor je kraamtijd! Koken voor je kraamperiode doe je het liefste tijdens (het begin van, je weet maar nooit…) je verlof zodat je er geen omkijken meer naar hebt. Dus zorg voor wat ruimte in je vriezer en aan de slag!

Mealprep kraamtijd

Dit zijn trouwens allemaal recepten die je dus goed kunt voorbereiden, makkelijk op te warmen zijn en je ook echt wat energie geven. Ideaal! Nog een tip: vraag vooral ook aan je kraamvisite om een warme maaltijd mee te nemen. Dat is helemaal niet gek en ook megafijn.

Met deze 9 kraamtijd recepten ga jij goed voorbereid je kraamtijd in!

9 x recepten kraamtijd

1. Quiche lorraine

Klassieke quiche lorraine met ei, créme fraîche, spek en kaas. Een van mijn favoriete quiches. Makkelijk om te maken, goed in te vriezen en een goede maaltijd voor in je kraamtijd!
Bekijk het recept voor quiche lorraine >>

2. Chili con carne

Deze chili con carne kun je mega goed voorbereiden en invriezen. Daar wordt hij zelfs lekkerder van! Wat verse avocado en wraps erbij en je hebt een heerlijke, voedzame maaltijd.
Bekijk het recept voor chili con carne >>

3. Lasagne

Als je iets goed kunt voorbereiden en in kan vriezen, dan is het natuurlijk wel lasagne. Dit is het lekkerste recept voor klassieke lasagne bolognese, hij is simpelweg verrukkelijk en sterkt je zeker aan.
Bekijk het recept voor lasagne >>

4. Bami

Ook prima voor te bereiden: het recept voor de smaakvolle, snelle bami goreng met veel groenten. Heerlijk met een gebakken eitje, kroepoek en wat je ook maar wilt toevoegen..
Bekijk het recept voor bami >>

5. Tomatensoep

Soepjes zijn uiteraard ideaal om voor te bereiden en in te vriezen. Deze geroosterde tomatensoep is een van mijn lievelings. Zo ontdooid en lekker makkelijk met een stokbroodje erbij. Ook perfect voor de lunch!
Bekijk het recept voor tomatensoep >>

6. Enchiladas

Mmm, van deze enchiladas met gehakt ga je echt heel blij worden in je kraamperiode. De vulling en de saus kun je al voorbereiden, het geheel hoeft vervolgens maar eventjes in de oven en aanvallen maar!
Bekijk het recept voor enchiladas >>

7. Pulled pork slowcooker

Pulled pork uit de slowcooker is misschien niet iets waar je meteen aan denkt bij vriezermaaltijden voor je kraamtijd. Maar is echt ideaal om voor te bereiden en in te vriezen. Broodje erbij, wat rauwkost en je kunt genieten.
Bekijk het recept voor pulled pork slowcooker >>

8. Bolognese saus

Dit recept voor bolognese saus is echt ideaal om een grote hoeveelheid saus mee voor te bereiden voor je kraamperiode. Spaghetti erbij koken en klaar is kees!
Bekijk het recept voor bolognese saus >>

9. Butter chicken

Lekkere curry’s zijn altijd een goed idee voor de kraamtijd! Heerlijk verwarmend, goed gevuld, smaakvol en uiteraard: goed voor te bereiden. Deze butter chicken is geweldig!
Bekijk het recept voor butter chicken >>

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *