Lasagne bolognese. Ein-de-lijk, na al die jaren staat er dan een recept voor lasagne bolognese op mijn blog. Laat dat ‘een’ trouwens maar weg, dit is HET recept voor lasagne bolognese. Fantastisch lekker en helemaal niet moeilijk om te maken. Precies zoals jullie van mij gewend zijn.
Al heel wat jaartjes staat het recept voor een traditionele lasagne bolognese op mijn ‘to-cook-lijstje’ en hij is hier achter de schermen ook meerdere keren gemaakt. Maar… elke keer was het, het toch net niet. Te flauw van smaak of juist te heftig. Te vochtig waardoor de saus eruit liep of juist te compact waardoor het ‘smeuïge’ van de lasagne ontbrak.
De lekkerste lasagne bolognese
Ja, het heeft wat voeten in aarde om een heerlijke lasagne op tafel te zetten. Laatst maakte ik deze heerlijke bolognesesaus uit het kookboek ‘De bijbel van de Italiaanse keuken‘ en toen wist ik het: hiermee ga ik die fantastisch lekkere lasagne maken! Zo geschiedde en zie hier het resultaat. Zonder pakje, zonder zakje. Helemaal zelfgemaakt. Dit is geen moeilijk recept, integendeel, het is best een makkelijk recept. Maar je hebt er even de tijd voor nodig. De bolognese saus maken kost namelijk simpelweg gewoon even tijd. Daardoor wordt hij immers ook zo lekker 😉 .
Voorbereiden
Je kunt deze lasagne trouwens prima een dag van te voren maken. Wordt hij alleen maar lekkerder van! Bak hem dan wel af, laat afkoelen en verwarm hem de volgende dag alleen nog even voor in de oven op 200 graden voor een minuut of 20 (altijd even voelen of de binnenkant goed warm is). Je kunt hem trouwens ook prima invriezen mocht je een portie over hebben.

Lasagne bolognese
Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 1 portie bolognese saus
- 1 portie bechamelsaus
- 250 gram lasagnebladen
- 175 gram geraspte mozzarella
- 100 gram Parmezaanse kaas
- boter ((om de ovenschaal mee in te vetten))
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Maak eerst de bolognese saus en de bechamelsaus klaar.
- Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden.
- Vet de ovenschaal in met de boter en dan gaan we nu de lasagne maken.
- Begin met een dun laagje bechamelsaus en leg daarom de lasagnebladen. Hierover verdeel je een beetje bolognese saus, daarover wat geraspte mozzarella en Parmezaanse kaas en daarop doe je weer lasagnebladen. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn en eindig met bechamelsaus en een laagje geraspte mozzarella en Parmezaanse kaas.
- Zet de lasagne nu 25 tot 30 minuten in de oven tot de kaas goudbruin en aan het bubbelen is.
- Haal hem daarna uit de oven en laat hem een kwartiertje even staan alvorens je hem gaat aansnijden. Eet smakelijk!
8 reacties op “Lasagne bolognese (makkelijk recept)”
Gebruik je gedroogde lasagnebladen of verse?
Hi Manon, ik gebruik gedroogde lasagnebladen, Ik heb ook verse geprobeerd, maar met gedroogde bereik je het beste resultaat in dit recept.
De Cecco, met ei, of spinazie (‘ei’genlijk onzin, je proeft het niet, die spinazie).
Maar leuk voor de kleur, bijv. om-en-om in je lasagne.
Houd je wel aan de voorgeschreven kooktijd. Maak een niet te dikke bechamelsaus. Het meeste vocht verdampt in de oven. Lekker!
Hoi Eef,
Dit weekend kregen we eters en heb ik deze heerlijke lasagne gemaakt! Wat hebben we gesmuld! En het eindoordeel: lekkerste lasagne ooit!
Wat een mooi compliment! Dankjewel voor je reactie 🙂
Hoi, heb ik het hele recept van de bolognese saus en bechamelsaus nodig voor de lasagne? Of is de helft genoeg voor 3 personen
Het recept voor de lasagne is voor 4 personen dus bij 3 personen zul je wat over hebben. Dat kun je eventueel invriezen. Dat is makkelijker denk ik dan ook de recepten voor bechamel en de bolognesesaus helemaal om te rekenen, maar die keuze is natuurlijk aan jou 🙂
Hoi Eef,
Hoe groot is de ovenschaal?
Groet
Karin