Varkenshaas uit de oven

Varkenshaas uit de oven

Varkenshaas uit de oven. Dit is dé ideale manier om een perfect rosé varkenshaasje te bakken en helemaal niet moeilijk. Serveer hem omwikkeld met rauwe ham of spek voor een extra feestelijke touch deze kerstdagen.

Varkenshaas bereiden in de oven

Voor mij is het perfecte hoofdgerecht met kerst er een die makkelijk (voor) te bereiden is en fantastisch smaakt, dat willen we allemaal toch? Nou, dan heb je aan deze varkenshaas uit de oven een hele goeie! Met een totale bereidingstijd van 35 minuten, waarvan de oven de helft van het werk doet, is dit echt een topper van een hoofdgerecht.

Varkenshaas uit de oven maken

De lekkerste varkenshaas uit de oven

Dit is een waanzinnig lekker en makkelijk recept voor een malse, perfect rosé varkenshaas uit de oven. Het recept zelf is echt een basisrecept, met een handjevol ingrediënten. Je omwikkelt de varkenshaas na het aanbraden met spek of ham en bakt hem vervolgens in de oven.

Op zoek naar een lekkere saus voor erbij? Probeer dan eens mijn pepersaus óf mijn champignonroomsaus. Allebei ontzettend lekker!

Krokant gebakken aardappels

Lekkere bijgerechten voor een feestmaal

Bij ieder feestmaal horen natuurlijk feestelijke bijgerechten. Ik heb een paar persoonlijke favorieten voor je op een rijtje gezet, kies er één of maak ze lekker allemaal.. aan jou de keuze!

Varkenshaas

Varkenshaas uit de oven recept

Om er voor te zorgen dat jouw varkenshaas ook perfect gegaard is, raad ik je aan een keukenthermometer te gebruiken. Voor een mooi stukje rosé vlees hou je idealiter een kerntemperatuur aan van 60-63 graden.

Mocht je hem zonder thermometer gaan maken dan kun je 15-20 minuten baktijd aanhouden, afhankelijk van hoe dik of groot de stukken varkenshaas zijn.

Varkenshaas met spek quit de oven
Varkenshaas uit de oven

Varkenshaas uit de oven

Varkenshaas uit de oven. Dit is dé ideale manier om een perfect rosé varkenshaasje te bakken en helemaal niet moeilijk. Met spek of ham voor een extra feestelijke touch!
4.70 van 10 stemmen
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Rusttijd: 5 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 2 varkenshaasjes (ca. 300-500 gram per stuk)
  • 8 plakken pancetta of Italiaanse ham
  • olijfolie, roomboter, peper en zout

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Haal de varkenshaasjes ca. een half uur van te voren uit de koeling en verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte.
  • Dep de varkenshaasjes droog met een keukenpapiertje en bestrooi ze rijkelijk met peper en zout naar smaak.
  • Verhit een beetje olie en roomboter in een ruime koekenpan en bak de varkenshaas rondom aan. Hij hoeft niet gaar te zijn, puur even aanbraden zoals dat heet.
  • Haal de varkenshaas uit de pan, omwikkel met de pancetta of de Italiaanse ham en leg in een ovenschaal.
  • Zet de varkenshaas nu ca. 15-20 minuten in de oven afhankelijk van hoe dik/ groot je stukken varkenshaas zijn. Om zeker van een rosé resultaat te zijn hou je een kerntemperatuur van 60-63 graden aan. Hiervoor kun je een keukenthermometer gebruiken.
  • Haal de varkenshaas uit de oven en dek af met aluminiumfolie voor je het gaat aansnijden zodat het vlees nog even 5 minuten kan rusten en je een super mals stukje vlees krijgt. Serveer op een mooie schaal en eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 178kcal | Koolhydraten: 1g | Eiwitten: 26g | Vetten: 9g | Verzadigd vet: 3g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op ‘recept opslaan’ en sla hem op in je eigen collectie.
Varkenshaas uit de oven

6 reacties op “Varkenshaas uit de oven

4.70 from 10 votes (10 ratings without comment)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *