Lekker en makkelijk weekmenu – week 29 2022

Lekker en makkelijk weekmenu – week 29 2022

Lekker en makkelijk weekmenu – week 29. Deze week doen we het anders… we gaan op de Italiaanse toer! Zomerse Italiaanse recepten, de bolognesesaus, hoewel zalig, heb ik dan ook even achterwege gelaten. Deze week smullen we van Italiaanse biefstuksalade, lasagnette zonder pakjes, vega gnocchi met groenten, pasta met vongole en nog veel meer lekkers. Buona cena! Maak je boodschappenlijstje compleet en kook ze volgende week.

Wist je dat je alle recepten uit het weekmenu ook kunt opslaan? Ga naar de recepten en je kunt ze opslaan op je lijstje in je eigen account. Nog geen account? Maak er snel één aan door je gratis te registreren.

Weekmenu – elke week een lekker en makkelijk weekmenu

Elke vrijdag kun je op mijn blog terecht voor een lekker en makkelijk weekmenu. Meestal gezond en soms wat minder met in het weekend bijvoorbeeld een lekker baksel of uitgebreid ontbijt. Kook ze komende week!

Maandag | Gnocchi recept vegetarisch

Gnocchi met pesto, groenten en geitenkaas

Maandag is het Meatless Monday en deze maandag zetten we deze heerlijke vegetarische gnocchi met pesto, groenten en geitenkaas in recordtijd op tafel. Delizioso!
Bereidingstijd | 15 minuten
Bekijk gnocchi recept vegetarisch >>

Dinsdag | Pasta vongole

Pasta vongole

De Italianen weten als geen ander hoe je de meest smaakvolle gerechten kunt maken met slechts een handjevol ingrediënten. De pasta met schelpdieren die deze dinsdag op het menu staat, is daar dan ook echt een klassiek voorbeeld van. 
Bereidingstijd | 20 minuten
Bekijk het recept voor pasta vongole >>

Woensdag | Biefstuk salade

Tagliata - biefstuksalade

Op woensdag serveren we ‘Tagliata’ oftewel biefstuksalade. Ook al zo’n klassieker uit de Italiaanse keuken! Het lijkt op een carpaccio, maar is meer een soort van 2.0 versie.
Bereidingstijd | 15 minuten
Bekijk het recept voor biefstuk salade >>

Donderdag | Lasagnette

Lasagnette zonder pakje

Op donderdag maken we zelf het bekende ‘Wereldgerecht’ en wel ‘Met zonder pakje’ (pun intended). Met lekker veel groenten erdoor en bomvol smaak (en kaas – want… kaas!).
Bereidingstijd | 30 minuten
Bekijk het recept voor lasagnette >>

Vrijdag | Pizzadeeg maken

Pizzadeeg maken

Op vrijdag doen we altijd lekker en makkelijk met een knipoog naar fastfood. Deze vrijdag gaan we voor een heerlijke zelfgemaakte pizza: lekker! Zelf pizzadeeg maken is helemaal niet moeilijk trouwens. Zelf pizzasaus maken kostte mij even tijd om te perfectioneren, maar het resultaat is fantastisch! Wat voor pizza-toppings ga jij toevoegen aan je zelfgemaakte pizza?
Bereidingstijd | 2 uur 20 minuten
Bekijk het recept voor pizzadeeg maken >>

Zaterdag | Risotto balletjes

Arancini (Italiaanse risotto balletjes)

Arancini is een heerlijke snack uit Italië. Het zijn gefrituurde risotto balletjes en ze zijn waanzinnig lekker. Maak ze als warme snack voor de zamibo en samen met een lekker “vino” waan jij je echt even in Italië. Maar pas wel op, want het zijn echte dooretertjes.
Bereidingstijd | 1 dag 1 uur
Bekijk het recept voor risotto balletjes >>

Zondag | Citroen tiramisu

citroen tiramisu

Als er iets een op en top zomers dessert is, dan is het deze tiramisu met citroen wel. Romig, fris, zoet en zo ontzettend lekker! Deze dolce is een perfecte afsluiter voor deze Italiaanse week na een zomers diner of een avondje BBQ-en. Dit wil je proeven!
Bereidingstijd | 4 uur 40 minuten
Bekijk het recept voor citroen tiramisu >>

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *