Lasagnette zonder pakje. We kennen het bekende ‘Wereldgerecht’ allemaal wel denk ik zo. Vandaag ga ik je vertellen hoe je hem zelf thuis kunt maken. Met zonder pakje (pun intended). Met lekker veel groenten erdoor en bomvol smaak (en kaas – want… kaas!).
Lasagnette recept
Mocht je lasagnette nou niet kennen, dat is dus een wereldgerecht van de welbekende pakken uit de supermarkt. Maar wat is het precies? Lasagnette is de naam voor lasagnebladen met heel veel ribbels erin. Daarmee kun je Italiaanse lasagnette maken op twee manieren, gewoon in laagjes zoals bij lasagne bolognese of je breekt de bladen in stukjes.
Wat is lasagnette?
Wij gaan de lasagnette van Knorr zelf maken, dus heb ik gekozen om de lasagnebladen ook te breken. Ik heb overigens ‘gewone’ lasagnebladen gebruikt. Ik heb nog gezocht naar de geribbelde versie, maar kon ze helaas niet vinden bij mij in de supermarkt. Maar je kunt natuurlijk ook voor de geribbelde variant gaan. Als je maar zorgt dat je tijdens het koken de pasta goed af en toe omschept, zodat de pasta niet aan elkaar plakt. Op zich maakt het voor het recept niet heel veel uit eerlijk gezegd.
Lasagnette van Knorr zelf maken
Deze lasagnette zonder pakje vind ik echt heerlijk en weer eens het bewijs dat je zo’n pakje helemaal niet nodig hebt. Het is een hele smaakvolle paste met lekker veel groenten, Italiaanse kruiden en gehakt. Ik heb er 3 soorten kaas doorheen gedaan, doet Knorr niet, Eef wel 😉 . Ricotta, mozzarella en Parmezaanse kaas en dat vind ik zelf echt een heerlijke toevoeging.
Makkelijk eenpansgerecht
Deze lasagnette is echt zo’n allemansvriend en een makkelijk eenpansgerecht, mits je pan in de oven kan. Anders raad ik je aan om het gerecht over te scheppen in een ovenschaal zodat de kaas nog even lekker kan smelten. Zoals je trouwens wel kunt zien op de foto, heb ik ook wat komkommer erbij geserveerd. Super simpel: komkommers in plakjes, beetje olijfolie, peper en zout naar smaak én een beetje oregano. Reken per halve komkommer een klein theelepeltje. Als je van pit houdt kun je ook nog een mespuntje chilivlokken toevoegen. En dat maakt dit lasagnette recept helemaal af!
Meer wereldgerechten zelf maken? Dan raad ik je de kip tandoori aan of check eens dit lijstje met wereldgerechten zelf maken die je op mijn blog kunt vinden.
Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 1 ui
- 1 courgette
- 2 stengels bleekselderij
- 1 rode (punt)paprika
- 100 gram champignons
- 2 tenen knoflook
- 300 gram rundergehakt
- ½ eetlepel Italiaanse kruiden
- ½ theelepel chilivlokken
- 1 blik tomatenblokjes (a 400 gram)
- 200 gram lasagnebladen
- 100 gram ricotta
- 125 gram mozzarella
- 25 gram Parmezaanse kaas
- olijfolie, peper en zout
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Snipper de ui en snij de knoflook fijn. Snij de courgette, bleekselderij, paprika en champignons in kleine blokjes.
- Verhit een beetje olijfolie in de pan, fruit de ui en knoflook even aan en voeg het gehakt toe.
- Bak het gehakt rul en breng op smaak met peper en zout. Voeg de courgette, bleekselderij, paprika en champignons toe en bak mee.
- Breng op smaak met de Italiaanse kruiden en chilivlokken.
- Voeg de tomatenblokjes toe. Vul het blik 2 keer met water en voeg dit ook toe. Breek de lasagne bladen in grove stukken en doe deze erbij.
- Doe de deksel op de pan en kook nu op middelhoog vuur tot de pasta gaar is voor ongeveer 15-20 minuten. Schep af en toe even om zodat de bladen niet aan elkaar plakken.
- Als de pasta gaar is, schep je de ricotta erdoor en haal je daarna de pan van het vuur.
- Scheur de mozzarella in stukken en verdeel dit samen met de geraspte Parmezaanse kaas over de pasta en zet het nog even onder de grill in de oven tot de kaas gesmolten is.*
- Garneer met verse basilicum en optioneel wat komkommer(salade)** en eet smakelijk!
Video
handig om te weten:
** Ik maakte de komkommersalade als volgt: komkommers in plakjes, beetje olijfolie, peper en zout naar smaak én een beetje oregano. Reken per halve komkommer een klein theelepeltje. Als je van pit houdt kun je ook nog een mespuntje chilivlokken toevoegen.
voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Marion says:
Ziet er heerlijk uit! Ga het binnenkort zeker eens maken. Waar vind ik het recept van de befaamde komkommersalade?
Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:
Leuk! Wij hebben onze eigen draai aan de komkommersalade gegeven, heb het even toegevoegd in het recept hoe we dat gedaan hebben 🙂 .
Femke says:
Super lekker recept , ik heb het gisteravond klaar gemaakt, echt heerlijk. En samen met de komkommers echt verfrissend!
Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:
Wat leuk om te lezen! Fijn dat het zo gesmaakt heeft 😀
Evelien Brouwers says:
Hoi! Vandaag gemaakt heel lekker, alleen was hij erg waterig. Waar kan dat aan liggen?
Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:
Fijn te horen dat het lekker was! Hmm dat kan meerdere oorzaken hebben. Het kan soms liggen aan het gehakt of de groenten, maar ook als je het te zacht/te kort kookt. Als je ziet dat het erg waterig is voor het serveren kun je uiteraard wel altijd even wat vocht afgieten.
Vincent Wijnen says:
Lekker, maar 2 blikken water was echt teveel; heb ‘m 20 minuten extra ingekookt en uiteindelijk maar de maïzena gepakt. Ik vermoed dat 1 voldoende is, met een scheutje extra als hij echt te droog wordt.
Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:
Fijn dat het gesmaakt heeft! Hier was twee blikken precies genoeg, maar heel goed dat je het aanpast naar wat voor jou het beste werkt 🙂
J.A. Tanahatoe says:
Als je begint met anderhalf blik dan kun je altijd nog wat water toevoegen😉