Lasagnette zonder pakje. We kennen het bekende ‘Wereldgerecht’ allemaal wel denk ik zo. Vandaag ga ik je vertellen hoe je hem zelf thuis kunt maken. Met zonder pakje (pun intended). Met lekker veel groenten erdoor en bomvol smaak (en kaas – want… kaas!).
Lasagnette recept
Mocht je lasagnette nou niet kennen, dat is dus een wereldgerecht van de welbekende pakken uit de supermarkt. Maar wat is het precies? Lasagnette is de naam voor lasagnebladen met heel veel ribbels erin. Daarmee kun je Italiaanse lasagnette maken op twee manieren, gewoon in laagjes zoals bij lasagne bolognese of je breekt de bladen in stukjes.
Wat is lasagnette?
Wij gaan de lasagnette van Knorr zelf maken, dus heb ik gekozen om de lasagnebladen ook te breken. Ik heb overigens ‘gewone’ lasagnebladen gebruikt. Ik heb nog gezocht naar de geribbelde versie, maar kon ze helaas niet vinden bij mij in de supermarkt. Maar je kunt natuurlijk ook voor de geribbelde variant gaan. Als je maar zorgt dat je tijdens het koken de pasta goed af en toe omschept, zodat de pasta niet aan elkaar plakt. Op zich maakt het voor het recept niet heel veel uit eerlijk gezegd.

Lasagnette van Knorr zelf maken
Deze lasagnette zonder pakje vind ik echt heerlijk en weer eens het bewijs dat je zo’n pakje helemaal niet nodig hebt. Het is een hele smaakvolle paste met lekker veel groenten, Italiaanse kruiden en gehakt. Ik heb er 3 soorten kaas doorheen gedaan, doet Knorr niet, Eef wel 😉 . Ricotta, mozzarella en Parmezaanse kaas en dat vind ik zelf echt een heerlijke toevoeging.
Makkelijk eenpansgerecht
Deze lasagnette is echt zo’n allemansvriend en een makkelijk eenpansgerecht, mits je pan in de oven kan. Anders raad ik je aan om het gerecht over te scheppen in een ovenschaal zodat de kaas nog even lekker kan smelten. Zoals je trouwens wel kunt zien op de foto, heb ik ook wat komkommer erbij geserveerd. Super simpel: komkommers in plakjes, beetje olijfolie, peper en zout naar smaak én een beetje oregano. Reken per halve komkommer een klein theelepeltje. Als je van pit houdt kun je ook nog een mespuntje chilivlokken toevoegen. En dat maakt dit lasagnette recept helemaal af!
Meer wereldgerechten zelf maken? Dan raad ik je de kip tandoori aan of check eens dit lijstje met wereldgerechten zelf maken die je op mijn blog kunt vinden.


Ingrediënten
- 1 ui
- 1 courgette
- 2 stengels bleekselderij
- 1 rode (punt)paprika
- 100 gram champignons
- 2 tenen knoflook
- 300 gram rundergehakt
- ½ eetlepel Italiaanse kruiden
- ½ theelepel chilivlokken
- 1 blik tomatenblokjes (a 400 gram)
- 200 gram lasagnebladen
- 100 gram ricotta
- 125 gram mozzarella
- 25 gram Parmezaanse kaas
- olijfolie, peper en zout
Zo maak je het (bereidingswijze)
- Snipper de ui en snij de knoflook fijn. Snij de courgette, bleekselderij, paprika en champignons in kleine blokjes.
- Verhit een beetje olijfolie in de pan, fruit de ui en knoflook even aan en voeg het gehakt toe.
- Bak het gehakt rul en breng op smaak met peper en zout. Voeg de courgette, bleekselderij, paprika en champignons toe en bak mee.
- Breng op smaak met de Italiaanse kruiden en chilivlokken.
- Voeg de tomatenblokjes toe. Vul het blik 2 keer met water en voeg dit ook toe. Breek de lasagne bladen in grove stukken en doe deze erbij.
- Doe de deksel op de pan en kook nu op middelhoog vuur tot de pasta gaar is voor ongeveer 15-20 minuten. Schep af en toe even om zodat de bladen niet aan elkaar plakken.
- Als de pasta gaar is, schep je de ricotta erdoor en haal je daarna de pan van het vuur.
- Scheur de mozzarella in stukken en verdeel dit samen met de geraspte Parmezaanse kaas over de pasta en zet het nog even onder de grill in de oven tot de kaas gesmolten is.*
- Garneer met verse basilicum en optioneel wat komkommer(salade)** en eet smakelijk!
Video
** Ik maakte de komkommersalade als volgt: komkommers in plakjes, beetje olijfolie, peper en zout naar smaak én een beetje oregano. Reken per halve komkommer een klein theelepeltje. Als je van pit houdt kun je ook nog een mespuntje chilivlokken toevoegen.
Labels/ merken in dit artikel kunnen onderdeel zijn van een betaalde samenwerking. Sommige links op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.



Vandaag de lasagnette gemaakt, was erg lekker. Iets meer ricotta erin gedaan omdat ik anders over had. 2 blikjes water erbij en bouillonblokje omdat ik niet zo van pittige chili ben. in ovenschotel onder de gril was perfect en zeker niet waterig. Dit kwam ook door de hoeveelheid lasagnabladen. Omdat ze alle kanten op sprongen bij het breken heb ik ze in een plastic zakje gebroken.
Jammer dat ik de recensies niet vooraf heb gelezen. Ik vond 2 blikjes water wat veel, dus heb er 1,5 blikje bijgedaan. De massa is nog erg waterig. Ook is de smaak saai. Ik heb er 2 bouillonblokjes en wat Aromat bijgedaan, plus gebonden met maizena. Geen volgende keer voor mij.
Jammer om te lezen! Uiteraard kun je dingen altijd aanpassen naar eigen smaak/inzicht. Hier was ‘ie juist perfect zo.
Ook hier erg waterig en erg flauw van smaak. Ik dacht dat ik de eerste keer iets verkeerd had gedaan, maar helaas de tweede keer net zo. Jammer, ik ben van alle recepten erg tevreden altijd. Maar deze maak ik niet nog een keer.
Wat jammer om te horen. Hier was 2 blikken precies genoeg, maar je kunt altijd minder proberen als je merkt dat het net te waterig is bij jou.
En hoeveel graden moet je grill zijn? 180?
Ja dat lijkt me prima! Mijn grill werkt met standen (1-3) en ik doe altijd stand 2.
Wij doen de kaas erop en dan een deksel. Dan hoeft het niet in de oven, maar smelt de kaas ook! Wordt het alleen niet knapperig, maar dat vinden wij persoonlijk niet erg 😊
Heerlijk recept!
Dat klinkt als een mooie oplossing! 😀
Hoi,
Als mantelzorger kook ik een paar keer per week voor mijn moeder maaltijden die ze zelf dan, wanneer ze trek heeft, in de oven of magnetron kan opwarmen. En ze heeft regelmatig verzoekjes. Zo vroeg ze me ook naar lasagnette, een herinnering uit de tijd dat ze zelf nog de potten en pannen hanteerde.
Nu had ik als foodie (met een gezonde hekel aan pakje en zakjes) en liefhebber van de Italiaanse keuken geen zin om bij de super zo’n doosje uit haar herinnering te halen. Dus leuk dat ik hier jullie recept tegenkwam. Thnx!
Voor mijn Ragú alla Bolognese (ZONDER knoflook!, dat hoort er beslist niet in thuis!) gebruik ik regelmatig Mafaldine (https://www.dececco.com/nl_nl/product/mafaldine-n-2/), een brede lintpasta met gekrulde randen, die door z’n vorm perfect saus kan vasthouden. Als je deze linten in kortere stukken breekt, kom je dicht bij wat Knorr in haar doosjes stopt. In ieder geval paste het bijzonder goed bij jullie recept. Mam was er in ieder geval erg blij mee :).
Wat mooi dat je dit voor je moeder kan doen, en super dat de lasagnette zo’n succes was! Bedankt voor de tip ook! 🙂
Lekker gekokkereld met old skool hardrock op de achtergrond. Inderdaad, twee blikjes water leek mij ook iets teveel , dus blij dat ik met 1,5 was begonnen, bleek genoeg. Bouillionblokjes erbij zeker aan te raden of andere pittigheid.. Maar de basis van recept is top. Ga dit zeker vaker bereiden 👍
Leuk om te horen, dankjewel 🙂
Hier viel het ook in de smaak Eef! Lekker, makkelijk en een keer wat anders dan gewone lasagna, dankjewel 😊
Wat super om te horen! Dankjewel voor je reactie. 🙂
Hallo
Bij Knorr staat ook melk/water erbij en bij jou alleen water waarom is dit ?
Omdat het niet hetzelfde recept is als Knorr 😉 maar even zonder dollen ik doe er geen melk door water is prima en je krijgt een heerlijke romige saus al door de ricotta en mozzarella. Natuurlijk kun je melk toevoegen maar ik vind het zelf niet nodig in dit recept.
Wij vonden het een heerlijk gerecht. Tijdens het bereiden heb ik geproefd maar ik vond het wel flauw. Ik heb er 2 bouillonblokjes aan toegevoegd 🫣.
We hebben gesmuld!
Wat goed om te horen! En uiteraard ook altijd goed om aan te passen naar je eigen smaak.
Hoi Eef,
Lijkt me heerlijk!
Maar kan ik dit ook van te voren maken als ik gasten te eten krijg ?
Dat kan zeker Marja. Je kunt hem helemaal afmaken en dan even verwarmen in de oven met aluminiumfolie erover tegen het aanbranden!
Hoi Eef
Welke pasta zou ik nog anders kunnen proberen want de lasagne blijft elke keer plakken.
Groetjes Laura
Je kunt elke andere soort pasta gebruiken, bijvoorbeeld penne of macaroni.
Lekker, maar 2 blikken water was echt teveel; heb ‘m 20 minuten extra ingekookt en uiteindelijk maar de maïzena gepakt. Ik vermoed dat 1 voldoende is, met een scheutje extra als hij echt te droog wordt.
Fijn dat het gesmaakt heeft! Hier was twee blikken precies genoeg, maar heel goed dat je het aanpast naar wat voor jou het beste werkt 🙂
Als je begint met anderhalf blik dan kun je altijd nog wat water toevoegen😉
Hoi! Vandaag gemaakt heel lekker, alleen was hij erg waterig. Waar kan dat aan liggen?
Fijn te horen dat het lekker was! Hmm dat kan meerdere oorzaken hebben. Het kan soms liggen aan het gehakt of de groenten, maar ook als je het te zacht/te kort kookt. Als je ziet dat het erg waterig is voor het serveren kun je uiteraard wel altijd even wat vocht afgieten.
Super lekker recept , ik heb het gisteravond klaar gemaakt, echt heerlijk. En samen met de komkommers echt verfrissend!
Wat leuk om te lezen! Fijn dat het zo gesmaakt heeft 😀
Heb het recept in de slowcooker gemaakt! Ingrediënten aangehouden maar er zelf 400 gram romatomaten aan toegevoegd. Alleen het gehakt rul gebakken en daarna alles in de slowcooker. 6 Uur op low en het laatste kwartier de kazen toevoegen.
Dankjewel voor je tips! Heel erg fijn om te horen.
Hoe lang moet het het in de oven als de pan niet in de oven past?
Alvast bedankt!
Je vraag is niet heel duidelijk, maar je wil het in de oven bakken? Of juist niet? (in de oven zou ik 180 graden 20 minuten doen ongeveer)
Ziet er heerlijk uit! Ga het binnenkort zeker eens maken. Waar vind ik het recept van de befaamde komkommersalade?
Leuk! Wij hebben onze eigen draai aan de komkommersalade gegeven, heb het even toegevoegd in het recept hoe we dat gedaan hebben 🙂 .