30 min.
4.88 van 24 stemmen

Lasagnette

Lasagnette zonder pakje. We kennen het bekende ‘Wereldgerecht’ allemaal wel denk ik zo. Vandaag ga ik je vertellen hoe je hem zelf thuis kunt maken. Met zonder pakje (pun intended). Met lekker veel groenten erdoor en bomvol smaak (en kaas – want… kaas!).

Lasagnette recept

Mocht je lasagnette nou niet kennen, dat is dus een wereldgerecht van de welbekende pakken uit de supermarkt. Maar wat is het precies? Lasagnette is de naam voor lasagnebladen met heel veel ribbels erin. Daarmee kun je Italiaanse lasagnette maken op twee manieren, gewoon in laagjes zoals bij lasagne bolognese of je breekt de bladen in stukjes.

Wat is lasagnette?

Wij gaan de lasagnette van Knorr zelf maken, dus heb ik gekozen om de lasagnebladen ook te breken. Ik heb overigens ‘gewone’ lasagnebladen gebruikt. Ik heb nog gezocht naar de geribbelde versie, maar kon ze helaas niet vinden bij mij in de supermarkt. Maar je kunt natuurlijk ook voor de geribbelde variant gaan. Als je maar zorgt dat je tijdens het koken de pasta goed af en toe omschept, zodat de pasta niet aan elkaar plakt. Op zich maakt het voor het recept niet heel veel uit eerlijk gezegd.

Lasagnette Korr maar dan zelfgemaakt

Lasagnette van Knorr zelf maken

Deze lasagnette zonder pakje vind ik echt heerlijk en weer eens het bewijs dat je zo’n pakje helemaal niet nodig hebt. Het is een hele smaakvolle paste met lekker veel groenten, Italiaanse kruiden en gehakt. Ik heb er 3 soorten kaas doorheen gedaan, doet Knorr niet, Eef wel 😉 . Ricotta, mozzarella en Parmezaanse kaas en dat vind ik zelf echt een heerlijke toevoeging.

Makkelijk eenpansgerecht

Deze lasagnette is echt zo’n allemansvriend en een makkelijk eenpansgerecht, mits je pan in de oven kan. Anders raad ik je aan om het gerecht over te scheppen in een ovenschaal zodat de kaas nog even lekker kan smelten. Zoals je trouwens wel kunt zien op de foto, heb ik ook wat komkommer erbij geserveerd. Super simpel: komkommers in plakjes, beetje olijfolie, peper en zout naar smaak én een beetje oregano. Reken per halve komkommer een klein theelepeltje. Als je van pit houdt kun je ook nog een mespuntje chilivlokken toevoegen. En dat maakt dit lasagnette recept helemaal af!

Meer wereldgerechten zelf maken? Dan raad ik je de kip tandoori aan of check eens dit lijstje met wereldgerechten zelf maken die je op mijn blog kunt vinden.

Lasagnette
Lasagnette zonder pakje

Lasagnette

Lasagnette zonder pakje, maar met lekker veel groenten en smaak. Zelfgemaakte lasagnette met 3 soorten kaas. Een lekkere en snelle maaltijd!
4.88 van 24 stemmen
Voorbereiding10 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd30 minuten

Ingrediënten

4 personen
  • 1 ui
  • 1 courgette
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 rode (punt)paprika
  • 100 gram champignons
  • 2 tenen knoflook
  • 300 gram rundergehakt
  • ½ eetlepel Italiaanse kruiden
  • ½ theelepel chilivlokken
  • 1 blik tomatenblokjes (a 400 gram)
  • 200 gram lasagnebladen
  • 100 gram ricotta
  • 125 gram mozzarella
  • 25 gram Parmezaanse kaas
  • olijfolie, peper en zout

Zo maak je het (bereidingswijze)

  • Snipper de ui en snij de knoflook fijn. Snij de courgette, bleekselderij, paprika en champignons in kleine blokjes.
  • Verhit een beetje olijfolie in de pan, fruit de ui en knoflook even aan en voeg het gehakt toe.
  • Bak het gehakt rul en breng op smaak met peper en zout. Voeg de courgette, bleekselderij, paprika en champignons toe en bak mee.
  • Breng op smaak met de Italiaanse kruiden en chilivlokken.
  • Voeg de tomatenblokjes toe. Vul het blik 2 keer met water en voeg dit ook toe. Breek de lasagne bladen in grove stukken en doe deze erbij.
  • Doe de deksel op de pan en kook nu op middelhoog vuur tot de pasta gaar is voor ongeveer 15-20 minuten. Schep af en toe even om zodat de bladen niet aan elkaar plakken.
  • Als de pasta gaar is, schep je de ricotta erdoor en haal je daarna de pan van het vuur.
  • Scheur de mozzarella in stukken en verdeel dit samen met de geraspte Parmezaanse kaas over de pasta en zet het nog even onder de grill in de oven tot de kaas gesmolten is.*
  • Garneer met verse basilicum en optioneel wat komkommer(salade)** en eet smakelijk!

Video

Goed om te weten:
*Indien je pan niet in de oven kan, doe dan de pasta in een ovenschaal en bak het daarin af.
** Ik maakte de komkommersalade als volgt: komkommers in plakjes, beetje olijfolie, peper en zout naar smaak én een beetje oregano. Reken per halve komkommer een klein theelepeltje. Als je van pit houdt kun je ook nog een mespuntje chilivlokken toevoegen.
Voedingswaarde per portie
Calorieën: 500kcal | Koolhydraten: 50g | Eiwitten: 37g | Vetten: 17g | Verzadigd vet: 9g

Labels/ merken in dit artikel kunnen onderdeel zijn van een betaalde samenwerking. Sommige links op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Lasagnette zonder pakje

36 gedachten over “Lasagnette”

  1. Vandaag de lasagnette gemaakt, was erg lekker. Iets meer ricotta erin gedaan omdat ik anders over had. 2 blikjes water erbij en bouillonblokje omdat ik niet zo van pittige chili ben. in ovenschotel onder de gril was perfect en zeker niet waterig. Dit kwam ook door de hoeveelheid lasagnabladen. Omdat ze alle kanten op sprongen bij het breken heb ik ze in een plastic zakje gebroken.

    Beantwoorden
  2. Jammer dat ik de recensies niet vooraf heb gelezen. Ik vond 2 blikjes water wat veel, dus heb er 1,5 blikje bijgedaan. De massa is nog erg waterig. Ook is de smaak saai. Ik heb er 2 bouillonblokjes en wat Aromat bijgedaan, plus gebonden met maizena. Geen volgende keer voor mij.

    Beantwoorden
    • Jammer om te lezen! Uiteraard kun je dingen altijd aanpassen naar eigen smaak/inzicht. Hier was ‘ie juist perfect zo.

      Beantwoorden
  3. Ook hier erg waterig en erg flauw van smaak. Ik dacht dat ik de eerste keer iets verkeerd had gedaan, maar helaas de tweede keer net zo. Jammer, ik ben van alle recepten erg tevreden altijd. Maar deze maak ik niet nog een keer.

    Beantwoorden
    • Wat jammer om te horen. Hier was 2 blikken precies genoeg, maar je kunt altijd minder proberen als je merkt dat het net te waterig is bij jou.

      Beantwoorden
  4. Wij doen de kaas erop en dan een deksel. Dan hoeft het niet in de oven, maar smelt de kaas ook! Wordt het alleen niet knapperig, maar dat vinden wij persoonlijk niet erg 😊
    Heerlijk recept!

    Beantwoorden
  5. Hoi,
    Als mantelzorger kook ik een paar keer per week voor mijn moeder maaltijden die ze zelf dan, wanneer ze trek heeft, in de oven of magnetron kan opwarmen. En ze heeft regelmatig verzoekjes. Zo vroeg ze me ook naar lasagnette, een herinnering uit de tijd dat ze zelf nog de potten en pannen hanteerde.
    Nu had ik als foodie (met een gezonde hekel aan pakje en zakjes) en liefhebber van de Italiaanse keuken geen zin om bij de super zo’n doosje uit haar herinnering te halen. Dus leuk dat ik hier jullie recept tegenkwam. Thnx!
    Voor mijn Ragú alla Bolognese (ZONDER knoflook!, dat hoort er beslist niet in thuis!) gebruik ik regelmatig Mafaldine (https://www.dececco.com/nl_nl/product/mafaldine-n-2/), een brede lintpasta met gekrulde randen, die door z’n vorm perfect saus kan vasthouden. Als je deze linten in kortere stukken breekt, kom je dicht bij wat Knorr in haar doosjes stopt. In ieder geval paste het bijzonder goed bij jullie recept. Mam was er in ieder geval erg blij mee :).

    Beantwoorden
    • Wat mooi dat je dit voor je moeder kan doen, en super dat de lasagnette zo’n succes was! Bedankt voor de tip ook! 🙂

      Beantwoorden
  6. Lekker gekokkereld met old skool hardrock op de achtergrond. Inderdaad, twee blikjes water leek mij ook iets teveel , dus blij dat ik met 1,5 was begonnen, bleek genoeg. Bouillionblokjes erbij zeker aan te raden of andere pittigheid.. Maar de basis van recept is top. Ga dit zeker vaker bereiden 👍

    Beantwoorden
    • Omdat het niet hetzelfde recept is als Knorr 😉 maar even zonder dollen ik doe er geen melk door water is prima en je krijgt een heerlijke romige saus al door de ricotta en mozzarella. Natuurlijk kun je melk toevoegen maar ik vind het zelf niet nodig in dit recept.

      Beantwoorden
  7. Wij vonden het een heerlijk gerecht. Tijdens het bereiden heb ik geproefd maar ik vond het wel flauw. Ik heb er 2 bouillonblokjes aan toegevoegd 🫣.
    We hebben gesmuld!

    Beantwoorden
  8. 4 sterren
    Lekker, maar 2 blikken water was echt teveel; heb ‘m 20 minuten extra ingekookt en uiteindelijk maar de maïzena gepakt. Ik vermoed dat 1 voldoende is, met een scheutje extra als hij echt te droog wordt.

    Beantwoorden
    • Fijn te horen dat het lekker was! Hmm dat kan meerdere oorzaken hebben. Het kan soms liggen aan het gehakt of de groenten, maar ook als je het te zacht/te kort kookt. Als je ziet dat het erg waterig is voor het serveren kun je uiteraard wel altijd even wat vocht afgieten.

      Beantwoorden
      • 5 sterren
        Heb het recept in de slowcooker gemaakt! Ingrediënten aangehouden maar er zelf 400 gram romatomaten aan toegevoegd. Alleen het gehakt rul gebakken en daarna alles in de slowcooker. 6 Uur op low en het laatste kwartier de kazen toevoegen.

        Beantwoorden
    • Leuk! Wij hebben onze eigen draai aan de komkommersalade gegeven, heb het even toegevoegd in het recept hoe we dat gedaan hebben 🙂 .

      Beantwoorden
4.88 van 24 stemmen (20 stemmen zonder reactie)

Plaats een reactie