Volg mij:
Hoofdgerechten, Pasta & Italiaanse Gerechten, Vega

Gnocchi met pesto, groenten en geitenkaas

Gnocchi met pesto, groenten en geitenkaas

Gnocchi met pesto, groenten en geitenkaas. Een heerlijke, snelle maaltijd. Binnen een kwartiertje zet je deze kleurrijke maaltijd al op tafel. Gebakken fluweelzachte gnocchi, kruidige pesto, frisse tomaatjes, boontjes en salade. Daarover een beetje verkruimelde geitenkaas en geroosterde pijnboompitjes. Dit wil je maken!

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik bak dus altijd gnocchi. Sterker nog ik moet maar eens aan de slag met een recept voor ‘gewoon’ gekookte gnocchi. Gebakken gnocchi is simpelweg fan-tas-tisch lekker. Het worden namelijk net kussentjes een heel dun krokant laagje en de romige, fluweelzachte binnenkant. Bakken geeft de gnocchi een beetje een bite en het is ontzettend snel klaar.

Vegetarische gnocchi met pesto, groenten en geitenkaas

Zoals je misschien wel weet eet ik niet (volledig) vegetarisch. Maar ik probeer wel bewuste keuzes te maken als ik vlees of vis koop en af en toe een dagje geen vlees. Hiervoor heb ik geen vaste dag zoals ‘meatless monday‘. Ik hou simpelweg van variatie. Als ik vegetarisch kook kies ik er vaak voor extra veel groenten te verwerken in mijn vegetarische recepten. In dit recept ‘mis’ je ook zeker geen vlees. De heerlijke geitenkaas geeft een spannende, frisse smaak aan dit gerecht wat perfect past bij de gebakken gnocchi en groenten in dit gerecht. Mocht je geen fan zijn van geitenkaas kun die eventueel vervangen voor bolletjes mozzarella of feta (op basis van schapenmelk).

Vegetarische gnocchi met groenten, pesto en geitenkaas


Het recept voor gnocchi met groenten, pesto en geitenkaas:

Voorbereiding: 5 minuten | Bereiding: 10 minuten | Totale tijd: 15 minuten
Hoeveelheid: 2 personen

Wat heb je nodig voor gnocchi met groenten, pesto en geitenkaas (ingrediënten):

 • 400 gram gnocchi
 • 150 gram cherrytomaten
 • 100 gram haricots verts
 • 75 gram zachte geitenkaas
 • 50 gram  veldsla
 • 25 gram pijnboompitten
 • 2-3 eetlepels groene pesto 
 • olijfolie, boter, peper en zout

Hoe maak je gnocchi met groenten, pesto en geitenkaas:

 1. Breng een steelpannetje met water en een snuf zout aan de kook. Kook hierin de haricots verts beetgaar en spoel ze af onder de kraan.
 2. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een koekenpan.
 3. Verhit daarna een beetje olijfolie en een klontje boter in de koekenpan en bak de gnocchi ca. 8 minuten.
 4. Voeg dan de sperziebonen toe, bak even kort mee.
 5. Voeg dan de cherrytomaten toe, pesto en de geitenkaas. Schep om en verdeel over twee borden.
 6. Garneer met de veldsla en pijnboompitten. Voeg naar smaak nog een beetje peper en zout toe. Eet smakelijk!

Gnocchi met pesto, groenten en geitenkaas

Vegetarische gnocchi met groenten, pesto en geitenkaas Pinterest collage

Laat het mij weten via Instagram of Facebook als je dit recept gemaakt hebt door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht. Dat vind ik namelijk echt super leuk!

Bekijk ook mijn andere lekkere recepten voor nog meer inspiratie en vergeet je niet te abonneren op de nieuwsbrief zodat je op de hoogte blijft van de nieuwste recepten.

Deel dit bericht
Vorig artikel Volgend artikel

Ook lekker...

2 Reacties

 • Beantwoorden Petra van den Berkt

  Heerlijk, ik maak de gnocchi ook zelf met het recept van dille en kamille, aanrader.
  Dan is het gekookt ook superlekker.

  10 september 2019 at 20:04
  • Beantwoorden Eef

   Die ken ik nog niet, ik ga eens kijken. Dank voor de tip 🙂

   17 september 2019 at 08:41

  Laat een reactie achter