Gnocchi met pesto, groenten en geitenkaas

Gnocchi met pesto, groenten en geitenkaas

Gnocchi met pesto, groenten en geitenkaas. Een heerlijke, snelle maaltijd. Binnen een kwartiertje zet je deze kleurrijke maaltijd al op tafel. Gebakken fluweelzachte gnocchi, kruidige pesto, frisse tomaatjes, boontjes en salade. Daarover een beetje verkruimelde geitenkaas en geroosterde pijnboompitjes. Dit wil je maken!

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik bak dus altijd gnocchi. Sterker nog ik moet maar eens aan de slag met een recept voor ‘gewoon’ gekookte gnocchi. Gebakken gnocchi is simpelweg fan-tas-tisch lekker. Het worden namelijk net kussentjes een heel dun krokant laagje en de romige, fluweelzachte binnenkant. Bakken geeft de gnocchi een beetje een bite en het is ontzettend snel klaar.

Vegetarische gnocchi met pesto, groenten en geitenkaas

Zoals je misschien wel weet eet ik niet (volledig) vegetarisch. Maar ik probeer wel bewuste keuzes te maken als ik vlees of vis koop en af en toe een dagje geen vlees. Hiervoor heb ik geen vaste dag zoals ‘meatless monday‘. Ik hou simpelweg van variatie. Als ik vegetarisch kook kies ik er vaak voor extra veel groenten te verwerken in mijn vegetarische recepten. In dit recept ‘mis’ je ook zeker geen vlees. De heerlijke geitenkaas geeft een spannende, frisse smaak aan dit gerecht wat perfect past bij de gebakken gnocchi en groenten in dit gerecht. Mocht je geen fan zijn van geitenkaas kun die eventueel vervangen voor bolletjes mozzarella of feta (op basis van schapenmelk).

Vegetarische gnocchi met groenten, pesto en geitenkaas

Gnocchi met pesto, groenten en geitenkaas

Gnocchi met groenten, pesto en geitenkaas

Makkelijke, vegetarische maaltijd met gebakken gnocchi, groenten, pesto en geitenkaas. Binnen 15 minuten klaar.
4.45 van 54 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Hoeveelheid: 2 personen

Wat heb je nodig (ingrediΓ«nten):

  • 400 gram gnocchi
  • 150 gram cherrytomaten ((gehalveerd))
  • 100 gram haricot verts
  • 75 gram zachte geitenkaas
  • 50 gram veldsla
  • 25 gram pijnboompitten
  • 2-3 eetlepels groene pesto
  • (olijf)olie, boter, zwarte peper, zout

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Breng een steelpannetje met water en een snuf zout aan de kook. Kook hierin de haricots verts beetgaar en spoel ze af onder de kraan.
  • Rooster ondertussen de pijnboompitten in een koekenpan.
  • Verhit daarna een beetje olijfolie en een klontje boter in de koekenpan en bak de gnocchi ca. 8 minuten.
  • Voeg dan de sperziebonen toe, bak even kort mee.
  • Voeg dan de cherrytomaten toe, pesto en de geitenkaas. Schep om en verdeel over twee borden.
  • Garneer met de veldsla en pijnboompitten. Voeg naar smaak nog een beetje peper en zout toe. Eet smakelijk!

handig om te weten:

Wil je deze maaltijd glutenvrij maken? Dat kan! Zorg er wel voor dat de gnocchi welke je gebruikt ook daadwerkelijk glutenvrij is - dit wisselt per merk. Dit geldt ook voor de groene pesto wanneer je hem niet zelf maakt natuurlijk πŸ™‚

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

CalorieΓ«n: 547kcal | Koolhydraten: 68g | Eiwitten: 16g | Vetten: 21g | Verzadigd vet: 7g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.

Gnocchi met pesto, groenten en geitenkaas

Vegetarische gnocchi met groenten, pesto en geitenkaas Pinterest collage

23 thoughts on “Gnocchi met pesto, groenten en geitenkaas

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept