Gnocchi met pesto, groenten en geitenkaas. Een heerlijke, snelle maaltijd. Binnen een kwartiertje zet je deze kleurrijke maaltijd al op tafel. Gebakken fluweelzachte gnocchi, kruidige pesto, frisse tomaatjes, boontjes en salade. Daarover een beetje verkruimelde geitenkaas en geroosterde pijnboompitjes. Dit wil je maken!
Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik bak dus altijd gnocchi. Sterker nog ik moet maar eens aan de slag met een recept voor ‘gewoon’ gekookte gnocchi. Gebakken gnocchi is simpelweg fan-tas-tisch lekker. Het worden namelijk net kussentjes een heel dun krokant laagje en de romige, fluweelzachte binnenkant. Bakken geeft de gnocchi een beetje een bite en het is ontzettend snel klaar.
Vegetarische gnocchi met pesto, groenten en geitenkaas
Zoals je misschien wel weet eet ik niet (volledig) vegetarisch. Maar ik probeer wel bewuste keuzes te maken als ik vlees of vis koop en af en toe een dagje geen vlees. Hiervoor heb ik geen vaste dag zoals ‘meatless monday‘. Ik hou simpelweg van variatie. Als ik vegetarisch kook kies ik er vaak voor extra veel groenten te verwerken in mijn vegetarische recepten. In dit recept ‘mis’ je ook zeker geen vlees. De heerlijke geitenkaas geeft een spannende, frisse smaak aan dit gerecht wat perfect past bij de gebakken gnocchi en groenten in dit gerecht. Mocht je geen fan zijn van geitenkaas kun die eventueel vervangen voor bolletjes mozzarella of feta (op basis van schapenmelk).
Wat heb je nodig (ingrediΓ«nten):
- 400 gram gnocchi
- 150 gram cherrytomaten ((gehalveerd))
- 100 gram haricot verts
- 75 gram zachte geitenkaas
- 50 gram veldsla
- 25 gram pijnboompitten
- 2-3 eetlepels groene pesto
- (olijf)olie, boter, zwarte peper, zout
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Breng een steelpannetje met water en een snuf zout aan de kook. Kook hierin de haricots verts beetgaar en spoel ze af onder de kraan.
- Rooster ondertussen de pijnboompitten in een koekenpan.
- Verhit daarna een beetje olijfolie en een klontje boter in de koekenpan en bak de gnocchi ca. 8 minuten.
- Voeg dan de sperziebonen toe, bak even kort mee.
- Voeg dan de cherrytomaten toe, pesto en de geitenkaas. Schep om en verdeel over twee borden.
- Garneer met de veldsla en pijnboompitten. Voeg naar smaak nog een beetje peper en zout toe. Eet smakelijk!
handig om te weten:
voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Petra van den Berkt says:
Heerlijk, ik maak de gnocchi ook zelf met het recept van dille en kamille, aanrader.
Dan is het gekookt ook superlekker.
Eef says:
Die ken ik nog niet, ik ga eens kijken. Dank voor de tip π
Petra van den Berkt says:
Heerlijk, ik maak de gnocchi ook zelf met het recept van dille en kamille, aanrader.
Dan is het gekookt ook superlekker.
Vera says:
Hey lekker recept! Houdt er wel rekening mee dat veel kazen zoals feta en mozzarella standaard niet vegetarisch zijn, omdat er dierlijk stremsel wordt gebruikt. Kleine heads up. π
Eef says:
Klopt inderdaad, goed dat je het zegt. Ik zal het er misschien ook als tip even bijzetten voor de vega’s in komende recepten π
Helma Spierings says:
Heerlijk gegeten. Ook wij zijn geen hardcore vegetariΓ«rs, maar willen wel minder vlees eten en niet altijd met vleesvervangers aan de gang. Alledrie zeiden we na de 1e hap al ‘lekker. Dit gerecht gaat vaker op tafel komen.
Eef says:
Wat leuk om te lezen! Dankjewel π
Particulier says:
Dat hebben wij ook Helma βΊοΈ
Bij dit gerecht mis je het vlees helemaal niet vind ik, heerlijk pittig en de gebakken gnocchi is inderdaad top! Hier ga ik nog wel mee experimenteren ????
M says:
Lekker recept, snel klaar, ook de kinderen vonden het erg lekker!
Anna - Team Eef Kookt Zo Anna says:
Wat leuk om te horen, dankjewel!
Henny says:
Lijkt me zo lekker. Maar ik kan niet tegen knoflook. Heb je een tip voor pesto zonder knoflook?
Eef says:
Zelf maken π Het recept staat op mijn blog, dan laat je de knoflook gewoon achterwege: https://www.eefkooktzo.nl/zelf-groene-pesto-maken/
Loes Fortgens says:
Voor het eerst gnocchi gemaakt. Ipv haricots verts hele dunne sperziebonen gebruikt. Haricots verts waren niet in de winkel aanwezig net als zachte geitenkaas. Ook de tomaten aangepast, ik had namelijk nog grote trostomaten liggen en daarvan er een gebruikt. Voor de kaas gekruide kaasblokjes van Apetina gebruikt . Toch een heel smakelijke maaltijd. Zeker voor herhaling vatbaar.
Eef says:
Wat leuk om te lezen, dankjewel voor je reactie π
Conny Brizee says:
Hoi Eef,
Wat een heerlijk recept is dit. Had geen idee wat gnocchi was maar echt eens heel wat anders. Had de geitenkaas van de aldi genomen die ze in rolletjes van 6 verkopen en die was er echt heel
lekker bij. Mijn man vond dit echt voor herhaling vatbaar. We hebben het vlees geen moment gemist. Dank weer .
Eef says:
Wat leuk om te lezen, dankjewel Conny
Erik says:
Heerlijk recept moidje, Roos en ik hebben er van gesmuld, volgende keer ga ik het maken met iets van vlees er door, gr Erik
Eef says:
Wat leuk om te lezen Erik, dankjewel π
Michelle Mellema says:
Geweldig recept! Wij zijn geen fan van geitenkaas, maar gebruiken Parmezaanse kaas. Om je vingers bij af te likken π
Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:
Mmm, dat klinkt ook heerlijk! Bedankt voor het delen π
Joanca van den Bosch says:
Hi Eef, mag ik jouw recepten delen in ons personeelsblad ? Wij zijn een ouderenorganisatie in Amstelveen en ik maak een blad voor en door de zorg. Uiteraard met vermelding. Dank voor je reactie.
Eef says:
Hi Joanca, bedankt voor je vraag, maar het overnemen en publiceren elders van onze recepten is niet toegestaan hier ligt namelijk ons auteursrecht op. Ik hoop je hiermee te hebben geinformeerd en wens je veel succes met het personeelsblad π