Plaattaart met gegrilde groenten

9 x vegetarische recepten

9 x vegetarische recepten. Het nieuwe jaar is van start en misschien is één van jouw goede voornemens wel minder vlees eten of juist meer groenten. En dan ben je misschien ook op zoek naar vegetarische maaltijden. Komt dat even goed uit! Want in dit lijstje vind je 9 heerlijke en makkelijke vegetarische recepten.

Kan natuurlijk ook zo zijn dat je gewoon van vegetarische maaltijden houdt, of dat nu elke dag of af en toe is, je dat al jaren doet of sinds kort vegetariër bent.

In welk geval dan ook, nieuwe inspiratie voor makkelijke vegetarische recepten is nooit verkeerd. Zelf ben ik niet volledig vegetariër, maar ik eet regelmatig vegetarisch. Flexitariër noemen ze dat tegenwoordig. Vlees of vis is echt niet altijd nodig, dat bewijzen deze recepten zeker!

Makkelijke vegetarische recepten

Ik hoor weleens dat mensen het lastig vinden om vegetarische maaltijden te bedenken. Begrijp ik wel, maar hoe vaker je het doet, hoe makkelijker het wordt. Je kunt juist heel erg variëren met vegetarische maaltijden, doordat er ieder seizoen weer andere groenten op hun allerbest smaken.

Naast groenten gebruik ik natuurlijk ook nog veel andere smaakmakers. Ik zorg er, net als in al mijn andere recepten, altijd voor dat de gerechten lekker en écht makkelijk zijn. Als je net begint met geen of vaker geen vlees te eten zijn deze recepten helemaal top. Hier ‘mis’ je echt niets aan, geloof mij maar.

Met deze 9 vegetarische recepten ga jij vast en zeker nieuwe inspiratie opdoen voor de lekkerste vegetarische maaltijden. Geniet ervan!

9 x vegetarische recepten

quiche gorgonzola

1. Quiche gorgonzola

We trappen af met deze heerlijke vegetarische quiche met spinazie en gorgonzola. Een ontzettend smaakvol gerecht!
Bekijk het recept voor quiche gorgonzola >>

gnocchi pompoen

2. Gnocchi pompoen

In de Italiaanse keuken vind je meer dan genoeg vegetarische opties. Deze gnocchi pompoen en geitenkaas is weer eens wat anders dan een simpele pasta.
Bekijk het recept voor gnocchi pompoen >>

plaattaart met gegrilde groenten

3. Plaattaart gegrilde groenten

Deze vegan plaattaart met hummus en lekker veel gegrilde groenten mocht zeker niet ontbreken in dit lijstje met vegetarische maaltijden. Echt een topper!
Bekijk het recept voor plaattaart gegrilde groenten >>

foe yong hai

4. Foe yong hai

Een heerlijk vegetarisch gerecht uit de Chinese keuken is natuurlijk foe yong hai. En dat kun je dus heel makkelijk gewoon zelf thuis maken, stiekem nog lekkerder.
Bekijk het recept voor foe yong hai >>

vegan pasta bolognese

5. Vegan pasta bolognese

Makkelijk om te maken, snel klaar, gezond, voedzaam en vooral héél lekker. Dat is deze veganistische pasta bolognese bomvol groenten en linzen.
Bekijk het recept voor vegan pasta bolognese >>

spruitjes stamppot

6. Spruitjes stamppot

Ook in de Hollandse keuken kun je het over de vegetarische boeg gooien. Wat dacht je van deze spruitjes stamppot met appel en vega spekjes?
Bekijk het recept voor spruitjes stamppot >>

risotto champignons

7. Risotto champignons

Eén van mijn favorieten uit dit lijstje met vegetarische gerechten is absoluut deze risotto met champignons. Simpel, maar zo’n heerlijke combinatie.
Bekijk het recept voor risotto champignons >>

wraps met bloemkool

8. Wraps met bloemkool

Nog zo’n heerlijke vegetarische maaltijd zijn deze wraps met bloemkool. De bloemkool is lekker krokant gegrild met bijpassende kruiden.
Bekijk het recept voor wraps met bloemkool >>

zoete aardappelsoep

9. Zoete aardappelsoep

Last but not least in dit lijstje is deze zoete aardappelsoep. Eén van de vele vegetarische soepjes die je op mijn blog vindt. Hier vind je meer soep recepten.
Bekijk het recept voor zoete aardappelsoep >>

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *