Zoete aardappelsoep. In de categorie lekkere soepjes scoort deze soep toch wel bijzonder hoge ogen. Deze zoete aardappel soep is echt een hele lekkere, makkelijke en snelle soep van zoete aardappel. Echt een van de lekkerste die ik ooit heb gegeten.
Sowieso hou ik wel zoete aardappels op z’n tijd, dus daarmee zat het al goed. Maar de combinatie van de kruiden met de zoete aardappel is wat deze soep zo lekker maakt. De textuur is heerlijk, het is een dikke, romige soep van zoete aardappels. Heerlijk met wat verse oregano en nog wat croutons (eventueel zelfgemaakte croutons) erin en wat chilivlokken erover, top. Precies waar ik van hou!
Zoete aardappelsoep in Italiaanse sferen
Dit zoete aardappelsoep recept heeft een Italiaans tintje door de kruiden die ik gebruik heb. Ik heb kruiden als oregano, rozemarijn en tijm gebruikt. Maar ook salie zou lekker bij deze soep van zoete aardappels smaken. Mijn standaard go-to voor zoete aardappelsoep was vaak een oosterse variant die ik maakte met kruiden als kurkuma en komijn, en kokosmelk erbij. Ook erg lekker, maar ik heb er met dit zoete aardappelsoep recept echt een favoriet bij.
Lekkere, makkelijke en snelle soep
Wat ik zo top vind aan dit recept voor zoete aardappelsoep, is dat het echt een lekkere, makkelijke en snelle soep is. In de herfst en winter maak ik wekelijks, al dan niet een paar keer week, soep. Want ik vind het ten eerste heel erg lekker, het is verwarmend en je krijgt gelijk een hoop groenten binnen. Ik lunch heel graag met soep, lekker met een broodje erbij. Maar omdat ik het dus zo regelmatig maak, ook op werkdagen, is het voor mij wel een voorwaarde dat het, het liefst lekker snel klaar is. En dat is dus met deze soep zeker het geval.
Recept zoete aardappelsoep
Deze romige soep van zoete aardappels is makkelijk om te maken. Je schilt de zoete aardappels en snijd ze in blokjes. Fruit een uitje en de knoflook aan. Voeg de kruiden toe. Bak de zoete aardappel even mee. Bouillon erbij. Even koken, pureren en dat was alles al voor dit zoete aardappelsoep recept! Ik zei het toch, dit is écht een makkelijk recept. Maar dat neemt niet weg dat het een van de lekkerste zoete aardappelsoepen is die ik ooit heb gegeten.
Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 1 kilo zoete aardappels
- 1 ui (gesnipperd)
- 2 teentjes knoflook (fijngesneden)
- 1 theelepel tijm (gedroogd)
- 2 theelepels oregano (gedroogd)
- 1 theelepel rozemarijn (gedroogd)
- 1 liter groentebouillon
- croutons, verse oregano en evt. wat chilivlokken
- scheutje (kook)room naar smaak
HANDIG OM TE HEBBEN:
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Schil de zoete aardappels en snij in blokjes.
- Verwarm wat olijfolie in een soeppan en fruit de ui en knoflook even aan.
- Voeg de kruiden toe en bak mee.
- Voeg de zoete aardappelblokjes toe en bak mee.
- Voeg de bouillon toe en kook ca. 15 minuten tot de zoete aardappel gaar is.
- Pureer de soep glad.
- Garneer optioneel met verse oregano en croutons en een scheutje (kook)room naar smaak. Eet smakelijk!
Ria says:
Er staat dat in dit recept van zoete aardappelsoep 41 gr. Eiwit zit. Waarvan dan?
Eef says:
Hi Ria, ik heb het even voor je nagekeken en nagerekend. Het klopt niet helemaal zie ik, er zit een automatische berekening in van de voedingswaarden (heel technisch verhaal) maar die stond gelinkt aan een verkeerd voedingsmiddel waardoor het niet de juiste voedingswaarden weer gaf. Ik heb hem nu nagekeken en goed gezet. Dankjewel voor je berichtje.
Marie-José says:
Wat n super lekker recept! Heb toen de soep klaar was er wat kokosolie & geraspte kokos doorgegaan, heerlijk!
Maris - Team Eefkooktzo.nl says:
I <3 kokos, dus superleuke tip, dank je wel!