Foe yong hai

Foe yong hai

Foe yong hai, als je toch eens wist hoe lang dit recept op mijn “te-maken-voor-de-blog-lijstje” heeft gestaan, moet ik me stiekem een beetje schamen… Het is namelijk zo’n ontzettend lekker gerecht, dat je ongetwijfeld kent van het Chinees restaurant. En het is ook echt een heel leuk recept om eens zelf thuis te maken.

Maar ja, die looks hè. Het is nou eenmaal, net als babi pangang, niet echt een ‘mooi’ gerecht. Dat hoeft ook niet, als de smaak zo waanzinnig lekker is. Maar dat weerhield mij er eerlijk gezegd wel van om hem voor de blog te maken… Ik hoop dat het enigszins is gelukt het ‘smakelijk’ vast te leggen want geloof mij: dit recept wil je proberen!

Foe yong hai net als bij het Chinees restaurant

Ik ben de laatste tijd een beetje in een fase waarin ik allerlei favoriete gerechten maak die je vaak bij het Chinees restaurant op de menukaart tegenkomt. Zo maakte ik eerder de babi pangang naar recept van Andrea, maar ook zoetzure kip, Chinese tomatensoep, Bapao met kip, vegetarische loempia’s en meer. Sommige recepten maak ik al jaren zelf (zo is de Chinese tomatensoep al sinds 2017 een succesnummer op mijn blog) en sommige recepten heb ik net pas uitgeprobeerd, zoals de ontzettend goed gelukte zoetzure kip (ook echt een aanrader).

Foe yong hai recept

Lekker zelfgemaakt

Dat ik de laatste tijd een beetje in deze fase zit heeft overigens een supersimpele reden. We hadden namelijk een tijdje geleden weer eens Chinees afgehaald. Ken je dat, dat je ergens enorm zin in hebt en dat het dan ontzettend tegenvalt? Chinees bestellen wij, als we dat doen, vaak met de hele familie en dat gaat nu natuurlijk even niet dus het was ook echt al een hele tijd geleden. We hadden een maandmenu besteld met allemaal gerechten en het viel me toch een partij tegen! De smaak was zo ontzettend flauw, het smaakte bijna allemaal hetzelfde, zo zonde!

Ingrediënten foe yong hai

Net als bij het Chinees restaurant

Ik besloot toen, dan ga ik het lekker zelf maken en experimenteer ik er op los om de juiste smaak te pakken te krijgen. En zo komen, naast de experimenten zoals de krokante zoetzure kip ook de niet-zo-mooie recepten zoals deze heerlijke vegetarische foe yong hai ook op de website. Want deze is heerlijk en is een lekkere makkelijke maaltijd voor jezelf, samen met je lief of het hele gezin. Hij mocht niet ontbreken want hij is een partij lekker! Oh, en deze Chinese omelet met die herkenbare zoetzure saus is ook nog eens snel klaar.

Enne, die trek in afhaalgerechten van het Chinees restaurant? Die is ook gestild, we hebben een paar weken later bij een ander Chinees restaurant (waarvoor we wel een stukje moesten omrijden) toch een heerlijk maandmenu gegeten 😉 .

Foe yong hai

Foe yong hai

Foe yong hai

Foe yong hai, net zoals bij het Chinees restaurant. Een omelet met lekker veel groenten en een herkenbaar zoetzuur sausje.
4.45 van 25 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

Voor de saus:
  • 2 uien
  • 2-3 tenen knoflook
  • 4 eetlepels suiker (witte basterdsuiker of anders kristalsuiker)
  • 500 gram passata
  • 4 eetlepels gembersiroop
  • 4 eetlepels hoisinsaus
  • 4 eetlepels azijn
  • olie, peper en zout naar smaak
Voor de omelet
  • 8 eieren (middel)
  • 200 gram prei (in dunne reepjes gesneden)
  • 300 gram champignons (in plakjes gesneden)
  • 100 gram taugé
  • bosui (ter garnering)
  • peper en zout
Lekker met rijst erbij

    ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

    • We beginnen met het maken van de saus. Snipper de uitjes en snij de knoflook fijn.
    • Verhit een beetje olie in een steelpan met dikke bodem en fruit de ui en knoflook aan tot deze glazig zijn.
    • Voeg dan de suiker toe zodat de ui karameliseert.
    • Voeg dan de passata, gembersiroop, hoisinsaus en de azijn toe. Breng aan de kook en proef de saus. Voeg naar smaak eventueel nog wat peper en zout toe.
    • Als de saus te dun is kun je hem iets inkoken of indikken met een maizenapapje (= 1 eetlepel maizena en 1 eetlepel (koud) water). Of je voegt iets water toe als de saus juist te dik is.
    • Ondertussen gaan we de omelet maken. Het makkelijkste is om dit in vieren te doen. Dus elke keer 2 eieren en 1/4 van de groenten gebruiken. Dan heb je 1 omelet per persoon.
    • Kluts dus 2 eieren in kommetje. Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak de champignons en prei even aan.
    • Voeg op het laatst, vlak voor je de eieren erbij doet, een beetje van de taugé toe en vervolgens de geklutste eieren.
    • Bak de omelet aan beide kanten, strooi er naar smaak nog wat peper en zout overheen. Bak zo alle omeletten en houd de gebakken omeletten warm tussen twee borden.
    • Serveer met wat gekookte rijst, garneer met was bosui en de saus naar smaak eroverheen. Eet smakelijk!

    voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

    Calorieën: 326kcal | Koolhydraten: 48g | Eiwitten: 18g | Vetten: 9g | Verzadigd vet: 3g

    *Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

    RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.

    Foe yong hai

    Foe yong hai Pinterest Collage

    38 thoughts on “Foe yong hai

    Leave a Reply

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeel dit recept