Vegetarische loempia recept

Vegetarische loempia

Vegetarische loempia. Lekkere, knapperige vegetarische mini loempia’s met een vulling van wortel, prei, taugé, mihoen en lekkere smaakmakers zoals ketjap, (zoete) sojasaus, gember en een beetje peper. Een vegetarische snack die verslavend lekker is, geloof mij maar!

Ik ben dol op loempia’s. Zo’n kraampje met vers gebakken loempia’s voorbij lopen is voor mij best een uitdaging 😉 . Dat knapperige jasje van filodeeg en dan die heerlijke vulling die lekker op smaak is gebracht met Aziatische sausjes en kruiden. Een feestje!

Zelf vegetarische loempia’s maken

Eens in de zoveel tijd maak ik zelf een stapel loempia’s voor in de vriezer. Soms maak ik mijn recept voor Vietnamese loempia’s met kipgehakt of deze vegetarische loempia’s en als ik een beetje zin heb maak ik ze beide. Heel veel werk is het op zich niet. De vulling is zo klaar, het kost alleen wat tijd om ze op te rollen dus het is efficiënter om in een keer flink wat te maken en het dan in te vriezen zodat je altijd een snack in huis hebt voor de lekkere trek of als je onverwacht visite krijgt.

Vegetarische loempia recept

Vegetarische loempia's Pinterest Collage

Dit artikel is onderdeel van een in samenwerking met Lee Kum Kee. Ik bepaal zelf met welke merken/ bedrijven ik samenwerk. Hierdoor kies ik er bewust voor om alleen samen te werken met bedrijven en merken waar ik volledig achter sta. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

9 reacties op “Vegetarische loempia

 • 4 sterren
  Hoi Eef, ziet er heerlijk uit. Al een aantal van je recepten gemaakt…. Deze zou ik ook graag eens proberen, maar zou je loempia’ s ook in de air fryer kunnen maken? Groetjes Mirjam

  • Eef

   Airfryer moet zeker kunnen. Ik zou ze even proberen op 160 graden en dan een minuut of 15 en regelmatig keren. Ik heb het zelf nog niet geprobeerd dus mocht je anders ondervinden hoor ik het natuurlijk graag van je 🙂

   • Hoi Eef,

    Wat een heerlijke loempia’s, we hebben er echt van genoten.
    Misschien een domme vraag. 🙂
    Je geeft aan dat je niet gebakken loempia’s prima kan invriezen. Dus dat was ik van plan!
    Maar op het filodeeg wat ik heb gebruikt staat na ontdooien niet meer invriezen. Dus toen begon ik te twijfelen. Kan ik ze nou wel of niet invriezen?

    Bedankt voor je heerlijke recept!

    • Eef

     Wat ontzettend leuk om te lezen, dankjewel voor je berichtje 🙂 Ik moet je eerlijk zeggen dat ik dat nooit nagelezen heb haha. Maar ik denk dat ze bedoelen de vellen op elkaar opnieuw invriezen want dan krijg je ze vaak niet meer van elkaar. Zo kan dat prima hoor, ik doe het regelmatig.

    • Hoi Lysanne,
     De waarschuwing “Na ontdooien niet meer invriezen” is een standaard etiketteringsverplichting. Voor eiwithoudende producten (vlees/vis) en nitraathoudende groenten ( zoals spinazie) is dit wel een uitdaging. Voor deegwaren kan ik me dat niet voorstellen.

  • Eef

   Ja dat moet zeker kunnen. Houd ca. 220 graden aan bij boven en onderwarmte en hetelucht op 200 graden. Bereidingstijd is dan ongeveer 15-20 (tussendoor regelmatig keren) en het zo ook een beetje in de gaten houden. De bereidingstijd is natuurlijk ook afhankelijk hoe groot je ze maakt 🙂

    • Eef

     Het antwoord op deze vraag kun je gewoon vinden in het recept – bij de hoeveelheid 😉 En hoeveel er in een verpakking zitten dat is per merk verschillend.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeel dit recept