Broodje bapao

Bapao maken

Zelf bapao maken is zo’n leuk (en heel lekker :p ) klusje om te doen! Deze prachtige Chinese bapao, baozi genaamd, is niet alleen een feestje om te zien door de prachtige sluiting aan de bovenkant. Hij is ook nog eens ontzettend lekker door de heerlijke vulling van fijngesneden kip en Aziatische smaakmakers zoals hoisin, soja en oestersaus.

Het lijkt misschien ingewikkeld de broodjes zo te vouwen, maar geloof mij, dat valt alles mee. Je moet het even (letterlijk) in de vingers krijgen en dan vouw je ze zo dicht. Ik heb verderop in het recept nog stap voor stap foto’s toegevoegd, dus dan kun je precies zien hoe het moet.

Broodje bapao

Broodje bapao Pinterest Collage

*Dit artikel is onderdeel van een samenwerking met Lee Kum Kee.

 Ik bepaal zelf met welke merken/ bedrijven ik samenwerk.
Hierdoor kies ik er bewust voor om alleen samen te werken met bedrijven en merken waar ik volledig achter sta
.
Lees voor meer informatie mijn disclaimer
.

4 reacties op “Bapao maken

  • Goedemorgen … is er een alternatief voor een stoommandje? Ik heb ooit iets gelezen over een vergiet met heet water maar vroeg me af of jij en goede tip hebt

    • Eef

      Jaaa gewoon een vergiet is prima hoor. Gebruik ik zelf ook weleens (mijn stoommandje staat in de studio) dus als ik thuis wil stomen pak ik vaak mijn vergiet. Ruim water in een ruime pan, vergiet er boven hangen (mag het water niet raken), bapao’s erin, deksel erop en stomen maar 🙂

    • Eef

      Ik heb ze zowel met gewone tarwebloem gemaakt als met speciale bapao bloem. Dat laatste geeft net een zachter deegje, maar het verschil (vond ik) minimaal dus ik zou gewoon tarwebloem gebruiken 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeel dit recept