fbpx
Chinese tomatensoep

Chinese tomatensoep

Chinese tomatensoep is een van mijn favoriete soepen. Die heerlijke combinatie van zoetzuur, kip, ei en knapperige groenten in een warme kom soep: zalig!

Chinese tomatensoep heb ik, net als de meeste mensen, voor het eerst gegeten bij “de Chinees”. Deze zelfgemaakte versie smaakt precies zoals bij de chinees. Die heerlijke zoetzure smaak, perfect! Zal ik je dan direct een geheimpje verklappen? Er zit namelijk appelmoes in dit recept. Appelmoes zorgt er namelijk voor dat deze soep de juiste smaak krijgt. Klinkt gek hè?! Maar geloof mij maar dat is nou net wat deze soep zo lekker maakt.

Variatie

Met dit recept voor Chinese tomatensoep kun je volop variëren. Voor een vegetarische versie laat je de kip achterwege. Voeg eventueel wat mihoen toe voor een goed gevulde soep. Voor wat extra groenten in de soep doen dunne plakjes prei, wortel in dunne reepjes of wat plakjes champignon het erg goed. Eigenlijk kun je alle kanten op met dit recept maar persoonlijk maak ik hem het liefst zo. Niet voor niets deel ik mijn eigen favoriete bereidingswijze van deze soep met je!

Chinese tomatensoep

Chinese tomatensoep

Het makkelijke recept voor een overheerlijke Chinese tomatensoep! Makkelijk om te maken, binnen 45 minuten klaar en waanzinnig lekker.
4.5 van 2 stemmen
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Hoeveelheid: 6 kommen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 2 stuks kipfilet (ca. 300 gram)
  • 2 eieren (middel)
  • 1 liter kippenbouillon
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  • 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 bosui
  • 1 ui
  • 25 gram taugé
  • 3 eetlepels appelmoes
  • 2 eetlepels maizena
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • 1 theelepel geraspte verse gember
  • olie, peper en zout

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Snipper het uitje en snijd de knoflookteentjes fijn.
  • Verhit een beetje olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook aan tot deze glazig worden.
  • Voeg dan de geraspte gember toe en bak dit kort mee.
  • Daarna de tomatenpuree erbij en deze ook even kort meebakken.
  • Voeg dan de bouillon samen met de appelmoes, gembersiroop, tomatenblokjes, kipfilet en de suiker toe. Roer goed door elkaar en laat dit vervolgens ongeveer 15-20 minuten pruttelen tot de kipfilets gaar zijn.
  • Terwijl de soep lekker aan het pruttelen is gaan we de omelet maken welke we straks op de soep serveren. Kluts hiervoor 1 eitje in een kom en bak deze met een beetje olie in een koekenpan tot een dunne omelet.
  • Breng op smaak met peper en zout en herhaal dit met het andere eitje zodat je twee dunne omeletten hebt. Rol de omeletten op en laat ze afkoelen, Snijd ze vervolgens in dunne plakjes.
  • Haal de kipfilets uit de soep als ze gaar zijn en pluis de kipfilets vervolgens. Dit doe je door met een vork het vlees los te trekken.
  • Zet de staafmixer in de soep en pureer deze mooi glad.
  • Doe daarna de kip weer terug in de soep.
  • Meng de maizena met 2 eetlepels water en doe dit door de soep. Laat de soep nog even rustig koken en iets indikken.
  • Snijd alvast de bosui in dunne ringetjes.
  • Verdeel de soep over 6 kommen en verdeel hierover de plakjes omelet, ringetjes bosui en de taugé. Eet smakelijk!

voedingswaarden (per persoon/ portie):

Calorieën: 197kcal | Koolhydraten: 15g | Eiwitten: 19g | Vetten: 6g | Verzadigd vet: 1g
WIL JE DIT RECEPT OPSLAAN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.

Chinese tomatensoep

Eef

Eef

Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

81 reacties op “Chinese tomatensoep”

  1. Ik ben zo dol op deze soep, maar had geen idee hoe je nou die typische zoetzure smaak krijgt. Nu weet ik het 😉 Ik ga ‘m zeker een keertje maken, heerlijk!

      1. 1 liter bouillon, dat kan zelf getrokken zijn, zo’n pot of gewoon van een bouillonblokje – je kunt zelf kiezen welke je het lekkerste vindt 🙂

      1. Een heerlijke soep! Bij gebrek aan bosui heb ik bieslook toegevoegd. Gemakkelijk te maken en ok lekker met kroepoek of Turks brood, in plaats van van omelet.

  2. Vorige week heb ik deze soep gemaakt. Ik had niet helemaal de juiste ingrediënten in huis, maar desondanks smaakte het heerlijk! Bedankt voor het recept!

  3. Had geen zin om uitgebreid te koken vanavond en maakte deze heerlijke soep volgens de hoeveelheden in het recept voor ons tweetjes. Twee borden elk en nog over voor een kommetje morgen. Hardstikke lekker. Bedankt!

  4. Had geen zin om uitgebreid te koken vanavond en maakte deze heerlijke soep volgens de hoeveelheden in het recept voor ons tweetjes. Twee borden elk en nog over voor een kommetje morgen. Hardstikke lekker. Bedankt!

  5. Hallo Eef,
    Vanavond krijg ik mensen voor eten. Ik maak uitgebreide nasi want dat maak ik niet voor mezelf.
    Dacht hier moet de Chinese tomatensoep aan vooraf gaan!!
    Ik kwam jou recept tegen en heb het zojuist gemaakt.
    Top!!smaakt verrukkelijk!!bedankt

  6. Hallo Eef,
    Vanavond krijg ik mensen voor eten. Ik maak uitgebreide nasi want dat maak ik niet voor mezelf.
    Dacht hier moet de Chinese tomatensoep aan vooraf gaan!!
    Ik kwam jou recept tegen en heb het zojuist gemaakt.
    Top!!smaakt verrukkelijk!!bedankt

  7. Vorige week deze soep gegeten. Had er nog extra prei en taugé in gedaan en zo een heerlijke maaltijdsoep gemaakt. Nog wat stokbrood, kruidenboter en pestomayonaise voor erbij en het was werkelijk heerlijk. Wat ik over had heb ik ingevroren.

  8. Vorige week deze soep gegeten. Had er nog extra prei en taugé in gedaan en zo een heerlijke maaltijdsoep gemaakt. Nog wat stokbrood, kruidenboter en pestomayonaise voor erbij en het was werkelijk heerlijk. Wat ik over had heb ik ingevroren.

  9. Deze soep gemaakt van eigen gemaakte tomatensaus ( van verse tomaten) en eigengemaakte appelmoes.
    Het was een heerlijke gevulde soep.

  10. Deze soep gemaakt van eigen gemaakte tomatensaus ( van verse tomaten) en eigengemaakte appelmoes.
    Het was een heerlijke gevulde soep.

  11. Zojuist het recept gevolgd en de soep gemaakt! Wat een fijn recept, goed te volgen en met voor bij vooral basis ingrediënten. Zelf geen keukenprinses dus de smaak kan ik niet goed beoordelen maar dat doet vanavond mijn schoonfamilie. Zal vast goed komen. Ik vond hem iig al lekker! Ga het recept in m’n boekje noteren:) dank je wel!

  12. Zojuist het recept gevolgd en de soep gemaakt! Wat een fijn recept, goed te volgen en met voor bij vooral basis ingrediënten. Zelf geen keukenprinses dus de smaak kan ik niet goed beoordelen maar dat doet vanavond mijn schoonfamilie. Zal vast goed komen. Ik vond hem iig al lekker! Ga het recept in m’n boekje noteren:) dank je wel!

  13. Wat een heerlijke soep! Eind januari vieren de verjaardag van man en zoon en staat ie op het menu. Grote pan met Chinese tomatensoep en stokbrood. Erg makkelijk en snel te maken.

  14. Wat een heerlijke soep! Eind januari vieren de verjaardag van man en zoon en staat ie op het menu. Grote pan met Chinese tomatensoep en stokbrood. Erg makkelijk en snel te maken.

  15. Ik heb afgelopen weekend deze heerlijke soep gemaakt. De enige wijziging is dat ik kipdijfilet in kleine stukjes erin heb gedaan. Smaakte heerlijk!!

  16. Ik heb afgelopen weekend deze heerlijke soep gemaakt. De enige wijziging is dat ik kipdijfilet in kleine stukjes erin heb gedaan. Smaakte heerlijk!!

  17. Heerlijk deze soep , mijn man en zijn niet dol op tomatensoep. Maar dit soepje is zo goddelijk. Het smaakt nog lekkerder als bij de Chinees . Dankjewel voor het recept ,!

  18. Heerlijk deze soep , mijn man en zijn niet dol op tomatensoep. Maar dit soepje is zo goddelijk. Het smaakt nog lekkerder als bij de Chinees . Dankjewel voor het recept ,!

  19. Ik heb hem zondag gemaakt en hij was heeeeerlijk!!!
    Ook de rest van het gezin vond hem heel erg lekker.
    Bedankt voor het delen!

  20. Ik heb hem zondag gemaakt en hij was heeeeerlijk!!!
    Ook de rest van het gezin vond hem heel erg lekker.
    Bedankt voor het delen!

  21. Ik heb de link gevonden en ga binnenkort de soep maken .
    Hou van tomatensoep en vooral de soep van de Chinees
    Bedankt voor het delen .

  22. Ik heb de link gevonden en ga binnenkort de soep maken .
    Hou van tomatensoep en vooral de soep van de Chinees
    Bedankt voor het delen .

  23. Steeds met n’n neus boven de pan tijdens het kook-proces en jaaaaa het ruikt als bij de Chinees nu nog proeven ….
    Thx voor het recept Eef!!

  24. Steeds met n’n neus boven de pan tijdens het kook-proces en jaaaaa het ruikt als bij de Chinees nu nog proeven ….
    Thx voor het recept Eef!!

  25. Net gemaakt en gegeten, kon in de buurtsuper geen tomatenblokjes vinden die niet in blik zitten (ivm bpa) dus fles passata gebruikt. Hij werd daardoor iets dikker dus geen maizena nodig en heb hem daardoor ook niet gepureerd dit was niet nodig. Hij was super lekker, ik durf wel te zeggen het lekkerste recept die ik ooit gemaakt heb, super bedankt daarvoor.

  26. Net gemaakt en gegeten, kon in de buurtsuper geen tomatenblokjes vinden die niet in blik zitten (ivm bpa) dus fles passata gebruikt. Hij werd daardoor iets dikker dus geen maizena nodig en heb hem daardoor ook niet gepureerd dit was niet nodig. Hij was super lekker, ik durf wel te zeggen het lekkerste recept die ik ooit gemaakt heb, super bedankt daarvoor.

  27. Hmmm klinkt heerlijk!

    Vraagje.. kan ik de gembersiroop vervangen voor iets anders?

    Ga zo door kan geen genoeg krijgen van je recepten!!

    1. Dankjewel 😀 je kunt de gembersiroop vervangen voor een halve eetlepel suiker of 1 eetlepel honing. Het zoetje maakt de soep extra lekker.

  28. Hmmm klinkt heerlijk!

    Vraagje.. kan ik de gembersiroop vervangen voor iets anders?

    Ga zo door kan geen genoeg krijgen van je recepten!!

  29. De soep gisteren gemaakt , vegetarisch , echt heel lekker. Je zou de maizena al weg kunnen laten de soep is al gebonden op zich . Appelmoes doet zijn werk ook. Hartelijk dank, top recept.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eef - Eef Kookt Zo

Welkom!

Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, écht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & écht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

Liefs,
Eef

Social Media

Nieuwsbrief

Favorieten

Op de hoogte blijven

Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

Scroll naar top