Gebakken Gnocchi met pompoen en geitenkaas

Gnocchi met pompoen en geitenkaas (vegetarisch)

Gebakken gnocchi met pompoen en geitenkaas. Een super lekkere en makkelijke maaltijd om te maken en om het begin van de herfst mee te vieren. Binnen een half uur zet je deze heerlijke, kleurrijke maaltijd met lekker veel groenten zoals pompoen, spinazie, groene asperges en meer lekkers op tafel!

Wie dacht dat de herfst niet kleurrijk kon zijn: think again! Deze heerlijke maaltijd van gebakken gnocchi met pompoen en geitenkaas is een bonte verzameling van allerlei kleuren en smaken. Een heerlijke snelle maaltijd welke je binnen 30 minuten al op tafel zet!

Vegetarische gnocchi met pompoen

Vaak hoor ik van mensen dat ze niet zo dol zijn op gnocchi. Mijn standaard antwoord is dan eigenlijk altijd: “heb je het al gebakken?”. Gebakken gnocchi (vind ik) is namelijk veel lekkerder dan gekookte gnocchi. Door het bakken krijgt de gnocchi een heel licht knapperig jasje en wordt de binnenkant bijna romig van textuur. Dat in combinatie met de zoete pompoen, knapperige aspergetips en geitenkaas maakt het tot een heerlijke maaltijd.

Vegetarische gnocchi met pompoen en geitenkaas

Gnocchi en aardappels

Zoals je misschien wel weet werk ik samen voor de campagne “Power to the pieper” om de oerhollandse aardappel vaker op tafel te zetten. Als aardappelliefhebber natuurlijk een eer om gevraagd te worden hiervoor want het is zo’n mooi, lekker en veelzijdig product van Nederlandse bodem. Nu denk je misschien, wat heeft dat te maken met gnocchi? Nou, gnocchi wordt gemaakt van aardappel! Voor zelfgemaakte gnocchi heb je namelijk niet veel nodig: aardappels, bloem en wat ei.

Ingredienten Gebakken Gnocchi met pompoen en geitenkaas

Gnocchi zelf maken of zelf kopen?

Nu kun je natuurlijk uren in de keuken gaan staan om zelf gnocchi te maken. Leuk projectje en zeker ook heel erg lekker, maar als drukke ondernemende mama kies ik ook weleens voor gemak. Dit keer in de vorm van gnocchi uit de supermarkt. Vers te vinden in het koelschap zijn ze het lekkerst en de kleintjes zijn dol op deze lekkere aardappelkussentjes zoals ik ze ook weleens noem.

Net als dat ik soms voor gemak kies als het aankomt op gnocchi, doe ik dat ook weleens bij koelverse aardappels zoals krieltjes en aardappelpartjes. Dat scheelt niet alleen tijd, maar heeft nog meer voordelen… Lees meer over de voordelen van koelverse aardappelen >>

Gnocchi met pompoen en geitenkaas

Gebakken Gnocchi met pompoen en geitenkaas

Gebakken gnocchi met pompoen en spinazie

Vegetarische gnocchi met pompoen en spinazie, makkelijke maaltijd
4.60 van 5 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Hoeveelheid: 2 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 100 gram groene aspergetips
  • 15 gram pijnboompitten
  • 200 gram pompoen (in blokjes)
  • ½ theelepel piment
  • 400 gram gnocchi
  • 100 gram cherrytomaten (gehalveerd)
  • 75 gram geitenkaas
  • 75 gram spinazie (vers)
  • 2-3 eetlepels groene pesto
  • olijfolie, boter, peper en zout

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Breng een steelpannetje met water en een snuf zout aan de kook. Kook hierin de groene aspergetips beetgaar en spoel ze daarna af onder de koude kraan.
  • Rooster ondertussen de pijnboompitten in een koekenpan.
  • Verhit daarna een beetje olijfolie en een klontje boter in de koekenpan en bak de pompoen blokjes gaar. Breng op smaak met piment, peper en zout.
  • Verhit daarna een beetje olijfolie en een klontje boter in de koekenpan en bak de gnocchi vervolgens in ca. 8 minuten goudbruin en knapperig. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg dan de groene aspergetips toe, bak even kort mee en tot slot bak je (heel kort) ook de gehalveerde cherrytomaten even mee.
  • Verdeel dit over 2 borden, strooi de pijnboompitten erover, verkruimel de geitenkaas en druppel er tot slot nog wat groene pesto overheen. Serveer met de knapperige spinazie als salade erbij. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 550kcal | Koolhydraten: 75g | Eiwitten: 17g | Vetten: 19g | Verzadigd vet: 6g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.

Gebakken Gnocchi met pompoen en geitenkaas

Gnocchi met pompoen en geitenkaas Pinterest Collage

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met de Nederlandse Aardappel Organisatie voor de campagne “Power to the pieper” bekend van de Piepershow. Ik bepaal zelf met welke merken/ bedrijven ik samenwerk.
Hierdoor kies ik er bewust voor om alleen samen te werken met bedrijven en merken waar ik volledig achter sta
.
Lees voor meer informatie mijn disclaimer
.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept