Vegan bananenbrood makkelijk recept

9 x recepten met banaan

9 x recepten met banaan. Oftewel je go-to lijstje als je van die mooie bruine bananen op je fruitschaal hebt liggen. Ik heb 9 heerlijke, écht makkelijke en totaal verschillende recepten met banaan voor je op een rij gezet.

Banaan recepten

Vorige week was het dus bananenbrood-dag. Ooit van gehoord? Nou ik niet, dus ik had weer de hele hype gemist haha. Ik ben niet zo goed in die ‘de dag van…’-dagen. Het zijn er inmiddels zo ontzettend veel dat het elke dag wel ‘de dag van…’ lijkt te zijn.

Maar al kijkend naar mijn fruitschaal met daarop een trosje heerlijk rijpe bananen, kwam ik op het idee om wel een lijstje te maken met allemaal lekkere en makkelijke recepten met banaan.

Bananen, bananen, bananen…

Van bananenbrood tot granola en van een smoothie tot heerlijke pancakes, in deze lijst vind je het allemaal! Want ik weet niet hoe het met jullie zit, maar wij hebben eigenlijk altijd wel bananen in huis.

De ene keer vliegen ze erdoorheen en de andere keer liggen ze er net zo lang dat ze nog nét niet zelf ‘bananenbrood’ schreeuwen 😉 . Want ja, dat is toch wel hét recept als je overrijpe bananen hebt. Heerlijk hoor en in deze lijst vind je dan ook meerdere bananenbrood recepten, MAAR je kunt er nog veel meer mee!

Dus bij deze mijn 9 favoriete recepten met banaan. Sla het op voor het geval je ooit denkt: “wat kan ik maken met rijpe bananen?” Hier vind je het antwoord!

9 x recepten met banaan

Bananenbrood

1. Bananenbrood

Het kon natuurlijk niet anders dan dat ik een artikel met recepten met banaan zou beginnen met een heerlijk basisrecept voor bananenbrood. Dit recept is de ‘gezonde’ versie zonder geraffineerde suiker en met volkoren tarwemeel (en evengoed heel smeuïg en lekker!).
Bekijk het recept voor bananenbrood >>

Ontbijtmuffins met banaan

2. Ontbijtmuffins

Deze lekkere, luchtige ontbijtmuffins met banaan en havermout zijn ideaal. Ze maken een heerlijk on-the-go ontbijtje, maar je kunt ze ook nog eens perfect invriezen. Vries ze per portie in en pak er een uit de vriezer als je een drukke ochtend hebt.
Bekijk het recept voor ontbijtmuffins >>

Vegan bananenbrood

3. Vegan bananenbrood

Bananenbrood kun je ook prima helemaal plantaardig oftewel vegan maken. Lekker & verantwoord. Ideaal om mee te nemen, als tussendoortje, onderdeel van je ontbijt of als je lekkere trek hebt.
Bekijk het recept voor vegan bananenbrood >>

Havermoutpap met banaan

4. Havermout met banaan

Dit ontbijtje is tijdens de koude(re) dagen van het jaar echt geweldig! Ik zou willen zeggen, hier kun je mij voor wakker maken, maar ik ben nogal gesteld op mijn slaap met 3 kleine kids dus doe dat maar niet 😉 .
Bekijk het recept voor havermout met banaan >>

Bananenbrood met chocolade

5. Bananenbrood met chocolade

Deze variatie op bananenbrood is ook wel echt een toppertje. Smeuïg, smaakvol en met chocolade erdoorheen kun je eigenlijk weinig fout doen! Perfect voor de lekkere trek of bij de koffie.
Bekijk het recept voor bananenbrood met chocolade >>

Bananenbrood wafels

5. Bananen wafels

Bananenbrood, maar dan in de vorm van wafels. Dat is precies hoe deze bananenbrood wafels smaken. Een heerlijk recept voor wafels met banaan!
Bekijk het recept voor bananen wafels >>

Gezonde pancakes met banaan & havermout

7. Gezonde pancakes

Pancakes met banaan en havermout, dit receptje is al jaren een succes op mijn blog en bij veel mensen een terugkerend ontbijtje geworden, zo leuk!
Bekijk het recept voor gezonde pancakes>>

Bananenbrood granola

8. Bananen granola

Bananenbrood granola, granola van bananenbrood? Nou ja, niet helemaal, maar wel in die richting. Deze granola zit namelijk bomvol… banaan! En nog meer lekkers wat het een heerlijke, voedzame granola maakt.
Bekijk het recept voor bananen granola >>

Vegan bananenbrood met speculaaskruiden

9. Bananenbrood met speculaaskruiden

Een lekkere twist op het vegan bananenbrood, een vegan bananenbrood met speculaaskruiden. Dit is zo’n lekkere combinatie en net weer even wat anders!
Bekijk het recept voor bananenbrood met speculaaskruiden >>

2 thoughts on “9 x recepten met banaan

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *