Vegan bananenbrood makkelijk recept

9 x recepten met banaan

9 x recepten met banaan. Oftewel je go-to lijstje als je van die mooie bruine bananen op je fruitschaal hebt liggen 😉 Ik heb 9 heerlijke, écht makkelijke en totaal verschillende recepten met banaan voor je op een rij gezet.

Vorige week was het dus bananenbrood-dag. Ooit van gehoord? Nou ik niet, dus ik had weer de hele hype gemist haha 😉 . Ik ben niet zo goed in die ‘de dag van…’-dagen. Het zijn er inmiddels zo ontzettend veel dat het elke dag wel ‘de dag van…’ lijkt te zijn. Maar al kijkend naar mijn fruitschaal met daarop een trosje heerlijk rijpe bananen, kwam ik op het idee om wel een lijstje te maken met allemaal lekkere en makkelijke recepten met banaan.

Bananen, bananen, bananen…

Van bananenbrood tot granola en van een smoothie tot heerlijke pancakes, in deze lijst vind je het allemaal! Want ik weet niet hoe het met jullie zit, maar wij hebben eigenlijk altijd wel bananen in huis. De ene keer vliegen ze erdoorheen en de andere keer liggen ze er net zo lang dat ze nog nét niet zelf ‘bananenbrood’ schreeuwen 😉 . Want ja, dat is toch wel hét recept als je overrijpe bananen hebt. Heerlijk hoor en in deze lijst vind je dan ook meerdere bananenbrood recepten, MAAR je kunt er nog veel meer mee!

Dus bij deze mijn 9 favoriete recepten met banaan. Sla het op voor het geval je ooit denkt: “wat kan ik maken met rijpe bananen?” Hier vind je het antwoord!

9 x recepten met banaan

 

Bananenbrood

1. Bananenbrood

Het kon natuurlijk niet anders dan dat ik een artikel met recepten met banaan zou beginnen met een heerlijk basisrecept voor bananenbrood. Want dat is natuurlijk een van de lekkerste dingen om te maken met overrijpe bananen! Dit recept is de ‘gezonde’ versie zonder geraffineerde suiker en met volkoren tarwemeel (en evengoed heel smeuïg en lekker!).
Bekijk het recept voor bananenbrood >>

Ontbijtmuffins met banaan

2. Ontbijtmuffins met banaan

Deze lekkere, luchtige ontbijtmuffins met banaan en havermout zijn ideaal. Ze maken een heerlijk on-the-go ontbijtje, maar je kunt ze ook nog eens perfect invriezen. Vries ze per portie in en pak er een uit de vriezer als je een drukke ochtend hebt.
Bekijk het recept voor ontbijtmuffins met banaan >>

Bananenbrood granola

3. Bananenbrood granola

Oh yes, bananenbrood granola. Dat is precies zo lekker als het klinkt! Probeer maar.
Bekijk het recept voor bananenbrood granola >>

Smoothiebowl met framboos en banaan

4. Smoothiebowl met framboos en banaan

Smoothies zijn natuurlijk bij uitstek een geweldige manier om je bananen en eventueel ander fruit op te maken. Lekker als tussendoortje of als ontbijt bijvoorbeeld met deze smoothiebowl.
Bekijk het recept voor smoothiebowl met framboos en banaan >>

Havermoutpap met banaan

5. Havermoutpap met banaan

Dit ontbijtje is tijdens de koude(re) dagen van het jaar echt geweldig! Ik zou willen zeggen, hier kun je mij voor wakker maken, maar ik ben nogal gesteld op mijn slaap met 2 kleine kids dus doe dat maar niet 😉 .
Bekijk het recept voor havermoutpap met banaan >>

Vegan bananenbrood

6. Vegan bananenbrood

Wist je dat je bananenbrood heel makkelijk ook vegan kunt maken? Ik vertel je hoe!
Bekijk het recept voor vegan bananenbrood >>

Gezonde pancakes met banaan & havermout

7. Gezonde pancakes met banaan & havermout

Pancakes met banaan en havermout, dit receptje is al jaren een succes op mijn blog en bij veel mensen een terugkerend ontbijtje geworden, zo leuk!
Bekijk het recept voor gezonde pancakes met banaan & havermout >>

Vegan bananenbrood met speculaaskruiden

8. Vegan bananenbrood met speculaaskruiden

Een lekkere twist op het vegan bananenbrood, een vegan bananenbrood met speculaaskruiden. Dit is zo lekker!
Bekijk het recept voor vegan bananenbrood met speculaaskruiden >>

Havermout muffins met banaan en spinazie

9. Havermout muffins met banaan en spinazie

De hekkensluiter van deze lijst: vegan, lactosevrije havermout muffins met banaan en spinazie wat deze muffins hun mooie groene kleur geeft.
Bekijk het recept voor havermout muffins met banaan en spinazie >>

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *