Bananenbrood granola, granola van bananenbrood? Nou ja, niet helemaal, maar wel in die richting. Deze granola zit namelijk bomvol… banaan! En nog meer lekkers wat het een heerlijke, voedzame granola maakt waar je lekker de dag mee kunt beginnen.
Ik ben dol op bananenbrood en maak het regelmatig. Zeker als ik weer eens wat mooie bruine bananen op mijn fruitschaal heb liggen. Zo ook deze keer, maar het leek me leuk er eens wat anders mee te maken. Granola dus, met, jawel, banaan!
Granola met bananenbrood
Super simpel, super makkelijk en super lekker om te maken. Natuurlijk heb ik er ook nog wat bananenchips doorheen gedaan want ja, het oog wil immers ook wat toch 😉 Daardoor zie je in een oogopslag dat het bananen granola is en persoonlijk vind ik die chipjes dus altijd lekker! Ze zijn een beetje zoet en hard, net snoepjes.
Wat heb je nodig voor bananenbrood granola?
Banaan, maar dat spreekt een beetje voor zich inmiddels hè 😉 . Verder havermout en ik vind het persoonlijk lekker om nog wat gepofte quinoa erdoorheen te doen. Het hoeft niet perse, maar geeft wel een lekkere textuur aan het geheel én ziet er leuk uit. Ik heb er ook een mix van walnoten en pecannoten doorheen gedaan omdat ik van beide nog een klein beetje had. Verder lekker wat kaneel en agave siroop voor het zoetje. Ik gebruik kokosolie erdoor omdat dat een natuurlijke en verzadigde vetsoort is, maar ook neutraal is van smaak en dus ideaal in deze granola.
Granola recepten
Ben je dol op granola en ben je op zoek naar nog meer inspiratie? Heb ik voor je! Zo heb ik een heerlijke granola pumpkin spice op mijn blog, een mega snelle 5-minuten granola, maar ook zelfgemaakte muesli. Die laatste is ook echt een aanrader om eens zelf te maken met die kruiden in dat recept… heerlijk!
Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 200 gram havermout
- 25 gram gepofte quinoa
- 75 gram noten (bijvoorbeeld pecannoten en/of walnoten)
- 2 theelepels kaneel
- zout
- 1 banaan (rijp)
- 100 gram agave sirop
- 50 gram kokosolie (gesmolten)
- 75 gram bananenchips
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Verwarm de oven voor op 175 graden boven- en onderwarmte.
- Doe de droge ingrediënten in een kom (havermout, gepofte quinoa, noten, kaneel en een snuf zout naar smaak).
- Prak de banaan in een ander kommetje en meng hierdoor de agave siroop en de kokosolie.
- Meng de droge en natte ingrediënten. Verdeel de granola over een met bakpapier beklede bakplaat en zit het in de oven voor 10 minuten.
- Na 10 minuten schep je de boel om en zet je het weer 5 minuten in de oven. Weer omscheppen na 5 minuten en de oventijd met elke keer 5 minuten verlengen en omscheppen tot je granola licht verkleurd is en knapperig begint te worden.
- Laat daarna de granola afkoelen en schep de bananenchips erdoorheen. Serveer met melk of yoghurt en eet smakelijk!
handig om te weten:
voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.