fbpx
Bananenbrood granola

Bananenbrood granola

Bananenbrood granola, granola van bananenbrood? Nou ja, niet helemaal, maar wel in die richting. Deze granola zit namelijk bomvol… banaan! En nog meer lekkers wat het een heerlijke, voedzame granola maakt waar je lekker de dag mee kunt beginnen.

Ik ben dol op bananenbrood en maak het regelmatig. Zeker als ik weer eens wat mooie bruine bananen op mijn fruitschaal heb liggen. Zo ook deze keer, maar het leek me leuk er eens wat anders mee te maken. Granola dus, met, jawel, banaan! 

Granola met bananenbrood 

Super simpel, super makkelijk en super lekker om te maken. Natuurlijk heb ik er ook nog wat bananenchips doorheen gedaan want ja, het oog wil immers ook wat toch 😉 Daardoor zie je in een oogopslag dat het bananen granola is en persoonlijk vind ik die chipjes dus altijd lekker! Ze zijn een beetje zoet en hard, net snoepjes.

Granola met banaan

Wat heb je nodig voor bananenbrood granola?

Banaan, maar dat spreekt een beetje voor zich inmiddels hè 😉 . Verder havermout en ik vind het persoonlijk lekker om nog wat gepofte quinoa erdoorheen te doen. Het hoeft niet perse, maar geeft wel een lekkere textuur aan het geheel én ziet er leuk uit. Ik heb er ook een mix van walnoten en pecannoten doorheen gedaan omdat ik van beide nog een klein beetje had. Verder lekker wat kaneel en agave siroop voor het zoetje. Ik gebruik kokosolie erdoor omdat dat een natuurlijke en verzadigde vetsoort is, maar ook neutraal is van smaak en dus ideaal in deze granola.

Bananenbrood granola ingrediënten_

Granola recepten

Ben je dol op granola en ben je op zoek naar nog meer inspiratie? Heb ik voor je! Zo heb ik een heerlijke granola pumpkin spice op mijn blog, een mega snelle 5-minuten granola, maar ook zelfgemaakte muesli. Die laatste is ook echt een aanrader om eens zelf te maken met die kruiden in dat recept… heerlijk!

Bananenbrood granola recept

Bananenbrood granola

Bananenbrood granola, een heerlijke, voedzame granola met banaan, noten, havermout en gepofte quinoa waar je lekker de dag mee kunt beginnen.
5 van 2 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Hoeveelheid: 10 porties*

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 200 gram havermout
  • 25 gram gepofte quinoa
  • 75 gram noten (bijvoorbeeld pecannoten en/of walnoten)
  • 2 theelepels kaneel
  • zout
  • 1 banaan (rijp)
  • 100 gram agave sirop
  • 50 gram kokosolie (gesmolten)
  • 75 gram bananenchips

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Doe de droge ingrediënten in een kom (havermout, gepofte quinoa, noten, kaneel en een snuf zout naar smaak).
  • Prak de banaan in een ander kommetje en meng hierdoor de agave siroop en de kokosolie.
  • Meng de droge en natte ingrediënten. Verdeel de granola over een met bakpapier beklede bakplaat en zit het in de oven voor 10 minuten.
  • Na 10 minuten schep je de boel om en zet je het weer 5 minuten in de oven. Weer omscheppen na 5 minuten en de oventijd met elke keer 5 minuten verlengen en omscheppen tot je granola licht verkleurd is en knapperig begint te worden.
  • Laat daarna de granola afkoelen en schep de bananenchips erdoorheen. Serveer met melk of yoghurt en eet smakelijk!

handig om te weten:

* uit dit recept haal je ongeveer 10 porties granola - ca. 1 opscheplepel per portie

voedingswaarden (per persoon/ portie):

Calorieën: 196kcal | Koolhydraten: 20g | Eiwitten: 2g | Vetten: 13g | Verzadigd vet: 7g
WIL JE DIT RECEPT OPSLAAN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.

Bananenbrood granola

Bananenbrood granola Pinterest Collage

Eef

Eef

Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept




Eef - Eef Kookt Zo

Welkom!

Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, écht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & écht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

Liefs,
Eef

Social Media

Nieuwsbrief

Favorieten

Op de hoogte blijven

Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

Scroll naar top