Snelle granola. In slechts 5 (!) minuten heb je met dit recept al granola gemaakt. Twee porties lekkere, knapperige granola. Ideaal voor als je trek hebt in granola, maar geen zin (of tijd) hebt om een hele batch te maken. Lekker, makkelijk, snel en gezond. Precies zoals ik mijn recepten graag maak.
Het einde van de maand alweer! Zoals altijd vind je aan het einde van de maand de foodblogswap op mijn blog. Bij de foodblogswap krijg je willekeurig een andere foodblog toegewezen waarvan je een recept kiest. Dit recept maak je vervolgens klaar en pas je naar eigen smaak aan.
Kook Eet Deel
Deze maand mocht ik aan de slag met de blog van Marjolein genaamd Kook Eet Deel om van haar blog wat lekkers te maken en dit aan te passen naar eigen recept. Nu is Kook Eet Deel geen onbekende blog voor mij aangezien ik in maart van dit jaar ook al mocht koken van dit blog voor de foodblogswap. Toen maakte ik een gezonde versie van het recept van Marjolein voor bananenbrood . Nog steeds een favoriet, dus ik vond het zeker geen straf om nogmaals van Marjolein haar blog te mogen koken.
Sterker nog, er zijn inmiddels alweer heel wat lekkere recepten bijgekomen maar eentje sprak mij direct aan: het recept voor snelle granola.
Het recept van Marjolein is voor één persoon. Toen ik klaar was met mijn versie had ik voldoende voor 2 porties. Heel vervelend 😉 . Zo heb je direct voor 2 dagen voldoende of je hebt extra voor een tussendoortje. Een klein handje granola is namelijk ook erg lekker om zo van te snoepen.
Tropische herfst
De insteek was om de snelle granola tropische smaken mee te geven en daarom koos ik voor kokossnippers en cashewnoten. Een lekkere combinatie. Door de kruiden (kardemom en kaneel) heeft deze granola ook een warme kruidige smaak gekregen. Niet tropisch fris dus, maar lekker knapperig en vol van smaak. De ideale granola voor de overgang van de zomer naar de herfst zou je kunnen zeggen. Natuurlijk kun je ‘m ook elk ander moment van het jaar maken. Zeg nou zelf, snelle granola in 5 minuten. Dat is toch simpelweg een uitkomst!
Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 25 gram cashewnoten (ongezouten)
- 4 eetlepels havermout
- 2 eetlepels kokosschaafsel
- 2 eetlepels blanke rozijnen
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- 1 eetlepel honing
- snuf kardemom, kaneel en zout
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Doe alle ingrediënten in een kom en mix deze goed door elkaar zodat de honing, kruiden en zonnebloemolie goed verdeeld zijn.
- Verwarm een koekenpan (zonder boter of olie) op middelhoog vuur. Doe hierin het mengsel voor de granola en bak deze goudbruin. Blijf ondertussen wel constant roeren door de pan zodat alles gelijkmatig een kleurtje krijgt en krokant wordt.
- Haal het mengsel daarna uit de pan en laat het even afkoelen. Serveer bijvoorbeeld met (Griekse) yoghurt. Eet smakelijk!
Marijke says:
Klinkt erg lekker en 5 minuten, dat is natuurlijk perfect!
Rowan says:
Wauw dit klinkt echt als muziek in mijn oren! Ik ga je recept snel eens uitproberen!
Melissa says:
Al een tijd op zoek naar een lekker recept voor granola, deze ga ik eens proberen!
Eef says:
Leuk! Laat je me weten wat je ervan vindt?
linda says:
1 eetkeoek honing? Foutje zeker 🙂
Eef says:
Nee joh, dat is een nieuw soort lepeltje 😉 Ik heb het direct even aangepast. Dank voor je oplettendheid!
Janet says:
Superlekker! Ga het deze week nog eens maken en dan met gedroogde cranberry. Rozijnen in deze combi is oke maar ik lust ze eigenlijk nog steeds niet echt. Of heb jij nog een andere suggestie voor de rozijnen.
Eef says:
Cranberry kan prima als vervanger en anders andere soorten gedroogd fruit zoals appel, perzik etc.
Janet says:
Superlekker! Ga het deze week nog eens maken en dan met gedroogde cranberry. Rozijnen in deze combi is oke maar ik lust ze eigenlijk nog steeds niet echt. Of heb jij nog een andere suggestie voor de rozijnen.