Ontbijtmuffins met banaan en yoghurt

Ontbijtmuffins met banaan en yoghurt

Ontbijtmuffins met banaan en yoghurt… klinkt goed niet? Dat zijn ze ook! Lekkere, luchtige, zacht zoete muffins die ideaal zijn voor een snel ‘on-the-go’ ontbijt, tussendoortje of bij een uitgebreid(er) ontbijt met een bakje yoghurt en wat fruit voor erbij.

Soms heb je geen tijd voor een uitgebreid ontbijt en moet het even snel snel. Want de kleine moet naar de opvang of naar opa en oma, jij door naar je werk en ontbijten… ontbijten moet maar even ergens tussendoor. Hetzelfde geldt ook als je geen kleine mensjes om je heen hebt want ook toen ik nog geen mama was had ik ‘s morgens maar weinig tijd. Iets langer onder de douche staan of juist nog even snoozen, daar ging ‘s morgens vroeg (bij voorkeur) meer tijd aan op dan ontbijten. Althans doordeweeks, het weekend is een ander verhaal 😉 .

Ontbijtmuffins met banaan en yoghurt

22 reacties op “Ontbijtmuffins met banaan en yoghurt

 • Hoi, je schrijft ‘volkorenbloem’ maar als bloem gezeefd meel is kan het toch niet volkoren zijn? Bedoelde je soms tarwebloem?

 • Hoi, je schrijft ‘volkorenbloem’ maar als bloem gezeefd meel is kan het toch niet volkoren zijn? Bedoelde je soms tarwebloem?

  • Heb via Bol.com het boek opgezocht en daar kun je in bladeren en dit staat ook zo in het originele recept. In dat recept wordt wel volkorenbloem gebruikt.

  • Heb ze gisteren gemaakt. Ze zagen er prima uit na 25 minuten maar toch nog even laten staan gezien je opmerking over baktijd. Was in mijn geval niet nodig geweest. Van binnen waren ze nog wel wat sponzig, maar algeheel net iets te droog (buitenkant). Smaken prima! Zeker niet (te) zoet. Ik heb wel volkoren tarwemeel gebruikt zoals in het oorspronkelijke recept ook staat. Kun je gewoon bij AH kopen.
   Ook eetlepel bakpoeder klopt hoor!@ Stephanie
   Vooral een lekker snel en makkelijk recept!

  • Eef

   Per portie is zoals bij de aangegeven hoeveelheid. Dus in dit geval per muffin. Bij andere recepten is dit mogelijk anders en per portie is daardoor de meest algemene term.

 • Edwin Hoogervorst
  Edwin Hoogervorst says:

  Hi Eef, hoeveel gram bakpoeder (voor 12 muffins) is aan te raden? Ik lees in je receptuur een THEElepel, maar bovenstaand in reacties een EETlepel. Echter zijn zowel een thee- als eetlepel nogal relatief voor deze onervaren kok als ik 🙂 (wel of geen boogje op je lepel…). Wellicht handig om het aantal gram aan te geven?
  Groetjes!

  • Eef

   De hoeveelheid is een eetlepel, dit staat ook in de receptuur. Een eetlepel en een theelepel zijn hele gangbare maatvoeringen voor recepten, het is bij dit soort kleine hoeveelheden vaak juist onhandig(er) om hier grammen aan te geven. Een kwestie van oefenen en uitproberen. Je hebt ‘officiële’ theelepels en eetlepels die je voor bakken kunt kopen als je er nog wat onervaren mee bent en er gevoel voor wilt krijgen. Anders is het altijd een gewone standaard theelepel en een standaard eetlepel qua formaat. Bak ze!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeel dit recept