zoetzure komkommer

9 x komkommer recepten

Ben jij ook zo dol op komkommer? Ik vind deze verfrissende groentesoort heerlijk en zeer veelzijdig te gebruiken op allerlei manieren. Ik deel graag mijn favoriete komkommer recepten met je!

Recepten met komkommer

Komkommer is officieel een echte zomergroente. Al is het jaarrond verkrijgbaar in de supermarkt, mocht je het telen in je eigen moestuin dan kun je in de zomer waarschijnlijk genieten van een hoop komkommers. Op zoek naar inspiratie wat te maken met al die komkommers? Ik heb genoeg opties in dit lijstje met komkommer recepten!

Komkommertijd

Komkommer inleggen of een salade met komkommer zijn bereidingen die je waarschijnlijk wel kent, maar er is zeker meer mogelijk. Met mijn recepten met komkommer kom je de komkommertijd wel door…

Leuk weetje: in de zomer wordt vaak de term komkommertijd gebruikt omdat dit voor komkommerkwekers vaak een drukke tijd is terwijl er in ander vakgebieden niet zo veel gebeurt. Het is dan dus ‘komkommertijd’.

Met deze 9 komkommer recepten genoeg opties om wat lekkers te maken met komkommer!

9 x komkommer recepten

Griekse salade

1. Griekse salade

We beginnen met een lekker en makkelijk recept voor Griekse salade met feta, tomaat, olijven en natuurlijk komkommer. Een van mijn favoriete salades!
Bekijk het recept voor Griekse salade >>

Tzatziki

2. Tzatziki

We blijven even in Griekenland want als er één gerecht een goede bestemming voor je komkommers is, dan is het Griekse tzatziki! Met mijn recept maak je allerlekkerste klassieke tzatziki saus.
Bekijk het recept voor tzatziki >>

Gazpacho recept

3. Gazpacho

Een gerecht waar je niet zo snel aan denkt maar zeker een aanrader is: dat is deze gazpacho. Echt een heerlijk fris soepje met tomaat én komkommer, ideaal in de zomer!
Bekijk het recept voor gazpacho >>

zoetzure komkommer

4. Zoetzure komkommer

Een van mijn favoriete bijgerechten is deze zoetzure komkommer. Een heerlijke smaakmaker om te maken met je komkommers. Het blijft gekoeld lang goed en is heerlijk verfrissend bij vele gerechten.
Bekijk het recept voor zoetzure komkommer >>

Oosterse wraps met kip

5. Oosterse wraps

Als je dol bent op wraps dan wil je dit recept zeker proberen. Heerlijk gemarineerde kip, knapperige groenten met onder andere komkommer en lekkere sausjes erbij. Smikkelen!
Bekijk het recept voor Oosterse wraps >>

Orzo salade

6. Orzo salade

Deze orzo salade is heerlijk als bijgerecht voor de BBQ, als snelle maaltijd op de warme dagen en ook lekker als lunch. Dit is er een die je echt een keer moet proberen!
Bekijk het recept voor orzo salade >>

Zelf Turkse pizza maken

7. Turkse pizza

Op mijn zelfgemaakte Turkse pizza mag ook zeker de komkommer niet ontbreken als een van de knapperige toppings. Samen met wat tomaat, paprika, sambal en knoflooksaus natuurlijk!
Bekijk het recept voor Turkse pizza >>

Omelet wrap met zalm

8. Eiwrap met zalm

Komkommer smaakt ook heerlijk op deze eiwrap met zalm. Een heerlijk gerecht voor de lunch, uitgebreid ontbijt of in rolletjes als hapje bij de borrel.
Bekijk het recept voor eiwrap met zalm >>

Ingelegde Komkommer

9. Ingelegde komkommer

Natuurlijk mag de ingelegde komkommer, ook wel ingemaakte komkommer, niet ontbreken in dit lijstje recepten met komkommer. Een fantastisch maar oh zo simpel bijgerecht.
Bekijk het recept voor ingelegde komkommer >>

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *