Oosterse wraps met kip

Oosterse wraps met kip

Oosterse wraps met kip. Als je dol bent op wraps dan wil je dit recept zeker eens proberen. Heerlijk gemarineerde kip, knapperige groenten en lekkere sausjes erbij. Oprollen en smikkelen maar!

Oosterse wraps ken je waarschijnlijk wel van het pakje van Honig: ‘Honig Familiegerecht Oosterse wraps’. Een pakje met wraps, kruidenmix, kruidenmix voor je sausje en een chili-dipsaus.

Oosterse wraps zonder pakje

No offense Honig, maar dat kunnen we natuurlijk prima zelf ook thuis maken. Zonder pakje, zonder gedroogde kruidenmix voor een sausje en bomvol smaak. Maar dan ben je er vast lang mee bezig zal je misschien denken? Zeker niet! Binnen een half uur zet je deze heerlijke wraps zo op tafel. Lekker, snel en écht makkelijk, precies zoals ik mijn recepten graag maak.

Ben je op zoek naar meer wereldgerechten zonder pakje en zakje? Bekijk dan: 9 x wereldgerechten zonder pakje of zakje

Snelle wraps met kip

Oosterse wraps recept

Kleine kanttekening moet ik wel maken, want voor het beste resultaat marineer je de kip lekker een avondje van te voren. Een uurtje mag ook en zelf helemaal niet marineren kan ook, maar het aller-aller-allerbeste resultaat krijg je door de kip even lekker te marineren. Trekken de smaken goed van in én het maakt je bereidingstijd de volgende dag nog korter want je hoeft de kip niet meer eerst in stukjes te snijden en te marineren. Win-win 😉

Oosterse wraps met kip en knapperige groenten

Oosterse wraps met kip

Oosterse wraps met kip

Oosterse wraps met kip. Heerlijk gemarineerde kip, knapperige groenten en lekkere sausjes erbij. Oprollen en smikkelen maar!
4.35 van 20 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Hoeveelheid: 6 wraps

Wat heb je nodig (ingrediënten):

Voor de kip en marinade
  • 500 gram kipfilet (in reepjes gesneden)
  • 2 eetlepels (lichte) sojasaus
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • 2 tenen knoflook (uitgeperst met een knoflookpers)
  • 2 theelepels komijnpoeder
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel sambal
Voor de wraps
  • 6 wraps
  • 175 gram ijsbergsla (fijngesneden)
  • 1 komkommer (in dunne reepjes gesneden)
  • 125 gram taugé
  • 50 gram wortel (geraspt)
  • naar smaak: Kewpie (Japanse mayonaise) en chilisaus

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Doe de reepjes kip in een ruime kom en voeg alle ingrediënten voor de marinade toe.
  • Marineer de kip bij voorkeur de avond van tevoren en zet een nacht in de koelkast. Het hoeft niet, maar voor het lekkerste resultaat raad ik je dit zeker aan.
  • Verhit een beetje olie in een ruime koekenpan en bak de kip gaar.
  • Verwarm de wraps zoals aangegeven op de verpakking.
  • Vul de wraps als de kip gaar is door ze eerst naar smaak in de smeren met een laagje Kewpie (Japanse mayonaise) en chilisaus.
  • Verdeel daarover de ijsbergsla, reepjes komkommer, wortel, taugé en vervolgens de kip. Rol de wraps op en eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 289kcal | Koolhydraten: 19g | Eiwitten: 19g | Vetten: 15g | Verzadigd vet: 4g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.

Oosterse wraps met kip

Oosterse wraps met kip Pinterest Collage

18 thoughts on “Oosterse wraps met kip

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept