Oosterse wraps met kip. Als je dol bent op wraps dan wil je dit recept zeker eens proberen. Heerlijk gemarineerde kip, knapperige groenten en lekkere sausjes erbij. Oprollen en smikkelen maar!
Oosterse wraps ken je waarschijnlijk wel van het pakje van Honig: ‘Honig Familiegerecht Oosterse wraps’. Een pakje met wraps, kruidenmix, kruidenmix voor je sausje en een chili-dipsaus.
Oosterse wraps zonder pakje
No offense Honig, maar dat kunnen we natuurlijk prima zelf ook thuis maken. Zonder pakje, zonder gedroogde kruidenmix voor een sausje en bomvol smaak. Maar dan ben je er vast lang mee bezig zal je misschien denken? Zeker niet! Binnen een half uur zet je deze heerlijke wraps zo op tafel. Lekker, snel en écht makkelijk, precies zoals ik mijn recepten graag maak.
Ben je op zoek naar meer wereldgerechten zonder pakje en zakje? Bekijk dan: 9 x wereldgerechten zonder pakje of zakje
Oosterse wraps recept
Kleine kanttekening moet ik wel maken, want voor het beste resultaat marineer je de kip lekker een avondje van te voren. Een uurtje mag ook en zelf helemaal niet marineren kan ook, maar het aller-aller-allerbeste resultaat krijg je door de kip even lekker te marineren. Trekken de smaken goed van in én het maakt je bereidingstijd de volgende dag nog korter want je hoeft de kip niet meer eerst in stukjes te snijden en te marineren. Win-win 😉
Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 500 gram kipfilet (in reepjes gesneden)
- 2 eetlepels (lichte) sojasaus
- 2 eetlepels ketjap manis
- 1 eetlepel bruine basterdsuiker
- 2 tenen knoflook (uitgeperst met een knoflookpers)
- 2 theelepels komijnpoeder
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 theelepel sambal
- 6 wraps
- 175 gram ijsbergsla (fijngesneden)
- 1 komkommer (in dunne reepjes gesneden)
- 125 gram taugé
- 50 gram wortel (geraspt)
- naar smaak: Kewpie (Japanse mayonaise) en chilisaus
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Doe de reepjes kip in een ruime kom en voeg alle ingrediënten voor de marinade toe.
- Marineer de kip bij voorkeur de avond van tevoren en zet een nacht in de koelkast. Het hoeft niet, maar voor het lekkerste resultaat raad ik je dit zeker aan.
- Verhit een beetje olie in een ruime koekenpan en bak de kip gaar.
- Verwarm de wraps zoals aangegeven op de verpakking.
- Vul de wraps als de kip gaar is door ze eerst naar smaak in de smeren met een laagje Kewpie (Japanse mayonaise) en chilisaus.
- Verdeel daarover de ijsbergsla, reepjes komkommer, wortel, taugé en vervolgens de kip. Rol de wraps op en eet smakelijk!
voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Eveline says:
Hé , ik ben mijn boodschappenlijstje aan het maken maar wortels zie ik wel op de foto maar niet bij de ingrediënten en sla zie ik niet op de foto maar wel bij de ingrediënten. Klopt dit?
Eef says:
Klopt helemaal! Wat suf, ik heb het er direct bijgezet 🙂
Anneke says:
Heerlijk! Vond combi taugé, komkommer en wortel beetje vreemd maar was echt lekker..
Eef says:
Ja is weer ff wat anders he, maar ik vond het zelf ook erg lekker samen in de wrap. Blij te horen jij ook 🙂
Martijn Philips says:
Dit is weer zo’n verrassend lekker recept . Zeker als je wraps ook zelf maakt . . Heerlijk ?
Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:
Wat fijn om te horen! Bedankt voor het delen 🙂
Winny says:
Gisteren uitgeprobeerd. Heerlijk recept. Zeker voor herhaling vatbaar?
Eef says:
Wat leuk om te lezen, dankjewel voor je reactie 🙂
Pernell says:
Dit recept maak ik vaker en het is echt een favoriet bij ons thuis. :b
Maris - Team Eefkooktzo.nl says:
Dat horen we graag 🙂 Bedankt voor je leuke reactie!
Anneke says:
Weer een toppertje. Te laat besloten om lang te laten marineren maar toch heerlijk.
Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:
Wat super! 😀
Mynke says:
Ik ga dit vanavond maken, lijkt me heerlijk. Ik las ‘Kwepie (Japanse mayonaise)’ en googelde even omdat ik dit niet ken. Ik denk dat het eigenlijk Kewpie heet? (Ken ik trouwens ook nog niet, maar ik ga dit wel regelen, ben benieuwd…)
Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:
Wat leuk! Klopt helemaal, scherp gezien. Ik heb het gelijk even aangepast.