Oosterse wraps met kip. Als je dol bent op wraps dan wil je dit recept zeker eens proberen. Heerlijk gemarineerde kip, knapperige groenten en lekkere sausjes erbij. Oprollen en smikkelen maar!
Oosterse wraps ken je waarschijnlijk wel van het pakje van Honig: ‘Honig Familiegerecht Oosterse wraps’. Een pakje met wraps, kruidenmix, kruidenmix voor je sausje en een chili-dipsaus.
Oosterse wraps zonder pakje
No offense Honig, maar dat kunnen we natuurlijk prima zelf ook thuis maken. Zonder pakje, zonder gedroogde kruidenmix voor een sausje en bomvol smaak. Maar dan ben je er vast lang mee bezig zal je misschien denken? Zeker niet! Binnen een half uur zet je deze heerlijke wraps zo op tafel. Lekker, snel en écht makkelijk, precies zoals ik mijn recepten graag maak.
Ben je op zoek naar meer wereldgerechten zonder pakje en zakje? Bekijk dan: 9 x wereldgerechten zonder pakje of zakje

Oosterse wraps recept
Kleine kanttekening moet ik wel maken, want voor het beste resultaat marineer je de kip lekker een avondje van te voren. Een uurtje mag ook en zelf helemaal niet marineren kan ook, maar het aller-aller-allerbeste resultaat krijg je door de kip even lekker te marineren. Trekken de smaken goed van in én het maakt je bereidingstijd de volgende dag nog korter want je hoeft de kip niet meer eerst in stukjes te snijden en te marineren. Win-win 😉


Ingrediënten
- 500 gram kipfilet (in reepjes gesneden)
- 2 eetlepels (lichte) sojasaus
- 2 eetlepels ketjap manis
- 1 eetlepel bruine basterdsuiker
- 2 tenen knoflook (uitgeperst met een knoflookpers)
- 2 theelepels komijnpoeder
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 theelepel sambal
- 6 wraps
- 175 gram ijsbergsla (fijngesneden)
- 1 komkommer (in dunne reepjes gesneden)
- 125 gram taugé
- 50 gram wortel (geraspt)
- naar smaak: Kewpie (Japanse mayonaise) en chilisaus
Zo maak je het (bereidingswijze)
- Doe de reepjes kip in een ruime kom en voeg alle ingrediënten voor de marinade toe.
- Marineer de kip bij voorkeur de avond van tevoren en zet een nacht in de koelkast. Het hoeft niet, maar voor het lekkerste resultaat raad ik je dit zeker aan.
- Verhit een beetje olie in een ruime koekenpan en bak de kip gaar.
- Verwarm de wraps zoals aangegeven op de verpakking.
- Vul de wraps als de kip gaar is door ze eerst naar smaak in de smeren met een laagje Kewpie (Japanse mayonaise) en chilisaus.
- Verdeel daarover de ijsbergsla, reepjes komkommer, wortel, taugé en vervolgens de kip. Rol de wraps op en eet smakelijk!
Labels/ merken in dit artikel kunnen onderdeel zijn van een betaalde samenwerking. Sommige links op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.




Ik ben erg benieuwd naar dit recept en ga het binnenkort zeker uitproberen!
Ik ben alleen geen fan van de smaak van taugé. Heb je een suggestie voor iets anders wat er goed door vervangen kan worden? Anders doe ik gewoon wat meer van de andere groentes.
In dat geval zou ik de taugé gewoon weglaten zoals je zelf voorstelt, je kunt het lastig vervangen met iets soortgelijks en zonder zijn de wraps ook heerlijk!
Wat een heerlijk recept! Verrassende combinatie…lekker rauwe groente…zalig..ik had de kip lang gemarineerd (2 dagen). Jammie!
Wat fijn om te horen, dankjewel Barbara!
Vandaag gemaakt en het was heerlijk. Precies het recept gevolgd…..wij haalden alleen geen 6 wraps 😂 maar 4 was voor 2 personen ook voldoende maatje Large wraps waren het dan ook wel 😉
Fijn dat het gesmaakt heeft! Wij gebruiken meestal medium wraps voor recepten, anders staat het erbij. Maar het blijft uiteraard ook een schatting en afhankelijk van hoeveel trek je hebt 😉
WOW, zo eenvoudig maar zo ontzettend lekker! Hele gezin miste na de maaltijd een aantal vingers ;-). Door jouw recepten sta ik tegenwoordig met veel plezier in de keuken. Nog even en ik durf hardop te zeggen dat ik (door jou) goed én lekker kan koken.
Haha, wat ontzettend leuk om te horen. Dankjewel Linda en nog veel (meer) kookplezier!
Heerlijk gegeten. 👍
Blij om dat te horen 😀 Dankjewel!
Komt de smaal van de marinade in de buurt van de oosterse wraps van de Honig of zijn de smaken anders?
Het is zeker op geïnspireerd maar natuurlijk niet exact hetzelfde, aangezien deze zelf gemaakt is!
Waar kun je de Japanse mayonaise kopen. Wil het recept graag maken.
In de meeste supermarkten hebben ze het tegenwoordig en anders bij de toko!
Ik ga dit vanavond maken, lijkt me heerlijk. Ik las ‘Kwepie (Japanse mayonaise)’ en googelde even omdat ik dit niet ken. Ik denk dat het eigenlijk Kewpie heet? (Ken ik trouwens ook nog niet, maar ik ga dit wel regelen, ben benieuwd…)
Wat leuk! Klopt helemaal, scherp gezien. Ik heb het gelijk even aangepast.
Weer een toppertje. Te laat besloten om lang te laten marineren maar toch heerlijk.
Wat super! 😀
Dit recept maak ik vaker en het is echt een favoriet bij ons thuis. :b
Dat horen we graag 🙂 Bedankt voor je leuke reactie!
Gisteren uitgeprobeerd. Heerlijk recept. Zeker voor herhaling vatbaar?
Wat leuk om te lezen, dankjewel voor je reactie 🙂
Dit is weer zo’n verrassend lekker recept . Zeker als je wraps ook zelf maakt . . Heerlijk ?
Wat fijn om te horen! Bedankt voor het delen 🙂
Heerlijk! Vond combi taugé, komkommer en wortel beetje vreemd maar was echt lekker..
Ja is weer ff wat anders he, maar ik vond het zelf ook erg lekker samen in de wrap. Blij te horen jij ook 🙂
Hé , ik ben mijn boodschappenlijstje aan het maken maar wortels zie ik wel op de foto maar niet bij de ingrediënten en sla zie ik niet op de foto maar wel bij de ingrediënten. Klopt dit?
Klopt helemaal! Wat suf, ik heb het er direct bijgezet 🙂