9 x bowl gerechten. Ik weet niet wat het is, maar op de een of andere manier vind ik eten uit een kommetje zo fijn! Het heeft iets ‘gezelligs’ en geeft me direct het gevoel van comfort food. Ik heb al heel wat lekkere bowl gerechten met jullie gedeeld, dus dacht ik: ik zet er eens een aantal op een rij! Alle bowl-liefhebbers: verzamelen 😉 

Eten uit een kommetje blijft populair en ik hou ervan. Het leuke is ook, je kunt die bowls met van alles vullen. Ooit begon het met poké bowls, lijkt sushi maar dan in een kommetje, overgevlogen vanuit Hawaï, maar inmiddels eet ik veel meer dan dat uit een bowl. Salades of gerechten met noedels of rijst, die kunnen eigenlijk ook allemaal prima in een bowl oftewel een kommetje gegeten worden. 

Makkelijke gerechten uit een bowl

Wat mij betreft ook een ideaal moment om deze bowl recepten te delen, want ‘s zomers ben ik op zoek naar lekkere, snelle en makkelijke maaltijd. Laat dat nou bijna synoniem zijn van al deze heerlijke gerechten uit een kommetje. Ideaal ook om tijdens een warme zomerdag te eten in de tuin, bij een picknick of tijdens een vaartochtje met de boot. Zo’n bowl eet nou eenmaal heel makkelijk en handig, je kunt het prima meenemen, je kunt het eten goed mengen en het valt er niet snel uit. Dat is toch ideaal?!

Zoek dus niet verder als je op zoek bent naar een lekker bowl recept. Want met deze 9 bowl gerechten ga je ongetwijfeld iets heerlijks uit een kommetje eten. Geniet ervan!

9 x bowl gerechten

poke bowl recept zalm

1. Poké bowl recept

We beginnen dit heerlijke lijstje met de klassieker om te eten uit een kommetje: poké bowl met zalm, avocado, nori en komkommer. So good!
Bekijk het recept voor poké bowl recept >>

gado gado bowl

2. Gado gado bowl

Heerlijke vegetarische gado gado bowl met rijst, ei, groenten en meer. Super makkelijk om te maken, maar zo fantastisch lekker!
Bekijk het recept voor gado gado bowl >>

poke bowl garnalen

3. Poké bowl garnalen

In dit lekkere bowl recept zit zowel garnalen als zalm. De klassieker, maar dan net even extra. Een feestje uit een kom hoor deze poké bowl garnalen.
Bekijk het recept voor poké bowl garnalen >>

noedels met kip en groenten

4. Noedels met kip

Bijna als wat je wokt, past eigenlijk prima ook in een kommetje! Deze noedels met kip en groenten uit de wok zijn echt zo klaar en bomvol smaak.
Bekijk het recept voor noedels met kip >>

poke bowl gebakken zalm

5. Poké bowl gebakken zalm

Oeh, dit is wel een toppertje onder de bowl gerechten hoor. In plaats van rauwe zalm, gebakken en gemarineerde zalm. Echt zo lekker!
Bekijk het recept voor poké bowl gebakken zalm >>

Griekse kip bowl

6. Griekse bowl

Jazeker, ook Griekse gerechten kun je prima eten uit een kommetje! Deze Griekse bowl met kip, komkommer, salade, pita en tzatziki is echt een aanrader.
Bekijk het recept voor Griekse bowl >>

poke bowl krokante kip

7. Poké bowl krokante kip

Och jongens, deze poke bowl met krokante kip is in hele korte tijd toch wel een favoriet geworden. De combinatie is hemels! En helemaal niet moeilijk om te maken.
Bekijk het recept voor poké bowl krokante kip >>

falafel maken

8. Falafel maken

In dit recept voor falafel geef ik je direct het recept om zelf een heerlijke vegetarische falafel bowl te maken. Want ja ja, ook falafel smaakt heerlijk uit een kommetje!
Bekijk het recept voor falafel maken >>

vegan poke bowl

9. Vegan poké bowl

Last but not least, een vegan poké bowl! Want ook zonder dierlijke producten kun je een heerlijk bowl gerecht op tafel zetten. Deze poké bowl met onder andere mango en avocado bewijst dat zeker 🙂 . 
Bekijk het recept voor vegan poké bowl >>

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *